Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Hjustono „Rockets“ komandos gynėjas Patrickas Beverley nesupranta pastaruoju metu itin garsiai NBA lygoje keliamo klausimo dėl žaidėjų taupymo problemos.

Patrick Beverley

Patrick  Beverley
Patrick  Beverley
MIN: 30.59
PTS: 9.31 (46.62%)
REB: 5.75
AS: 4.24
ST: 1.53
BS: 0.41
TO: 1.54
GM: 59

Šią taktiką itin pamėgo NBA lyderės – „Golden State Warriors“ ir Klivlando „Cavaliers“, kurios lyderius nori išlaikyti šviežius iki pat atkrintamųjų finišo tiesiosios. Vis tik Beverley tokią komandų taktiką vertina kategoriškai.

„Žaidėjų taupymas yra nesąmonė. Tai – NBA gėda, o lygos sirgaliai nusipelnė geresnio reginio. Negaliu rūpintis trenerių reikalais ir spręsti, kas turi žaisti, tačiau jei tu nežaidi būdamas sveikas, tu negerbi žaidimo.

Buvo laikai, kuomet aš nežaidžiau NBA, tačiau labai norėjau čia patekti. Taigi jei aš nežaisčiau, jausčiausi negerbiantis nei užrašo marškinėlių priekyje, nei pavardės marškinėlių gale.

Suprantu, kad dėl traumų sunku ištempti visas 82 rungtynes, patikėkite manimi. Tačiau manau, kad jei tau viskas gerai, tu privalai žaisti. Štai už ką tu gauni pinigus, štai ko nusipelnė sirgaliai. Džiaugiuosi, kad mūsų komandoje tiek lyderiai, tiek atsarginiai, tiek ir 15-asis žaidėjas žaidžia tada, kai reikia žaisti. Džiaugiuosi savo komandos pozicija“, – kalbėjo Beverley.

Kol kai kurios komandos tauposi, sėkmingai šį sezoną žygiuojanti Hjustono ekipa dirba visu pajėgumu ir neseka žaidėjų ilsinimo madų. Pavyzdžiui tiek kandidatas laimėti reguliariojo sezono MVP titulą Jamesas Hardenas, tiek puolėjas Trevoras Ariza patenka tarp 10 daugiausiai lygoje šį sezoną žaidžiančių žaidėjų ir kol kas nepraleido nė vieno susitikimo.

Tiesa, sekmadienį Hardenas patyrė riešo patempimą, o paklaustas, ar neketina artimiausiose rungtynėse pailsėti jis tiesiog demonstratyviai nusišypsojo.

Šią problemą išspręsti siekia ir NBA lygos vadovai, kurie tendencijas taupyti krepšininkus mato kaip rimtą problemą. Artimiausioje lygos vadovų asamblėjoje tai bus prioritetinis klausimas. Manoma, kad Adamas Silveris pateiks pasiūlymą prailginti kitą NBA reguliarųjį sezoną savaite, kad pertraukos tarp rungtynių būtų didesnės.

Su 51 pergale ir 22 pralaimėjimais „Rockets“ Vakaruose žengia trečia. Tai tuo pačiu yra ir trečias rezultatas visoje lygoje.

Komentarai:
...
tai kad jau senai sporte, ypac jav visiem nusisikt ant sirgaliu.
2017-03-27
-3
Atsakyti
Dr. Išminties Mechanikas
Taigi dėl titulų realiai kovoja vos kelios komandos. O žmonės perka brangius bilietus, norėdami pamatyti kokybišką krepšinį, visose arenose. Ta prasme čia kvailių laivas. Panašiai kaip turuojanti muzikos grupė atvažiuotų ir sugalvotų, kad vokalistas ir pagrindinis gitaristas nutarė pailsėt, už juos dainuos ir gros „atsarginiai“ iš tribute band'o. Už tą pačią kainą. :D
2017-03-27
+1
Atsakyti
nunu
Sneka, kad sirgaliai moka pinigus, kad zvaigzdes pamatytu...Tai gal sakau tie sirgaliai labiau nori, kad komanda taure i ju miesta parveztu? Todel ir taupo zvaigzdes. Nu bet nzn, gal ten kitaip
2017-03-27
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Patrick Beverley

Patrick  Beverley
Komanda: Houston Rockets
Pozicija: PG
Amžius: 28
Ūgis: 185 cm
Svoris: 84 kg
Gimimo vieta: Čikaga, JAV