Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Yogi Ferrell

Yogi  Ferrell
Yogi  Ferrell
MIN: 22.42
PTS: 9.33 (48.63%)
REB: 1.73
AS: 2.8
ST: 0.73
BS: 0.27
TO: 1.47
GM: 15

Dalaso „Mavericks“ naujokas Yogi Ferrellas neseniai sudrebino Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA) į ją įsiveržęs tarsi viesulas. 23 metų 183 cm ūgio gynėjo populiarumo šuolis priminė 2012 metų vasarį vykusį Jeremy Lino „Linsanity“.

Visgi šie žaidėjai turbūt turi daugiau skirtumų nei panašumų. Linui iki karjeros proveržio teko pusantro sezono trinti NBA komandų atsarginių suolus ir pasistažuoti Kinijoje.

Ferrellas praėjusią vasarą dalyvavo NBA naujokų biržoje, tačiau joje savo pavardės neišgirdo, nors „Draftexpress“ jį tarp geriausių NCAA ketvirtakursių vertino 17-oje vietoje.

„Aš buvau labai nusivylęs, – apie naujokų biržos nakties įvykius dabar kalbėjo krepšininko tėvas. – Aš beveik verkiau, tačiau jis įrodė, kad yra pajėgus žaisti NBA“.

Ferrellui užteko pasinaudoti „Mavericks“ komandoje atsivėrusia spraga įžaidėjų tarpe ir į Portlendo „Trail Blazers“ krepšį įmetus 32 taškus, naujoji jo darbovietė ant stalo padėjo dvejų metų sutartį.

Apie tokią prabangą, turėti garantuotą vietą NBA komandoje, Ferrellas neseniai galėjo tik pasvajoti. Vasarą neišgirdęs savo pavardės NBA naujokų biržoje, gynėjas sezoną pradėjo NBA plėtojimosi lygos Long Ailando „Nets“ komandoje ir buvo Egidijaus Mockevičiaus komandos draugu.

Jau lapkričio 9 dieną amerikietis gavo šansą išpildyti savo svajonę ir debiutuoti NBA lygoje, nes jo paslaugų prireikė Bruklino „Nets“ komandoje. Joje atletas sužaidė 10 mačų ir buvo priverstas sugrįžti į Long Ailando komandą.

Vilkėdamas „Nets“ marškinėlius, Ferrellas vidutiniškai pelnydavo po 5,4 taško, atkovodavo po 1,2 kamuolio ir atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Sausio pabaigoje atleto paslaugų prireikė „Mavericks“ komandai, dėl traumą patyrusio Derono Williamso. Joje mažylis sužibėjo gražiausiomis spalvomis – per keturis mačus pelnydamas vidutiniškai 17,9 taško, atkovodamas po 3 kamuolius bei atlikdamas po 5 rezultatyvius perdavimus, jis užsitikrino naują kontraktą.

„Mūsų vyrukai myli jį ir mes esame sužavėti, kaip jis geba žaisti“, – gerų žodžių Ferrellui negailėjo Dalaso komandos savininkas Markas Cubanas.

Tai buvo geriausias NBA žaidėjo debiutas komandos startiniame penkete nuo 2010 metų, kuomet Blake‘as Griffinas debiutiniame mače į Niujorko „Knicks“ krepšį įmetė 44 taškus.

Ferrello talentu sužavėtas liko ir „Mavericks“ krepšinio operacijų prezidentas Donnie Nelsonas.

„Treneris Rickas Carlisle'as atliko neįtikėtiną darbą pasitikėdamas šiuo žaidėju. Per pastaruosius 19 metų nepamenu nieko panašaus“, – pasakojo Nelsonas.

Krepšinio aistruoliams juoką kelia krepšininko vardas Yogi. Tikrasis krepšininkas vardas yra Kevinas, o pravardę Yogi jam suteikė mama, nes būdamas vaikas jis nuolat nešiojosi krepšius, panašius į tuos, kuriuos turėjo animacinio filmo personažas „Meška Yogi“.

Užaugęs mažasis Ferrellas pasirinko krepšininko kelią ir jį nutarė pradėti Indianos universiteto komandoje. Joje per ketverius metus jis tapo rezultatyvių perdavimų rekordininku, kai komandos draugams asistavo 633 kartų.

Visgi Ferrello karjera galėjo turėti ir ne tokį gražų posūkį. Baigęs antrąjį kursą universitete, atletas nutarė atšvęsti. Krepšininkas gėrė viename barų ir buvo sulaikytas, o jo metu pateikė netikrą tapatybės dokumentą.

„Iš to daug išmokau. Supratau, kad už savo veiksmus esu atsakingas pats. Jaučiu, kad atverčiau naują lapą“, – išsisukęs nuo nemalonumų, džiaugėsi dabartinė krepšinio žvaigždutė.

Ferrellas visada jautė didelę šeimos paramą, o ši jam atsidėkojo originalumu tribūnose.

Dabar Ferrellas galės pildyti savo svajonę NBA komandoje ir žaisti ten, kur rungtyniauja jo buvę komandos draugai iš Indianos universiteto.

Yogi teko kartu rungtyniauti su Cody Zelleriu, Victoru Oladipo, Noah Vonleh ir Troy Williamsu.

Komentarai:
Akordionas
Dar vienas dvieju rungtyniu herojus kaip kad buvo Lin Naujajame Jorke. Tik ar nelaukia ir sito toks pat likimas. Bus pamirstas kai prades zaisiti sudinai.
2017-02-07
-4
Atsakyti
Gedas
Kad taip iš Žalgirio jaunu žaideju kas pavarytu,juk tiek perspektyvaus jaunimo turi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-07
-3
Atsakyti
Mesijas :D
2017-02-07
-3
Atsakyti
Rycka
Gal ir pasiseke, bet tokie dalykai nebuna pirmais kartais ir ypac tiek tritaskiu pats curry per varzybas tiek sy sezona neymeta

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-07
-5
Atsakyti
nesamone
viena kart pasiseke 32 taskus imesr ir iakart kontraktas 2 metu
2017-02-07
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Yogi Ferrell

Yogi  Ferrell
Komanda: Dallas Mavericks
Pozicija: SG
Amžius: 23
Ūgis: 183 cm
Svoris: 81 kg
Gimimo vieta: JAV