„76ers“ sumindė „Mavericks“ Nuotr.: AP – Scanpix
Nusivylęs Dalaso klubo savininkas Markas Cubanas Nuotr.: AP – Scanpix
„Pelicans“ netikėtai pranoko „Rockets“ Nuotr.: AP – Scanpix
Johnas Wallas atliko net 20 rezultatyvių perdavimų Nuotr.: AP – Scanpix
Harissono Barneso ir Jahlilo Okaforo kova dėl kamuolio Nuotr.: AP – Scanpix
„76ers“ sumindė „Mavericks“ Nuotr.: AP – Scanpix
Nusivylęs Dalaso klubo savininkas Markas Cubanas Nuotr.: AP – Scanpix
„Pelicans“ netikėtai pranoko „Rockets“ Nuotr.: AP – Scanpix
Johnas Wallas atliko net 20 rezultatyvių perdavimų Nuotr.: AP – Scanpix
Harissono Barneso ir Jahlilo Okaforo kova dėl kamuolio Nuotr.: AP – Scanpix

Susistumdymas tarp Los Andželo „Lakers“ ir Milvokio „Bucks“ žaidėjų, Johno Wallo ir Solomono Hillo asmeniniai rekordai bei įspūdinga Filadelfijos „76ers“ pergalė – tai ir dar daugiau – kovo 18-osios NBA pulse.

Kovo 18-osios NBA pulsas

KONFLIKTAS. Los Andžele praėjusią naktį liejosi aistros. Milvokio „Bucks“ pranoko vietos „Lakers“, o trims žaidėjams šios rungtynės baigėsi jau trečiajame kėlinyje. Malcolmas Brogdonas kietai prasižengė prieš Nicką Youngą, kuris neliko skolingas ir varžovą stumtelėjo. Brogdono ginti suskubęs Gregas Monroe stumtelėjo Youngą dar stipriau ir taip įsiplieskė konfliktas. Prieš Monroe netrukus sukilo Brandonas Ingramas ir D‘Angelo Russellas, o žaidėjus skirti turėjo teisėjai, treneriai ir „Bucks“ apsaugos darbuotojas.

Epizodą peržiūrėję arbitrai Youngą, Monroe ir Russellą išvarė iš aikštės. Po mačo „Lakers“ vyriausiasis treneris Luke‘as Waltonas gyrė auklėtinius už tokią reakciją bei priekaištavo teisėjams už Russello diskvalifikavimą, o bendraklubiams už suteiktą užnugarį dėkojo ir Youngas: „Esame vieninga komanda, todėl stovime vienas už kitą“.

IŠ DŽIUNGLIŲ. Majamio „Heat“ krepšininkai rungtynių pabaigoje 123:105 nukovė Minesotos „Timberwolves“ bei iškovoję jau 23-ąją pergalę per pastaruosius 28 mačus pakilo į aštuntąją Rytų konferencijos vietą.

„Šie vyrukai yra labai išalkę. Daugumą šios komandos žaidėjų ištraukėme iš džiunglių. NBA lygoje jie jau buvo nurašyti“, – po rungtynių apie bendraklubius kalbėjo „Heat“ pergalės kalvis Hassanas Whiteside‘as, iš žaidimo prametęs vos vieną metimą (10/11), pelnęs 23 taškus ir atkovojęs 14 kamuolių.

TRAUMA. „Heat“ pergalę aptemdė Diono Waiterso trauma. Vienas komandos lyderių antrajame kėlinyje besiverždamas link krepšio užlipo ant Gorgui Diengo kojos ir susižeidė čiurną. Kęsdamas skausmus, Waitersas negalėjo ne tik tęsti rungtynių, bet ir pakilti nuo parketo, todėl komandos draugai išlydėjo jį į rūbinę.

THOMASO PAMAINA. Be traumuoto Isaiah Thomaso likę Bostono „Celtics“ žaidėjai nepasimetė ir rado, kuo pakeisti atakų organizatorių. Visoje lygoje pagal taškus ketvirtajame kėlinyje pirmaujantį Thomasą (vid. 10,1) puikiai pavadavo Jae Crowderis, pelnydamas 9 iš savo 24 taškų lemiamame ketvirtyje. Crowderio iniciatyvos dėka, „Celtics“ iškovojo sunkią pergalę prieš lygos autsaiderius Bruklino „Nets“ 98:95.

AIRIŠKA SĖKMĖ. „Celtics“ komandai nugalėjus „Nets“ krepšininkus, tai buvo pirmoji pergalė per pastaruosius trejus metus Šv. Patriko dieną. Ši Bostono klubo pergalė buvo 23-oji per šią šventę, o tai yra didžiausias skaičius visoje NBA lygoje.

20. Tiek rezultatyvių perdavimų atliko Vašingtono „Wizards“ įžaidėjas Johnas Wallas. Šiuo pasiekimu Wallas pasiekė asmenenį karjeros rekordą ir padėjo sostinės ekipai palaužti Čikagos „Bulls“ rezultatu 112-107. Prieš tai Wallo rezultatyvių perdavimų rekordas buvo 19, kurį jis pasiekė triskart per karjerą.

