Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Ketvirtajame ketvirtyje galingai sužaidęs ir nuo varžovų atitrūkęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ pasiekė pergalę „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
18
Perimti kamuoliai
2
Baudų metimai
100%
5/5

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai šeštadienį savų žiūrovų akivaizdoje 87:63 įveikė pirmenybių autsaiderius – „Šiaulius“.

„Norėčiau pasveikinti vyrus su pergale. Aišku, tą pergalę įsivaizdavau truputėlį kitaip. Vieną iš uždavinių praktiškai įvykdėme – nepraleisti daugiau nei 60 taškų. Mes praleidome 63 taškus, reiškia, kad gynyboje kaip ir susitvarkėme. Tris kėlinius turėjo problemų su puolimu, su organizacija, su namų darbais.

Dažnai vienas iš penkių žaidėjų nežinojo, kokią kombinaciją mes žaidžiame. Yra tokio techninio namų darbų broko, aišku, dirbsime ta linkme. Tokios lengvesnės rungtynės baigėsi, dabar ateina eilė stiprių varžovų su suspaustu grafiku. Reikės neblogai padirbėti“, – po mačo kalbėjo Kurtinaitis.

Apie sėkmingą Tomo Lekūno pasirodymą: „Jis nebuvo staigmena, bet aš kaltinčiau mūsų žaidėjų koncentraciją, nes mes žiūrime vaizdo įrašus, žinome, kaip žaidžia, kiti žaidėjai žaidžia eilę sezonų su šiais krepšininkais ir nežinoti, kada eina į dešinę, kada – į kairę, kada meta tritaškį, čia yra paprasčiausiai neprofesionalumo atsinešimas į rungtynes. Šito mums trūksta ir ne paslaptis. 

Šiandien esu nepatenkintas mūsų amerikiečių žaidimu. Nežinau, gal jie mano, jog šitos rungtynės jiems nėra svarbus, nes tai nėra Europos taurė, bet su tokiu nusiteikimu negalima eiti į aikštę.“

Apie Margirio Normanto progresą: „Tam žmogiukui dar reikia daug dirbti, bet jis duoda tą teigiamą energiją ir todėl jis buvo paimtas į mūsų komandą. Aišku, tų taktinių sprendimų trūksta, bet tai – normalu, nes jis – jaunas. Bet jis savo agresyva, savo noru, šiandien buvo toks komandos vedlys. Taip šitas žmogus turi potencialą, jeigu jis elgsis profesionaliai, dirbs, pabandys suprasti, ką mes darome, aš manau, kad jis turėtų turėti neblogą ateitį.“

Apie Adamą Lapetą: „Lapetos pasirodymas nusprendė viską. Jis gerai susigynė ir labai gerai sužaidė pikenrolą, nusileisdamas žemyn ir įmesdamas lengvus taškus. Šiandien sakyčiau raktas į pergalę buvo Margiris, bet labiau prie visko prisidėjo Adamas. 

Po rungtynių rūbinėje pasakiau amerikiečiams ir kai kuriems mūsų lietuviams, kad Adamas nepyksta žaisdamas mažai, gavo tas 3-5 minutes, jas išnaudojo kaip profesionalus sportininkas, pakreipė rungtynių eigą visai kita kryptimi. Manau, kad jis buvo pagrindinis žaidėjas aikštelėje.“

Komentarai:
Bc Partynas Mocius
Sakykit ka norit, bet Kurtis nesusitvarkydamas su visa komanda puikiai ugdo jaunimo. Snd gavo pasireksti, rungtynese pries utena bei dzukija Kurtis esant lygiam rezultatui vistiek Margiri leido i aikstele. Kurtis mato, kad vaikis turi potencialo todel ir leidzia vietoi kokio negriuko. Panasiai ir italijoj su Kariniausko dare.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-25
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Lietuvos rytas
Šiaulių Šiauliai
48%
30/62
Metimai iš žaidimo
37%
21/57
38
Atkovoti kamuoliai
34
21
Rezultatyvūs perdavimai
12
11
Perimti kamuoliai
8
105
Naudingumas
50
2
Blokuoti metimai
1

Rungtynių žaidėjai

Jimmy  Baron
15 PTS
4/8 FG
5/5 FT
Tomas  Lekūnas
20 PTS
7/15 FG
5/6 FT
Artūras  Gudaitis
11 REB
10 DREB
1 OREB
Tomas  Lekūnas
8 REB
7 DREB
1 OREB
Clevin  Hannah
7 AS
1 TO
19 MIN
Donatas  Sabeckis
7 AS
2 TO
25 MIN
Jimmy  Baron
18 EFF
67% 2P%
40% 3P%
Paul  Hill
18 EFF
50% 2P%
33% 3P%