Kauno „Žalgirio“ sistemoje išaugęs ir trečius metus stipriausiame Lietuvos klube rungtyniaujantis Edgaras Ulanovas šį sezoną yra vienas iš pagrindinių šios ekipos vedlių tiek vietiniame fronte, tiek Eurolygoje.

Naudingiausią sezono mačą praėjusį penktadienį dvikovoje su „Barcelona“ sužaidęs 25-erių metų puolėjas pelnė 17 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą ir surinko 25 naudingumo balus.

Jo ir Luko Lekavičiaus vedama „Žalgirio“ arenoje triumfavo 89:85 ir Eurolygoje pasiekė trečiąją pergalę iš eilės. 

Apie sėkmingą Kauno klubo atkarpą, skambias pergales, Eurolygos sistemą ir jausmą žaidžiant Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamoje komandoje Ulanovas kalbėjo tinklalapio „BasketNews.lt“ rengiamoje Žinių radijo laidoje „Trys milijonai trenerių“.

– Šį sezoną vieninteliai pralaimėjimai LKL patirti prieš Panevėžio „Lietkabelį“. Ar taip išeina, jog „Lietkabelis“ tampa pagrindiniu „Žalgirio“ konkurentu ar tiesiog taip aplinkybės susiklostė?
– Nežinau, ar drįsčiau sakyti, kad „Lietkabelis“ dabar yra didžiausias mūsų priešininkas. Tikrai taip negalvoju. Dar liko nemažai laiko iki sezono pabaigos, bus nemažai rungtynių ir viskas dar gali apsisukti kitaip. Tas pats Klaipėdos „Neptūnas“ pradėjo žaisti geriau ir Panevėžio komandai dar nereikėtų atsipalaiduoti. „Lietkabelis“ žaidžia gerai, ypač namuose, daug patyrusių žaidėjų ir žiūrėsime sezono pabaigoje, ar ta vyresnio amžiaus sudėtis pasiteisins.

– Kas pasikeitė, jog Eurolygoje pavyko sužaisti tokią sėkmingą atkarpą?
– Visada po skaudžių pralaimėjimų turbūt visos komandos susitelkia kartu, pats treniruočių darbas ir koncentracija pagerėja, kadangi niekam nepatinka pralaimėti. Taip tikriausiai buvo ir su mumis. Norėjome išlipti iš tos duobės, treneriai sakė, kad gerai dirbame treniruotėse, gerai viską atliekame.

Edgaras Ulanovas

Edgaras  Ulanovas
Edgaras  Ulanovas
MIN: 21.95
PTS: 8.91 (62.3%)
REB: 3.14
AS: 2
ST: 0.73
BS: 0.27
TO: 0.86
GM: 22

Tiesiog pritrūksta šaltų nervų, komunikacijos gynyboje ir treneris nė neabejojo, jog mes galime iš pralaimėjimų serijos pereiti į pergalių seriją. Pasikeitė tas, kad mes labiau susitelkėme treniruotėse, komunikacijoje, kur buvo mūsų didelės bėdos gynyboje, galbūt pradėjome branginti kiekvieną tašką ir kiekvieną kamuolį.

– Ar patys jautėte, jog laimėjimas prieš Maskvos CSKA yra daugiau nei pergalė?
– Na taip, tikrai ta pergalė smagi. Galbūt po rungtynių vakare dar patys sunkiai tikėjome, jog mums pavyko, nes CSKA buvo favoritė. Jeigu prieš rungtynes kieno nors kitų paklaustumėte, tikrai nebūtų sakę, kad „Žalgiris“ laimės.

Rungtynių eigoje pamatė, jog galime su jais žaisti. Nebuvo Milošo Teodosičiaus, kuris jų komandai yra tikrai svarbus, ir tuo pasinaudojome. Dvi Šarūno Jasikevičiaus techninės pražangos, sirgaliai, viskas susidėjo į vieną tinkamu momentu, tinkamoje vietoje, kas mus pakylėjo ir ta pergalė atėjo. 

– Ar dabar „Žalgiris“ į kiekvieną išvyką važiuoja tikėdamas, kad gali laimėti?
– Žinoma, tikrai taip. Šį sezoną mes važiuojame į visas išvykas galvodami tik apie pergalę, nesvarbu, su kuo žaidžiame. Čia tikriausiai didžiausi nuopelnai mūsų treneriams, kurie mums tai labai akcentuoja. Visi varžovai atvažiuoja į Kauną ir žino, kad bus sunkios rungtynės. „Žalgiris“ – namų komanda, o kai važiuojame į išvykas, žaidžiame prasčiau. Jie mums tikrai tą akcentavo. Treneriai skatina nebijoti, imtis iniciatyvos, nes to tikrai pasigesdavome. Jeigu kažkas nepasisekdavo, visi tiesiog išsiskirstydavo, pabėgdavo į krūmus ir niekas nesigaudavo. 

