Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Praėjusiame „Akvilės“ moterų krepšinio lygos ture įvyko 6 rungtynės, o jose po tris pergales pasidalino namuose ir išvykose žaidusios komandos.

Šį sezoną pelnomi taškai

37%
70,1
Pelno taškų: 70,1
Taiklumas: 37,0%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 86
Blogiausias pasiekimas: 59
Daugiausia pelno: Klaudija Serkevičiūtė

Tradicinėje „Akvilės“ lygos apžvalgoje – apie galingą Klaudijos Serkevičiūtės pasirodymą, Vilniaus „Svajos“ persilaužimą rungtynėse, „Svajos“ krepšininkių dvigubus dublius ir atkaklų mačą Marijampolėje. 

Trauma. Viena Vilniaus universiteto komandos lyderių Grėtė Patumsytė rungtynėse su Kauno SKK „Versan-KTU“ trečiajame kėlinyje patyrė rankos traumą ir tęsti rungtynių nebegalėjo. Visgi ir be jos likusios vilnietės triumfavo 58:48. Nors žaidė tik 22 minutes, Patumsytė spėjo tapti rezultatyviausia savo komandos žaidėja – ji pelnė 14 taškų (4/6 dvit., 6/8 baudos) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Per plauką. Marijampolės „Kolegijos-Sūduvis“ ir KK „Patriočių“ mačo likimas sprendėsi pačiomis paskutinėmis sekundėmis. Marijampolės komandai pirmaujant 62:60, Ligitos Kinkeviečienės abu baudų metimai skriejo pro šalį, o tai suteikė šansą „Patriotėms“. Visgi Jurgitos Šegždaitės dvitaškis, galėjęs išplėšti pratęsimą, skriejo pro šalį.

Dominavimas. „Jonavos“ komandos krepšininkė Aurimė Rinkevičiūtė pergalingame susitikime su KK „Patriotėmis“ dominavo svarbiausiose statistikos kategorijose – ji buvo nepralenkiama pagal pelnytus taškus (16), atkovotus kamuolius (11), rezultatyvius perdavimus (6) ir naudingumo balus (29).

Perlaužė. Vilniaus „Svaja“ antrajame kėlinyje mače su „LSU-Kauno“ ekipa turėjo 15 taškų deficitą (19:34), tačiau pamažu mažino skirtumą ir prasidėjus ketvirtajam kėliniui išlygino rezultatą (50:50). Kova dėl pergalės vyko iki mačo pabaigos. Likus 1 min. ir 15 sek. kaunietės po Karolinos Visockaitės baudos pirmavo 64:62, tačiau likus 15 sekundžių Irina Michailova dvitaškiu su pražanga persvėrė rezultatą (65:64). Deimantės Žukaitės metimas buvo netaiklus, o tuomet Irena Vizbarienė įmetė vieną baudą. Gabija Morkūnaitė dar galėjo išplėšti pratęsimą, bet jo metimą blokavo ta pati Vizbarienė.

Dvigubi dubliai. Trys „Svajos“ žaidėjos surinko po dvigubą dublį. Agneta Kisielienė pelnė 21 tašką ir sugriebė 12 kamuolių, Irina Michailova įmetė 12 taškų ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų, o Irena Vizbarienė pelnė 17 taškų ir atkovojo 14 kamuolių.

Pergalių serija. Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ krepšininkės neturi lygių antrajame etape. D grupėje žaidžiančios vilnietės laimėjo visas 5 rungtynes ir užima pirmąją vietą. Šiame ture Vilniaus ekipai sunkumų nesukėlė Panevėžio „KKSC-Naftėnas“, kuris išvykoje buvo įveiktas 79:58

Turo žaidėja. Praėjusiame „Akvilės“ lygos ture labiausiai spindėjo Kauno KM „Aisčių“ komandos gynėja Klaudija Serkevičiūtė. Ji pergalingame mače 77:61 su Vilniaus BC „Tiketa“ per 27 minutes pelnė 28 taškus (6/9 dvit., 4/8 trit., 4/4 baudos), atkovojo ir perėmė po 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 3 pražangas bei surinko 36 naudingumo balus.

Krepšininkė užfiksavo asmeninį karjeros surinktų naudingumo balų rekordą bei pasiekę sezono rezultatyvumo ir perimtų kamuolių rekordus.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Klaudija Serkevičiūtė

Klaudija  Serkevičiūtė
Klaudija  Serkevičiūtė
MIN: 29.75
PTS: 17.71 (47.06%)
REB: 3.79
AS: 5.5
ST: 1.64
BS: 0
TO: 4.29
GM: 14