Nuotr.: Fotodiena.lt/P.Peleckis
Nuotr. Fotodiena.lt/P.Peleckis

Klaipėdoje viešėję Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovai – prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas miesto valdžiai išdėstė susirūpinimą dėl skiriamo mažo dėmesio moterų krepšiniui ir Klaipėdos „Fortūnos“ komandai.

„Klaipėda yra mūsų moterų rinktinės kalvė. Turime tikslą 2020 metais olimpinėse žaidynėse turėti moterų krepšinio komandą. Klaipėda – vienas kertinių taškų, kur auginamos perspektyvios žaidėjos“, – Špoką cituoja ve.lt.

Tiek jis, tiek Sabonis pasidžiaugė, kad šių metų išplėstiniame Lietuvos moterų rinktinės žaidėjų sąraše yra net 10 žaidėjų, kurios buvo išugdytos arba rungtyniavo „Fortūnoje“.

„Dalyvavome bendruose posėdžiuose su Lietuvos moterų krepšinio lyga, žinome, kad „Fortūnos“ komanda šiame čempionate dalyvauja su minimaliais resursais. Juk tai komanda, kuri yra tarp keturių stipriausių šalyje ir tęsia kovą dėl medalių. Atvykome išgirsti miesto viziją ir strategiją, kaip mato moterų krepšinį sporto žemėlapyje. Radome bendrą pritarimą ir kalbą, kad Klaipėdos valdžia bandys parengti bendrą sporto strategiją, susiedama komandų finansavimą su rezultatais, tikslais ir vizijomis“, – akcentavo Špokas.

Į šį susitikimą buvo pakviesti ir „Fortūnos“ rėmėjai bei žmonės, prisidėję prie klubo vystymo ir rezultatų.

„Svarbu, kad šią miesto poziciją išgirdo ir rėmėjai. Tai jiems yra atsvaros taškas, kad reikia visiems kartu prisidėti ir kurti savo miesto komandą. Be to, LKF turi strategiją dviem pirmaujančioms LMKL komandoms skirti dalinį finansavimą dalyvauti tarptautinės taurės varžybose. Tai klubams taip pat didelė paskata stengtis suburti kuo pajėgesnes ekipas“, - kalbėjo Špokas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sakė, kad ateityje palaipsniui „Fortūnai“ miesto parama turėtų didėti.

„Prieš porą metų Klaipėdos savivaldybė „Fortūnai“ skirdavo 23-25 tūkstančius eurų, o praėjusiais metais per du finansavimo šaltinius šioms Klaipėdos krepšininkėms finansavimas buvo padidintas beveik dvigubai – „Fortūna“ gavo 43,5 tūkstančio eurų. Aš susitikime labai aiškiai pasakiau, kad tai, kas pernai buvo programa maksimum, šiandien turi būti programa minimum. Mes negalime skriausti moterų krepšinio“, – kalbėjo meras.

Per klubo gyvavimo laikotarpį LMKL čempionato medaliai iškovoti net septynis kartus, dukart – sidabro (2010 ir 2011 m.), penkiskart – bronzos (2008, 2009, 2013, 2014 ir 2015 m.).

LKF taurės į finalinio ketverto varžybas prasibrauta keturis kartus, o medaliai iškovoti dukart – 2013 m. – bronza, 2014 m. – sidabras.

Komentarai:
Balys Sruoga
Rinktine nepraeina elementarios atrankos i europos cempionatus, tai jau uz 3 metu bus olimpinese? Geda skaityti tokias nesamones is federacijos zmoniu. Tuojau lmkl tures 5 komandas ir dziaugsis kad lyga stipreja.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-31
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

67%
11,0
Pataiko: 11,0
Taiklumas: 66,7%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 14
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Lina Mikelevičienė