Brockas Motumas Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Robertas Javtokas sveikina komandos draugus Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Leo Westermannas Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Brockas Motumas Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Robertas Javtokas sveikina komandos draugus Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Leo Westermannas Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Kauno „Žalgirio“ komandoje geriausią savo mačą Eurolygoje šį sezoną sužaidė vidurio puolėjas Augusto Lima. Po mačo šis brazilas sulaukė ir ekipos kapitono Pauliaus Jankūno pagyrų.

Foto galerija

Robertas Javtokas
Anthony Randolphas
Leo Westermannas
Antanas Kavaliauskas
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius
Felipe Reyesas sveikinasi su žalgiriečiais
Sergio Llullas
Šarūno Jasikevičiaus emocijos
Kevino Pangoso reidas
Antanas Kavaliauskas
Luka Dončičius
Kauno „Žalgirio“ šokėjos
Paulius Jankūnas po krepšiu
Kauno „Žalgirio“ šokėjos
Pablo Laso
Robertas Javtokas sveikina komandos draugus

„Mūsų tokia komanda, kad visi turi sužaisti gerai, tada galime tikėtis pergalės. Smagu, kad Lima taip sužaidė, tikiuosi, kad išlaikys tą formą ir energiją. Ne tik vienerioms rungtynėms, bet ir kuo daugiau“, – apie Limą kalbėjo Jankūnas.

Jo minimas vidurio puolėjas per 19 minučių pelnė 13 taškų (6/10 dvit., 1/2 baudos), atkovojo 6 kamuolius, blokavo du metimus, išprovokavo 4 pražangas, dukart pats pažeidė taisykles bei surinko 17 naudingumo balų. Jis buvo rezultatyviausias ir naudingiausias „Žalgirio“ žaidėjas.

Tuo metu Jankūnas pagal rezultatyvumą nusileido tik Limai. Puolėjas per 27 minučių įmetė 11 taškų (4/9 dvit., 1/1 trit.), sugriebė 7 ir perėmė du kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo bei surinko 12 naudingumo balų.

„Real“ klubas šį sezoną iki šio mačo vidutiniškai pelnydavo po 87 taškus, o susitikime su „Žalgiriu“ įmetė tik 74. Nors varžovų rezultatyvumas buvo gerokai sumažintas, tačiau Jankūnas buvo nepatenkintas būtent komandos gynyba.

„Gynyboje nesustovėjome. Nėra pas mus kalbėjimosi gynyboje, ta problema mus lydi visą sezoną. Nesusikalbame, nesusikeičiame. O „Real“ moka žaisti, kai pabėga 8 taškais, tuomet bėga, meta. Taip, kad nepavyko apsiginti“, – apie rungtynes konstatavo Jankūnas.

Kauniečius itin skaudžiai baudė Trey Thompkinsas, kuris ketvirtajame kėlinyje pataikė net tris tritaškius iš eilės ir savo komandai sukrovė pergalingą pranašumą. Jankūnas pripažino, kad šis krepšininkas nebuvo akcentuojamas.

„Nebuvo prieš jį akcentuota. Mes žinome, ką gali visi „Real“ žaidėjai ir paprasčiausiai tai buvo komandinė gynyba, dengėmės du prieš du, jis gavo kamuolį ir susimetė savo metimus“, – kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas.

Komentarai:
djgaffer
Tokiose komandose,kaip Real,būtent ir reikia akcentuoti visus žaidėjus.Ne vieną,ne du,o visus.Ką vakar ir pamatėm-iššovė Thompkinsas,nors ten tikrai nėra pagr.žaidėjas.
2017-01-21
+1
Atsakyti
dejau ant Zalgirio
Jei eurolyga nepadidins komandu skaiciaus,ateinancius 10 metu sita komanda neverta net ir dometis,na nebent LKL kai zais su Rytu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-21
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Madrido Real
38%
22/58
Metimai iš žaidimo
44%
27/61
40
Atkovoti kamuoliai
36
16
Rezultatyvūs perdavimai
25
2
Perimti kamuoliai
12
21
Pražangos
20
45%
17/38
Dvitaškiai
50%
16/32

Rungtynių žaidėjai

Augusto  Lima
13 PTS
6/10 FG
1/2 FT
Othello  Hunter
14 PTS
6/9 FG
2/3 FT
Paulius  Jankūnas
7 REB
6 DREB
1 OREB
Othello  Hunter
6 REB
4 DREB
2 OREB
Leo  Westermann
7 AS
4 TO
24 MIN
Sergio  Llull
8 AS
0 TO
25 MIN
Augusto  Lima
17 EFF
60% 2P%
- 3P%
Gustavo  Ayon
22 EFF
100% 2P%
- 3P%