Nuotr.: Fotodiena.lt/P. Peleckis
Nuotr. Fotodiena.lt/P. Peleckis

Vilniaus „Lietuvos rytas“ lemiamai sezono daliai sieks sustiprinti savo gretas. Klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas patvirtino, kad klubas aktyviai ieško pastiprinimo priekinės linijos grandyje.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
8,8
Pataiko: 8,8
Taiklumas: 35,1%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 16
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: David Logan

„Taip, – į klausimą, ar komandoje dar bus naujokų tinklalapiui „bc.lrytas.lt“ atsakė Vainauskas. Bet ne daugiau kaip vienas. Tai gali paaiškėti jau šią savaitę. Dairomės sunkiojo krašto.“

Šį mėnesį prie Vilniaus klubo vairo stojęs Rimas Kurtinaitis komandoje debiutavo ne itin užtikrintai, o „Lietuvos rytas“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje sensacingai suklupo Utenoje ir iš tolimesnės kovos buvo eliminuotas.

Tačiau sostinės klubas Kurtinaičiu tiki tvirtai, o Vainausko teigimu, pralaimėjimą nulėmė aiškios priežastys. Komandos prezidentas atskleidė, kad jei Kurtinaitis nesulauks pelningesnių pasiūlymų, jis prie komandos vairo stovės ir kitą sezoną.

„Šis specialistas, sutikęs komandai vadovauti per valandą, tikrai nusipelnė būti treneriu ilgiau nei iki sezono pabaigos. Mes sutarėme, kad jeigu jis negaus kito, daug pelningesnio kontrakto, liks treniruoti „Lietuvos rytą“ ir kitą sezoną. Savo sprendimą Rimas turi pranešti mums iki liepos 1 dienos“, – pasakojo Vainauskas.

Jis pakomentavo ir užsitęsusią Davido Logano perėjimo istoriją. Vainausko teigimu, Avelino „Scandone“ klubas ne kartą kėlė išpirkos pasiūlymą bei tiesiogiai veikė patį Loganą.

„Loganas klubui buvo pernelyg svarbus žaidėjas, kad pagal italų klubo užgaidas jį perleistume. Italai pirma apsiskelbė, kad perka Loganą, o tik po savaitės atsiuntė pasiūlymą, kuris mūsų netenkino. Avelino klubas įvairiais būdais, net veikdami tiesiogiai krepšininką, bandė Loganą suvilioti.

„Lietuvos ryto“ klubas į tai atsakė paprastai: Davidas mums reikalingas. Tačiau pasitraukus iš komandos Pačėsui, italų žvilgsniai vėl nukrypo į Loganą.

Per rungtynes su „Juventus“ mūsų kapitonas atrodė kaip nesavas, vengė mesti į krepšį net būdamas laisvas, kai reikėjo priimti vieną ar kitą sprendimą, rinkdavosi prastesnį variantą. Kadangi naujasis treneris Kurtinaitis dar gerai nepažinojo komandos, jis Loganui, kaip komandos lyderiui, suteikė labai daug minučių aikštėje. Kitą rytą po rungtynių Rimas man paskambino ir pasakė, kad viską gerai apgalvojęs siūlo Logano atsisakyti. 

Matydamas, kad žaidėjas nesistengė ir tai gali tapti nuolatiniu reiškiniu, tam pritariau. Juolab kad italai ir toliau rodė susidomėjimą, man skambino ir Avelino klubo prezidentas, su kuriuo asmeniškai galiausiai ir suderinome Logano paleidimo detales. Jos „Lietuvos rytui“ buvo palankesnės nei ankstesni pasiūlymai“, – pasakojo „Lietuvos ryto“ prezidentas.

Komentarai:
djgaffer
Žinant Gedvydo melavimus,tai čia dar neaišku,kaip ten su Loganu buvo.Ir dar jis žaidėją pirkt nori.Kiek jau jų pirko,pardavė šiemet ir toliau savo daro.Jų reikalas.
2017-02-22
+17
Atsakyti
Anonimas
Zalgirieciai su savimi rasinejasi.Vienas zalfanis paraso,kad alle rytfanis,kitas atsako :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-22
-5
Atsakyti
Vainauskas Jaunelis
tevai nesvaik as apsivartojas taip kaip tu nenusneku
2017-02-21
-29
Atsakyti
Anonimas
TDaYRytas su motyvuotu loganu ir po traumu pasveikusiais Joma, Gudu ir Deiviu turejo Eurolygos top 8 komandos lygio sudeti. Komanda palikus Loganui Rytas tikrai susilpnejo ir LKL favoritais dabar jau laikyciau zalgeri. Aisku nebent bus neutralus teisejai, tada Rytas butu favoritas. Bet zinant kas LKL valdzioj sedi, tai vienai komandai teisejai vel bus ,,savi"


