Nuotr.: fiba.com
Nuotr. fiba.com

Praėjusiais metais visoms Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinėms laimėjus medalius Europos ir Pasaulio čempionatuose, o merginų komandoms sugrįžus į A divizionus, Lietuvos krepšinis gali džiaugtis rekordinėmis aukštumomis FIBA paskelbtame jaunimo rinktinių reitinge.

Vaikinų rinktinės žengia pirmaujančių pozicijose, o merginų ekipos pakilo į viršų.

„Jaunimas yra Lietuvos krepšinio piramidės pagrindas, čia auga būsimi vyrų ir moterų krepšinio rinktinės žaidėjai. Smagu, kad rezultatai kaip niekada geri ir tai manau yra labai didelė motyvacija patiems krepšininkams dar labiau stengtis, sunkiai dirbti ir siekti didesnių aukštumų.

Ypatingai noriu padėkoti visiems krepšinio ir sporto mokyklų treneriams, kurie atiduoda visas jėgas ir dirba su jaunais krepšininkais neskaičiuodami laiko. Jų indėlis yra pats svarbiausias.

Labai tikimės, kad iš kiekvienos kartos rinktinės, bent 1-2 krepšininkai ir krepšininkės išaugs iki saugusiųjų rinktinės lygio. Tai būtų labai geras rezultatas. Praėjusių metų pasiekimai teikia tikrai daug vilties ir norėčiau palinkėti visiems neužmigti ant laurų ir tęsti puikiai pradėtą darbą“, – teigė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinės FIBA paskelbtame pasaulio reitinge pakilo keturiomis pozicijomis aukštyn ir surinkę 340 taškų nusileidžia tik Jungtinėms Amerikos Valstijoms (684 tšk). Treti žengia Kanados krepšininkai (334 tšk.).

Europos reitinge lietuviai pakilo į pirmą vietą, antri Turkijos krepšininkai (304 tšk.), treti – ispanai (303 tšk.).

Kalbėdamas apie sėkmingą jaunimo pasirodymą, Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinių vyriausias treneris Rolandas Radvila teigė, kad tai yra kryptingo darbo rezultatas.

„Kryptingas darbas paskutinio olimpinio ciklo metu duoda vaisių, kuriais tikrai galime ir turime pasidžiaugti. Visos vaikinų rinktinės žaidė finaluose ir visos sutartinai laimėjo sidabro medalius. O 1999 metų gimimo komanda Pasaulio čempionate laimėjo bronzą.

Lietuvos krepšinio istorijoje dar to nebuvo, kad visos vaikinų rinktinės visuose čempionatuose laimėtų medalius. Jaunimo krepšiniui metai buvo tikrai derlingi. Manau, kad vystomi projektai „Talentų U15 karta“, „Aukime kartu“ ir rengiamos stovyklos bei turnyrai jaunimo rinktinėms leis ir toliau turėti stabilius rezultatus“, – sakė Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Savo pozicijas pagerino ir merginų rinktinės. Pasaulio reitinge jos palypėjo šešiomis pozicijoms aukštyn ir dabar žengia 26-oje vietoje (60 tšk.), pirmoje vietoje – Jungtinių Amerikos Valstijų krepšininkės (684 tšk.).

Europos reitinge lietuvaitės taip pat pakilo šešiomis pozicijomis aukštyn ir dabar užima 14 vietą, reitingo lyderės – Ispanijos krepšininkės (529 tšk.), antroje vietoje žengia prancūzės (383 tšk.), trečios – rusės (293 tšk.).

„Pagaliau turime visas merginų komandas A divizione, o buvusi 2000 metų gimimo mergaičių „Talentų U15 karta“ projekto komanda iškovojo labai aukštą 6 vietą, aplenkdamos tokias komandas kaip Rusija, Baltarusija, Vengrija, Čekija. U20 merginos sugrįžo į A divizioną, laimėdamos sidabrą B divizione.

Be krepšinio mokyklų ir atsidavusių trenerių darbo, būtų sunku tikėtis tokių gerų rezultatų. Labai vertiname jų indėlį“, – sakė Radvila.

Komentarai:
ir asilui aisku
Visur Zalgirio mokykla!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-01
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.