MINKŠTI. „Aš nekenčiu žodžio „minkšti“, – po rungtynių JAV sostinėje sakė „Bulls“ žvaigždė Jimmy Butleris, – bet tokie mes esame. Jie laimėjo visus 50-50 kamuolius, mes daug klydome. Dalykai, apie kuriuos mes kalbame viso sezono metu, kartojosi ir šiandien.“

GERIAU BE COUSINSO. Kelio ir šonkaulio skausmus jaučiantis DeMarcusas Cousinsas nerungtyniavo, tačiau Naujojo Orleano „Pelicans“ ir be savo žvaigždės sugebėjo 128:112 susitvarkyti su vienais Vakarų konferencijos lyderių Hjustono „Rockets“. Žaisdama be Cousinso, Donato Motiejūno atstovaujama ekipa laimėjo antrąjį mačą iš dviejų. Su Cousinsu „Pelicans“ yra iškovojusi 3 pergales ir patyrusi 7 nesėkmes.

NUBLANKO. Jamesas Hardenas surengė fantastišką pasirodymą surinkdamas 41 tašką, atkovodamas 14 kamuolių, atlikdamas 11 rezultatyvių perdavimų bei pasiekdamas 17-ąjį savo trigubą dublį šiame sezone, tačiau jo benefisas nublanko prieš „Pelicans“ į pergalę netikėtai vedusio „X“ faktoriaus žaidimą – Naujojo Orleano klubo puolėjas Solomonas Hillas pelnė 30 taškų ir užfiksavo karjeros rekordą.

DIDŽIAUSIA PERGALĖ. Įspūdinga „76ers“ pergalė net 42 taškų skirtumu prieš „Mavericks“ ekipą 116:74 – didžiausia nuo 2008 metų, kuomet Filadelfijos krepšininkai sutriuškino Milvokio „Bucks“ komandą 43 taškų skirtumu. Tiesa, iki geriausio komandos pasiekimo istorijoje trūko dar labai daug. 1960-aisiais tuometinė Sirakūzų „Nationals“ nušlavė nuo žemės paviršiaus Niujorko „Knicks“ komandą 162-100.

PRIEŠ BUVUSIAS KOMANDAS. Dalaso „Mavericks“ ir Filadelfijos „76ers“ rungtynėse prieš buvusias ekipas stojo Justinas Andersonas ir Nerlensas Noelis, prieš mainų termino pabaigą iškeisti vienas į kitą. Noeliui tai buvo pirmasis sugrįžimas į Filadelfiją, o vietos fanai jį sutiko šiltais aplodismentais.

Dabartinis „Mavericks“ puolėjas pelnė 9 taškus ir atkovojo 5 atšokusius kamuolius. Andersono pasirodymas prieš buvusius komandos draugus buvo kur kas geresnis – 19 taškų ir 8 atkovoti kamuoliai. Šiuo rezultatu amerikietis pakartojo savo rezultatyvmo rekordą NBA lygoje.

GERIAUSIOS VIETOS. „76ers“ gynėjas T.J. McConnellis po perimto kamuolio ištraukė jį iš užribio tiesiai Robertui Covingtonui į rankas, o greitoje atakoje atsidūręs puolėjas pelnė lengvus taškus iš po krepšio. Po perimto kamuolio McConnellis leido sau atsikvėpti ir atsisėdęs tarp žiūrovų pirmoje eilėje stebėjo komandos draugo sėkmingai pabaigtą ataką.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai:

 Los Angeles Lakers  Milwaukee Bucks 103-107 stat » NBA
 Phoenix Suns  Orlando Magic 103-109 stat » NBA
 Miami Heat  Minnesota Timberwolves 123-105 stat » NBA
 New Orleans Pelicans  Houston Rockets 128-112 stat » NBA
 Detroit Pistons  Toronto Raptors 75-87 stat » NBA
 Brooklyn Nets  Boston Celtics 95-98 stat » NBA
 Washington Wizards  Chicago Bulls 112-107 stat » NBA
 Philadelphia 76ers  Dallas Mavericks 116-74 stat » NB

Dienos rekordai:

Naudingumas
Jamesas Hardenas (51)
Taškai

Jamesas Hardenas (41)

Atkovoti 
kamuoliai

Andre Drummondas (22)

Rezultatyvūs 
perdavimai
 
Johnas Wallas (20)
Perimti 
kamuoliai

Larry Nance'as (4)

Blokai
 

Keturi žaidėjai po 4.

Tritaškiai

Solomonas Hillas (6)

 

Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

Susistumdymas Los Andžele
Susistumdymas Los Andžele
Nuotr. AP – Scanpix
 

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

 Oklahoma Thunder  Sacramento Kings 21:00 NBA
 Atlanta Hawks  Portland Trail Blazers 00:00 NBA
 Charlotte Hornets  Washington Wizards 01:00 NBA
 Los Angeles Clippers  Cleveland Cavaliers 02:30 NBA
 Chicago Bulls  Utah Jazz 03:00 NBA
 Memphis Grizzlies  San Antonio Spurs 03:00 NBA
 Denver Nuggets  Houston Rockets 03:30 NBA
 Golden State Warriors  Milwaukee Bucks 04:30 NBA
Komentarai:
Heat nation!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-18
+1
Atsakyti
aa`
7 vietoj akivaizdi teiseju klaida..uzmyne sonine linija...kazi nba nubaus juos kokiais 25k?
2017-03-18
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.