Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Šeštadienį Vilniaus „Lietuvos rytas“ namuose susitiks su „Šiaulių“ ekipa. Prieš rungtynes vilniečių komandos vyr. treneris Rimas Kurtinaitis teigė, kad nėra nė kalbos apie galimą žaidėjų atsipalaidavimą, nepaisant to, kad varžovai LKL lentelėje užima paskutinę vietą.

„Šiaulių komanda – labai jauna. Būsimi varžovai neseniai pasistiprino Žydrūnu Keliu. Jis yra labai geras žaidėjas ir buvo vienas iš perspektyviausių Lietuvoje. Gaila, kad nesusiklostė jo karjera, nors dabar žaidžia neblogai.

Žinome šiauliečių problemas – finansines ir krepšininkų atžvilgiu. Varžovai išgyvena ne pačius geriausius laikus, tačiau tai neturėtų būti mums ženklas, kad galime žaisti nepilna jėga.

Paskutinėse rungtynėse prieš juos, kurios buvo man pirmosios pradėjus treniruoti „Lietuvos rytą“, pirmavome 18 taškų, o galiausiai laimėjome vienu tašku. Tuomet nebuvo kažkokios tragedijos ar šansų pralaimėti, bet vis tiek tai nebuvo lygis, kurį turėtų rodyti „Lietuvos rytas“. Šįkart su „Šiauliais“ stengsimės žaisti maksimaliai visas 40 minučių“, – sakė Kurtinaitis.

Treneris taip pat pasidalino mintimis apie draugiškas rungtynes su Maskvos srities „Chimki“.

„Susitikime prieš „Chimki“ leidome pasireikšti žaidėjams, kurie mažiau rungtyniauja Lietuvos čempionate. Tai - Julius Jucikas, Tayloras Brownas. Turėjome galimybę leisti pasiilsėti gynėjui Jimmy Baronui, kuris jaučia kelio skausmus, bei puolėjui Drew Gordonui.

Du mėnesius nežaidęs Artūras Gudaitis turėjo pažaisti ilgiau, ką mes ir padarėme.

Rungtynės buvo geros, priešininkas stiprus ir nepaisant to, kad pralaimėjome, aš esu patenkintas tiek mūsų žaidimu, tiek pačia mačo atmosfera. Norėjau padėkoti ir žiūrovams, kurie atėjo ir parėmė sergantį Aleksandrą Okunskį“, – kalbėjo treneris, atskleidęs ir būsimus komandos uždavinius.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
8,6
Pataiko: 8,6
Taiklumas: 35,0%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 16
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: David Logan

„Norėčiau išlyginti krūvius ir leisti parungtyniauti tiems žaidėjams, kurie turėjo mažiau galimybių sezono metu. Specialiai nesitreniravome ir nesiruošėme šioms rungtynėms mažindami krūvius, nes turime pasiruošti kitoms kovoms.

Laukia stiprios komandos bei artėja atkrintamosios varžybos. Dirbame pilnais krūviais, pasiruošėme tai, ko mums reikėjo, intensyviai šlifuojame gynybą.

Dabar dvylika žaidėjų yra sveiki. Į ekipos gretas po antros traumos jau sugrįžo Brownas, kelį pasigydė Baronas. Kol kas turime paruošti komandą ir žaidėjai turi suprasti, ką tu darai ir tik tada gali kelti uždavinius, ką reikia padaryti.

Norime per rungtynes nepraleisti daugiau nei 60 taškų. Aišku, kol kas tai nelabai sekasi įgyvendinti, nes priklauso nuo priešininko taiklumo.

Mažai yra tokių momentų, kai mes sustabdome patį metimą. Aišku, jei įgysime pagreitį ir bus įdirbis, žinoma, tikslai bus keliami.

Negali atėjęs į aikštelę šiaip pabėgioti. Turėsime nepraleisti, įmesti. Viena iš mūsų problemų - baudos metimai. Kiekvienose rungtynėse nepataikome po 9-10 baudos metimų.

Dar viena problema – atkovoti kamuoliai. Šiuos klausimus reikia išspręsti ir žaidimas turėtų pagerėti“, – dėstė Kurtinaitis.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.