Nuotr.: Aistė Biskytė
Nuotr. Aistė Biskytė

Šeštąjį sezoną Mezon-NKL pirmenybėse rungtyniaujantis Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ gynėjas Evaldas Šaulys dar niekada nėra pasiekęs čempionato pusfinalio etapo.

Evaldas Šaulys

Evaldas  Šaulys
Evaldas  Šaulys
MIN: 30.83
PTS: 16.5 (60%)
REB: 5.77
AS: 3.17
ST: 2.33
BS: 0.37
TO: 2.07
GM: 30

Iš Klaipėdos krašto kilęs Šaulys praeityje net ketverius metus yra gynęs „Šilutės“ garbę, o pernai vilkėjo „Mažeikių“ marškinėlius. Visgi su nė viena iš šių komandų Šauliui nepavyko pasiekti užburtojo ketverto.

Tiesa, šįmet Šaulio viltys kaip niekada yra didelės. 2016-ųjų vasarą jis sukirto rankomis su čempionės titulą ginančia Marijampolės ekipa, o tikslas liko nepakitęs – triumfuoti Mezon-NKL pirmenybėse.

Kol kas „Sūduva-Mantinga“ savo ambicijas patvirtina rezultatais. Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai yra iškovoję 27 pergales ir patyrę 6 nesėkmes, o su šiuo rezultatu suvalkiečiai užtikrintai žengia pirmi.

Puikiai reikalai klojasi ir pačiam Šauliui, kuris neseniai tapo naudingiausiu savaitės žaidėju. 

Šaulys prie „Sūduvos-Mantingos pergalių prieš „Šilutę“ prisidėjo praktiškai identišku žaidimu. Penktadienį krepšininkas 25 minutes pelnė 25 taškus (4/5 dvit., 5/9 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 naudingumo balus.

Šeštadienį Šaulys Šilutėje per 35 minutes pelnė 21 tašką (9/12 dvit., 1/4 trit.), atkovojo 7 kamuolius ir, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus, vėl surinko 27 naudingumo balus.

Vidutiniškai po 20 naudingumo balų šį sezoną renkantis Šaulys yra penktas naudingiausias lygos krepšininkas.

„Malonu būti įvertintam, bet svarbiausia, kad praėjusį savaitgalį pasiekėme abi pergales. Žaidėme prieš gerą komanda – „Šilutę“. Svarbiausia, kad laimėjome. Malonus jausmas būti pripažintam asmeniškai, bet svarbiausia ne tai“, – tinklalapiui „nklyga.lt“ kalbėjo Šaulys.

– Evaldai, pastaruoju metu rungtyniaujate itin stabiliai. Kas tai lemia?
– Aš dirbu visada taip pat, kaip treneris liepia, jis pasitiki, metu dažniausiai laisvas. Lemia ir sėkmė, kai sukrenta visi metimai, kai nepataikai, aišku, taip nebūna. Kova, noras užsispyrimas. Eini ir žaidi.

– „Sūduva-Mantinga“ pastaruoju metu išgyveno net dvi svarbias netektis, kuomet iš rikiuotės iškrito Marius Valukonis ir Aurimas Kieža. Kokią įtaką tai daro komandai? 
– Tokiu atveju reikia kitiems daugiau pasitempti. Aišku, dabar atėjo naujas žaidėjas Kinu Rochfordas, kuris, manau, puikiai pakeičia traumuotus žaidėjus. Praėjusį savaitgalį puikiai sužaidė ir Martynas Pacevičius. Jie tada sužaidė tikrai gerai, o dabar turime ir dar vieną naujoką – Darių Griškėną, kuris žais Aurimo ir Mariaus pozicijoje. Darius duos naudos mūsų praretėjusiai priekinei linijai.

– Praėjo jau pusmetis nuo to laiko, kai apsigyvenai Marijampolėje. Kaip manote, kuo pasikeitė jūsų žaidimas per šį laiką?
– Sunku pasakyti. Manau, kad įgavau daugiau pasitikėjimo. Treneris leidžia daryti viską, tačiau ne bet ką, o savo darbą, tai, ką moku geriausiai. Jei laisvas, tai ir metu. Gerai, kad pas mus komandoje geriau juda kamuolys, įžaidėjai gerai ieško laisvų komandos draugų, atmetinėja jiems. O tuomet jau nuo tavęs priklauso, tu pataikai ar ne.

– Marijampolė kol kas pateisina jūsų lūkesčius?
– Taip, negaliu pasakyti nieko blogo, viskas tvarkoje. Noriu laimėti šią lygą. Niekada prieš tai dar nesu jos laimėjęs. Pernai žaidžiau „Mažeikiuose“ ir nepavyko, tikiuosi, kad šįmet pasiseks labiau. Aš niekada nesu pasiekęs net finalinio ketverto. Aišku, dabar finalinio ketverto jau nebebus, bet bus finalo serija. Tačiau dabar nebūtų tikslas ir tas finalinis ketvertas. Tikslas – laimėti čempionatą.

– Kokios komandos, jūsų nuomone, yra realiausios pretendentės šiam jūsų tikslui užkirsti kelią?
– Šioje lygoje yra daug tokių komandų, nuo kurių gali „gauti į kuprą“, jei tik būsi atsipalaidavęs. Kol kas labai rimtai atrodo „Rasai“, Klaipėdos komanda, „Telšiai“, „Žalgirio“ jaunimas iššauna, ta pati „Šilutė“ namie žaidžia pakiliai.

– Rungtynės su Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ komanda jūsų laukia jau šiandien. Ar pajūryje vyksiantis Mezon-NKL lyderių mūšis jums bus išskirtinis?
– Paskutiniu metu išvykose žaidžiu kaip namuose. Praėjusią savaitę žaidėme Šilutėje, kur esu praleidęs ne vienerius metus, dabar rungtynės bus Klaipėdoje, kur daug kartų esu žaidęs ir toje pačioje salėje žaidžiame Lietuvos studentų krepšinio lygos namų mačus. Aš pats kaip ir beveik klaipėdietis. Aišku, kad kažkuo šios rungtynės bus išskirtinės, žaisiu prieš savo krašto komandą, tačiau kažkokių sentimentų ten nėra. Juk niekada toje ekipoje nesu žaidęs.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.