– Kaip vertinate naująją Eurolygos sistemą?
– Tikrai yra sunkiau. Tomis savaitėmis, kada žaidžiame du kartus, tikrai nėra lengva. Tokioms komandos kaip mes, kurios neskraido užsakomaisiais reisais, nėra lengva, bet visgi visoms komandoms tvarkaraštis yra vienodas, į tas smulkmenas neverta žiūrėti ir šiuo atveju mes net negalime to kontroliuoti. Mes galime kontroliuoti savo poilsį, treniruotes ir tą stengiamės daryti.

Net neabejoju, jog visiems fanams yra įdomiau žiūrėti šitiek Eurolygos rungtynių, kada žaidžiame mes – ateiti į areną, kada žaidžia kitos komandos – jas stebėti per televizorių. Šitas modelis yra tikrai patrauklus ir net neabejoju, jeigu paklaustume kitų žaidėjų iš mano komandos, tai tikrai sutiktų, jog yra įdomu. 

– Dabar turėjote sunkią atkarpą: trejos Eurolygos rungtynės, po to rungtynės su „Lietkabeliu“ ir Vilniaus „Lietuvos rytu“. Ar nesijaučiate išsunkti po tokio maratono? 
– Jeigu pavyksta laimėti, tai tas nuovargis greitai pasimiršta, geros emocijos nustumia tas blogąsias ir tų jėgų, atrodo, visada yra, bet vėlgi LKL mes su „Lietkabeliu“ ar tuo pačiu „Lietuvos rytu“ panaudojome tikrai nemažą rotaciją ir galvoju, jog treneriai į tai atsižvelgė. Kai yra tam tikras momentas, jie stengiasi galbūt pataupyti kažkuriuos žaidėjus, kurie daug žaidžia Eurolygoje. Tų jėgų kol kas atrodo yra, tikrai jų nepasigendame, plius, jeigu laimi, tas nuovargis užsimiršta.

– Koks yra jausmas žaisti Šarūno Jasikevičiaus treniruojamoje komandoje?
– Jausmas tikrai be galo geras. Pirmaisiais metais, kada jis perėmė trenerio vairą, tikrai buvo daug naujovių, kurių dar neteko matyti. Šarūnas visiems tikrai patinka, buvo geras žaidėjas, visi tikrai jį gerbia ir jis yra didelis autoritetas mums visiems. Matome, kokių jis naujovių parodo mums kaip treneris, kadangi pats žaidė pas galybę daug gerų Europos trenerių.

Neapsakoma patirtis, kuria jis dalijasi kartu su mumis ir ypač įžaidėjais, kurie mūsų komandoje yra jauni, jiems be galo didelė patirtis. Emocionalus treneris, jis visada mus užveda kovoti, žinoma, visada yra klaidų, ypač pas mus, esame ganėtinai jauna komanda. Galbūt pas daugumą žaidėjų nėra tos Eurolygos patirties, bet visgi geriausi žodžiai. Daug kas sakė, prisidėsiu, pasakysiu ir aš, kad ateis diena, kai jis bus vienas geriausių arba geriausias Europoje.

– Rungtynės su „Barcelona“ ypatingos tuo, kad jūs su Luku Lekavičiumi vedėte komandą į priekį. Du jauni žaidėjai, iš „Žalgirio“ sistemos, ar jaučiatės padarę dar didesnę pažangą šį sezoną?
– Tas žingsnis toks tikriausiai padarytas tiesiog dėl pasitikėjimo savimi, galbūt dėl didesnės patirties. Eurolygoje pats žaidžiu jau treti metai, tai galbūt daugiau tos patirties, žinau, ko tikėtis, ko laukti. Šiemet pasitikėjimas yra tikrai didesnis ir pas mane, ir tikriausiai pas Luką. Jis tikrai gerai žaidžia, imasi nemažai iniciatyvos ir žino, kad gali tai daryti. Nesinori patiems vertinti, bet norisi nesustoti ir padėti toliau Kauno komandai. Visgi tikslas – iškovoti kuo daugiau pergalių. Jeigu komanda laimi, tai tie žaidėjai daugiau mažiau visiems bus įdomus, jeigu pralaimi, tai visi ieškos kaltų.

– Eurolygoje priartėjote prie aštuntuko. Ar patys tarpusavyje pasikalbate, galvojate apie tai?
– Būna kartais, kad pamąstome, nes situacija lentelėje dabar tikrai nėra bloga. Buvo rungtynių, kurias mes padovanojome ir dabar lentelėje būtume dar geresnėje pozicijoje. Eurolygoje šiemet nėra lengva ir visi varžovai – sudėtingi, paruošia savo planą, žiūri vaizdo analizes. Tikrai būna kalbų, pasižiūrime į lentelę, sekame kitus rezultatus, norisi iššokti kuo aukščiau. Tas traukinys dar nenuvažiavo ir mes tikrai norime patekti į atkrintamąsias varžybas bei bandysimą tai pasiekti. 

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.