Nuotr.:

Praėjusį savaitgalį Britanijos lietuvių krepšinio lygoje (BLKL) buvo labai karšta. Šou prasidėjo penktadienio vakarą, kuomet „Seciro“ paskutiniu metimu išplėšė kelialapį į pusfinalį. Įdomybių netrūko ir sekmadienį – Visbičiuje „Dragons“ šventė pergalę sulig finaline sirena, o „Credo“ Mažosios taurės pusfinalį pradėjo po pratęsimo įveikdami „Lituanica-2“ atstovus.

DRAMA 1. Nuo džiaugsmo ašarų iki didžiulio apmaudo. Prieš savaitę 13 taškų persvara įveikę varžovus „Medelyno“ krepšininkai neišsaugojo turėto pranašumo ir atsakomąsias rungtynes pralaimėjo 14 taškų. O apmaudžiausia tai, jog „Seciro“ ekipa reikiamą skirtumą įgavo pataikę metimą paskutinę dvikovos sekundę.

Trečiojo kėlinuko pabaigoje rezultatas buvo lygus 60:60, tad atrodė, jog „Seciro“ vyrus gali išgelbėti tik stebuklas. Tačiau lemiamame ketvirtyje būtent jis ir įvyko.

Kiek per anksti stabtelėję „Medelyno“ atstovai leido varžovams pajusti žaidimo ritmą, o šie netikėtai pabėgo ir likus žaisti dvi su puse minutės įgijo 17 taškų persvarą (87:70).

Tiesa, prie sienos priremti „Medelyno“ krepšininkai sugebėjo apkarpyti deficitą iki 12 taškų (80:92, 82:94), tačiau sulig finaline sirena tinklelį skrodęs Aurimo Čyžo metimas padėjo „Seciro“ komandai pasiekti pergalę rezultatu 96:86 ir išplėšti kelialapį į pusfinalį.

DRAMA 2. Ne ką mažiau dramos buvo Visbičiuje vykusioje akistatoje, kurioje South Lincs „Dragons“ (3) vos vieno taško skirtumo įrodė savo pranašumą prieš Peterborough „Vytis“ (6) atstovus.

Didžiąją rungtynių dalį aikštėje vyko apylygė kova, vis tik dvikovai artėjant prie pabaigos iniciatyvą į savo rankas perėmė „Vyčio“ vyrai, kurie likus žaisti dvi su puse minutės įgijo didžiausią rungtynėse 7 taškų pranašumą (84:77).

Visgi, į nokdauną pasiųsti „drakonai“ uždarė visus kelius savojo krepšio link, pelnė 5 taškus be atsako (82:84), o galiausiai paskutinę pagrindinio laiko sekundę po Tomo Vyšniausko taiklaus tritaškio išplėšė dramatišką pergalę rezultatu 85:84.

Nugalėtojų komandos atstovas spaudai Kęstutis Puleikis turėjo kuo pasidžiaugti: „Visų pirma noriu pasveikinti komandą, kuri parodė išskirtinį kovingumą ir iškovojo puikią pergalę. Likus nepilnom 3 min. atsilikinėjome 7 taškais, bet nepasidavėm ir šventėm pergalę.“ 

„Pralaimėjom stipriai kovą dėl atšokusių kamuolių 29-50, tad jei norim žengti į pusfinalį reikia susitvarkyti su varžovų aukštaūgiais ir laimėti kitas rungtynes. Naudodamasis proga norėčiau pasveikinti "Vyčio" klubą su 10 metų jubiliejumi.“

PRIREIKĖ PRATĘSIMO. Intrigos netrūko ir BLKL-London Timber taurės pusfinalio akistatoje, kurią tik po pratęsimo laimėjo „Credo“ (5) ekipa įrodžiusi savo pranašumą prieš „Lituanicos-2“ (1) atstovus.

„Credo“ dar pirmajame kėlinuke parodė, jog yra nusiteikusi rimtai (19:9). Nors vėliau Viliaus Jastremsko treniruojami „Lituanicos“ dubleriai sugebėjo perimti iniciatyvą ir vienu metu net buvo įgiję apčiuopiamą 7 taškų pranašumą (50:43), tačiau tuomet praleido net 7 taškus be atsako ir leido varžovams išlyginti rezultatą (50:50).

Lemiamame ketvirtyje kova vyko taškas į tašką, tad nieko nuostabaus, jog jam pasibaigus rezultatas buvo lygus (62:62). 

