Nuotr.: USA Today - Scanpix
Nuotr. USA Today - Scanpix

Niujorko „Knicks“ atakų organizatorius Derrickas Rose’as šį sezoną iš savo žaidimo beveik išėmė metimus iš trijų taškų zonos.

Šį sezoną metami tritaškiai

36%
9,2
Pataiko: 9,2
Taiklumas: 35,9%
Vieta lygoje: 18
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Carmelo Anthony

Per 52 rungtynes šį sezoną jis iš viso iš toli atakavo vos 57 kartus, tad per mačą vidutiniškai išmeta po 1,1 metimo. Tikslą pasiekė 13 metimų iš 57 (22,8 proc.). Anksčiau Rose’as iš toli atakuodavo dažniau – jo karjeros vidurkis siekia 2,7 tritaškio per rungtynes.

„Bandau visas savo žaidimo dalis sujungti į vieną. Aš neatakuoju iš trijų taškų zonos. Treniruočių metu tai darau, tačiau rungtynėse turiu būti naudingas ir tai bandau daryti. Dabar efektyviausias esu metant iš vidutinio nuotolio. Galiu mesti ir iš toli, bet aš pasirenku to nedaryti. Galėčiau išmesti ir 5 metimus, tačiau neturiu laiko susitaikyti su kritika, kurią dėl to gaučiau“, – atskleidė krepšininkas.

28-erių metų 191 cm ūgio įžaidėjas tikisi, kad dažniau iš trijų taškų ims atakuoti prasidėjus atkrintamosioms varžyboms, tačiau į jas „Knicks“ nebus lengva patekti. Šiuo metu Niujorko klubas turi 25 pergales ir 36 nesėkmes bei Rytų konferencijoje žengia 12-oje vietoje. Nuo 8-oje pozicijoje esančios Detroito „Pistons“ „Knicks“ atsilieka 4 pergalėmis.

„Tikiuosi, jog imsiu dažniau mesti iš toli atkrintamųjų varžybų metu. Kad į jas patektume, turime įdėti daug pasiaukojimo ir atsiduoti krepšiniui“, – teigė Rose’as.

Tuo metu „Knicks“ treneris Jeffas Hornecekas mano, kad jo auklėtinio stiprybė – prasiveržimai po krepšiu. Strategas sutiko, kad jeigu įžaidėjas taikliai atakuotu ir iš toli, tai būtų itin sunkiai sustabdomas.

„Jis niekada dažnai nemetė iš toli. Derrickas žino, kad su savo greičiu gali pelnyti taškus kitokiais būdais. Nėra priežasties tai maišyti. Jis toks greitas, kad varžovams sunku jį sustabdyti. Treniruotėse jis iš toli atakuoja gana gerai. Jeigu tai darytų ir rungtynėse, tai varžovai nežinotų, kaip jį sustabdyti“, – teigė treneris.

Šį sezoną Rose'as vidutiniškai per 32 minutes pelno po 17,6 taško, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

Rose'o žaidimo epizodai:

Komentarai:
nba
galesi su karameliniu dauzyt 2k17 per atkrintamasias, sveisi kiek noresi trapaku
2017-03-03
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.