Juokdary, Zalgiriui nusispjauti i tavo lavoganus. Neveltui visus tris kartus isniekino tavo sudryti. Nesureiksmink cia jobnuto ar judaicio. Su sitas lavonais buvo kruvos pralosimu eurocupe dar grupeje, o lkl pralaimejimu yra daugiausia per visa istorija.
2017-02-21
+15
Atsakyti
TDaY
Rytas su motyvuotu loganu ir po traumu pasveikusiais Joma, Gudu ir Deiviu turejo Eurolygos top 8 komandos lygio sudeti. Komanda palikus Loganui Rytas tikrai susilpnejo ir LKL favoritais dabar jau laikyciau zalgeri. Aisku nebent bus neutralus teisejai, tada Rytas butu favoritas. Bet zinant kas LKL valdzioj sedi, tai vienai komandai teisejai vel bus ,,savi"
2017-02-21
Atsakyti
joooo
Ponas Degėla
2017-02-21
+14
Atsakyti
Tadas
Juventus komandai krito dvitaškiai :D nu blyn aš apakęs :D tai gal gintis reikia? Iš 10-0 tritaškių ir jis dar apie sėkme kalba ))nu eik į pensija nu prašau :((( duok kam klubą kam nors !!!Vilnius moksleiviuise 5 metai iš eiles pirmauja prieš visus, bet Kaunas Turi žalgiri o mes ką?? 6 legionierius žaidėjus ir 2 užsieniečius trenerius ???katastrofa

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-21
-1
Atsakyti
as
Tai kur raudonos komandos gerbėjai su artureli 97 ar dilmah sudebilodai pavarykite kioka nesąmonė nors pavzenksiu iš šitų gamtos nelaimių

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-21
-2
Atsakyti
lkl
geriau parasykit kokie pas ji santykiai su sunum,kas per kate,tarp ju prabego.ir ar yra viltis,vel pamatyti vainauska jaunesniji,vadovaujant komandai.
2017-02-21
-4
Atsakyti
Isardykit ta raudonskurini ptojekta
Melagis!
2017-02-21
+12
Atsakyti
123
kam tas pastiprinimas,vistiek siemet LKL nelaimetu,geriau parduotu visus legionierius ir su tais pinigais kažka mastytu apie kita sezona.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-21
+16
Atsakyti
....
kad pacia didziausia beda ryte ir yra vainauskas tevelis. sedetu tykiai ramiai ir duotu komanda valdyti kas nusimano, bet ne jam visur kistis reikia. jo sunelis kad ir miltanosis narkomanas, bet bent jau turejo supratima kaip bent kiek idomia komanda padaryti. kai tas isejo ir prasidejo parodijos darymas is klubo metai is metu. dabar zalgirio fanu esant nuo mazumes, kasmet reikia laukti kol kokia komanda kita lkle isaus ir bent garbingai pakovos. sulaukem neptuno pakilimo, siemet lietkabelis kapojasi. o rytas jau net zalgirio fanam neidomus kai luzeriai kasmet buna pastaruoju metu.
2017-02-21
-3
Atsakyti
ekspertas
melagelis sitas komjaunuolis pajacelis :D pirks koki omari johnson :DD dar kazka paleis tikrai, jauciu kurciui kisielius gali nepatikti, nes pirko psichas ji i PF pozicija o dabar reikia dar pastiprinimo :D
2017-02-21
+5
Atsakyti
sitas veikejas meluoja, negerbia nieko, uzsiima smeiztais ir nesvaria politika. Nenuostabu kad metai is metu ritasi zemyn ir kazin ar siemet tikrai dugnas
2017-02-21
-11
Atsakyti
T
Mankurtams sueis.
2017-02-21
-13
Atsakyti
Arturas
"Jei butu bent menkiausias tiesa tai nutyleciau"- tai ponas GV kada Saras i Panathinaikos isvaro?:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-21
-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.