O per papildomų penkių minučių atkarpą savo sąlygas jau diktavo „Credo“ vyrai, kurie greit įgijo solidų pranašumą bei išlaikę jį iki pat rungtynių pabaigos šventė sudėtingą pergalę rezultatu 72:71 ir pusfinalio serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį – 1:0.

„Lituanicos-2“ komandos treneris Vilius Jastremskas turėjo nemažai priekaištų savo auklėtiniams: „Šaunuoliai „Credo“ krepšininkai. Išnaudojo savo turimus pranašumus, o mes su tuo nesusitvarkėme. Ruošimės ir bandysim taisyti klaidas.“

„Be to, labai sunku laimei rungtynes, kai varžovų komanda išmeta tris kartus daugiau baudos metimų. Galima dėl to kaltinti teisėjus, tačiau sakiau saviems, kad jei būtume gerai žaidę, tai ir teisėjai nieko nepakeistų.“

ATLAIKĖ ANTPUOLIUS. Gerokai lengviau BLKL-London Timber taurės pusfinalį pradėjo „Viesulo BC“ (2) kolektyvas pirmosiose serijos rungtynėse rezultatu 84:70 palaužęs „Spartos-2“ (3) atstovus.

Įpusėjus dvikovai „Viesulas“ turėjo kuklią 3 taškų persvarą (46:43), tačiau trečiajame kėlinuke praleidę vos 8 taškus pusfinalio favoritai patys pelnė 19 ir susikrovė dviženklį pranašumą (65:51).

Lemiamame ketvirtyje „spartiečiai“ kovėsi iš visų jėgų, tačiau „Viesulas“ sėkmingai atlaikė visus varžovų antpuolius ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė nesunkią pergalę.

PIRMOJI FINALO DALYVĖ. Sekmadienį paaiškėjo pirmoji A.Sabonio Mažosios taurės finalo dalyvė, ja tapo „Radviliškio“ ekipa pusfinalyje be didesnio vargo rezultatu 65:48 įveikusi „Bombos“ pasipriešinimą.

Pirmoje susitikimo dalyje dar vyko apylygė kova, tačiau po didžiosios pertraukos radviliškiečiai šovė į priekį rezultatu 22:7 ir trečiojo ketvirčio pabaigoje susikrovė įspūdingą 21 taško persvarą (53:32). Lemiamame kėlinuke „Bombos“ vyrai kiek atkuto, bet tam, kad atgimtų intriga to buvo maža.

VISBIČIAUS GRUPĖJE. Gana saugią persvarą pirmosiose BLKL-Thames Windows grupės ketvirtfinalio rungtynėse įgijo Boston „Fighters“ (2) krepšininkai rezultatu 77:65 palaužę Peterborough „BC Tauro“ (7) ekipą.

Tuo tarpu turnyro lentelės kaimynų akistatoje sėkmės šypsojosi Wisbech „Wizards“ (4) komandai rezultatu 79:66 palaužusiai Peterborough „Odd Socks“ (5) krepšininkus ir žengusiai didelį žingsnį pusfinalio link.

STARTAS. Sekmadienį Londone startavo visą pavasarį truksiantis London Timber taurės turnyras, kuriame dalyvauja dešimt komandų suskirstytų į dvi grupes.

Stipriausios reguliariojo sezono ekipos pateks tiesiai į pusfinalį, o žemesnes vietas užėmusios ekipos varžysis dėl likusių dviejų kelialapių į stipriausiųjų ketveriukę.

Atidarymo rungtynėse susitiko „Laukiniai vilkų“ (1-0) ir „Tornado“ (0-1) ekipos.  Nors pastaroji žaidė su nauju savo „pirkiniu“ Mantu Šutkumi, tačiau papildymas akivaizdžios naudos nedavė.

 Pirmąją susitikimo dalį priekyje buvęs „Tornadas“ po didžiosios pertraukos atidavė iniciatyvą į varžovų rankas. Puikų šansą gavę vilkai pavijo varžovus ir drausmingiau sužaidę dvikovos pabaigą išplėšė pergalę rezultatu 55:49.

SAVAITĖS MVP. Labai dviprasmiškai šiuo metu turėtų jaustis „Medelyno“ gynėjas Mantas Gužys, kuris penktadienio vakarą surinko 39 naudingumo balus ir iškovojo Savaitės MVP titulą, tačiau tuo pačiu labai apmaudžiai pralaimėjo atsakomąją A13 Steel taurės ketvirtfinalio akistatą bei baigė pasirodymą BLKL pirmenybėse.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.