Po dviejų kėlinių minimalią persvarą turėjusi Izraelio rinktinė buvo sutriuškinta Europos čempionato favoritų ispanų ir baigė pasirodymą pirmenybėse. Antradienį Madride Ispanijos krepšininkai 99:73 (19:29, 28:19, 27:20, 25:5) nugalėjo Izraelį ir tapo E grupės nugalėtojais.

Pirmoji ispanų vieta užtikrino jiems kelią iki finalo be galimybės susitikti su F grupės nugalėtoja, kuria taps Lietuva arba Slovėnija. Ketvirtfinalyje ispanai kausis su ketvirtoje vietoje F pogrupyje liksiančia komanda, kuri paaiškės trečiadienį.

Du kėlinius varžovams nenusileidę izraeliečiai palūžo po didžiosios pertraukos. Po pirmojo kėlinio 10 taškų pranašumą turėję, o prasidėjus antrajam ketvirčiui 13 taškų skirtumu atitrūkę Izraelio krepšininkai įpusėjs mačui sugebėjo išlaikyti tik minimalią persvarą.

Trečiojo kėlinio viduryje Jorge Garbajosa pataikė du tritaškius, o po Marco Gasolio dėjimo šeimininkai minimalų deficitą pavertė 9 taškų persvara – 66:57.

Izraelis ketvirtajame kėlinyje buvo trypiamas. Nė taško daugiau kaip septynias ketvirtojo kėlinio minutes nepelnęs Izraelis pralaimėjo atkarpą 0:19 ir leido Ispanijai iškovoti triuškinančią pergalę.

Ispanija: Pau Gasolis 26 (10/13 dvitaškių, 7 atk. Kam.), Jose Manuelis Calderonas 15, Alexas Mumbru 12, Jorge Garbajosa 12, Felipe Reyesas 9.

Izraelis: Lioras Eliyahu 15, Meiras Tapiro 15 (7 rez. perd.), Matanas Naoras 15, Yanivas Greenas 9 (10 atk. kam.).

Keturias įskaitines pergales antrajame etape iškovoję ispanai užėmė pirmąją vietą, o antri liko taip pat keturias pergales iškovoję, tačiau tarpusavio rungtynes pralaimėję rusai. Trečioje vietoje liko graikai, o ketvirtąją poziciją užėmė kroatai. Su Graikijos arba Kroatijos rinktine penktadienį čempionato ketvirtfinalyje susikaus lietuviai.

Komentarai:
nu bl jau mane tie ispanai erzina.kaip man patiktu kai kokie lietuviai ar dar kas nors suvarytu ispanus.butu linksma :D
2007-09-12
Atsakyti
Žydai tai pavarė. Nesuprantu, kaip per kėlinį galima sugebėti įmest tik 5 tšk???
2007-09-12
Atsakyti
nu nugalejo
2007-09-12
-1
Atsakyti
aj bliamba taip gerai du kelinius suzhaide zydukai
2007-09-12
-7
Atsakyti
vos istempe sveika kaili ispanai, po 3 keliniu kvepejo sensacija. zydai nepasidave,netgi pirmavo. tik va 4 kelini blogai sulose, ir gavosi toks rezultatas kuris neatspindi ivso zaidimo.
2007-09-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.