Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Antrą kartą iš eilės „Tete-A-Tete Casino-LKL“ naudingiausiu mėnesio žaidėju tapo Prienų-Birštono „Vytauto“ atstovas. Vasario mėnesį šį apdovanojimą atsiėmė Saulius Kulvietis, o šį kartą juo apdovanotas fantastiškai žaidęs Vytenis Lipkevičius.

Šį sezoną metamos baudos

71%
14,9
Pataiko: 14,9
Taiklumas: 71,0%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 26
Blogiausias pasiekimas: 7
Daugiausia pataiko: Tomas Delininkaitis

27-erių metų 195 cm ūgio puolėjas per ketverias kovo mėnesį žaistas rungtynes vidutiniškai pelnė po 18,7 taško, atkovojo 5,3 kamuolio, atliko 3,2 rezultatyvaus perdavimo bei rinko net 26,3 naudingumo balo. Tokio aukšto naudingumo balų skaičiaus šį sezoną nebuvo turėjęs nė vienas buvęs mėnesio MVP. Lipkevičius taip pat pasižymėjo ir įspūdingu pataikymu, dvitaškius jis metė 70 proc. taiklumu, o iš toli pasiekė net 60 proc. jo mestų metimų.

Puolėjas per kovo mėnesį sužaidė dvi rezultatyviausias bei naudingiausias savo šio sezono rungtynes. Labiausiai Lipkevičius išsiskyrė dvikovoje su Alytaus „Dzūkija“, kovo 19-ąją. Tuomet lietuvis, pataikydamas visus metimus, surinko 21 tašką, pridėjo 6 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimu bei surinko net 33 naudingumo balus. Puolėjui pritrūko vieno balo iki karjeros rekordo pakartojimo. Aukščiausias krepšininko naudingumo rezultatas užfiksuotas 2009-ųjų metų sezone, kuomet atstovaudamas Kauno „Aisčiams“ dvikovoje su Utenos „Juventus“ Lipkevičius surinko 34 naudingumo balus.

„MVP apdovanojimas yra labai malonus įvertinimas. Nėra lengva, kad taip kortos sukristų. Tai pirmas toks trofėjus mano karjeroje ir, ko gero, rimčiausias, – džiaugėsi Lipkevičius. – Rungtynių su „Dzūkija“ pradžioje pataikiau keletą metimų, o tada jau taip gaunasi, kad gali mesti iš kur nori ir vis tiek pataikysi.“

Puikioje formoje esantis „Vytauto“ puolėjas jau aštuoniuose susitikimuose iš eilės renka dviženklį naudingumo balų skaičių ir net septyniuose iš jų naudingumo balas buvo didesnis nei 20. Lipkevičiaus žaidimo kokybė ir statistiniai rodikliai šoktelėjo dėl kelių priežasčių. Krepšininkui reikėjo laiko apsiprasti prie trenerio Šeškaus filosofijos, o ir praleidžiamas laikas aikštelėje stipriai šoktelėjo, po to, kai komandos draugus retino traumos.

„Persilaužiau po Naujųjų metų, o pradžioje užtruko adaptacija bei buvau patyręs traumą. Tuomet iškrito keli žaidėjai ir žaidybinio laiko gavosi per akis. Viskas susidėjo ir antroje sezono pusėje tikrai neblogai žaidžiu, – gero žaidimo priežastis vardino Lipkevičius. – Pradžioje iškrito Tomas Dimša ir Martynas Linkevičius, tad teko daugiau žaisti jų pozicijose. Tuomet grįžo Linkevičius, bet traumą gavo Saulius Kulvietis, tai atsivėrė minutės kitoje vietoje. Žaidybinio laiko yra daug, o ir formą jaučiuosi gerą pagavęs. Ant šios bangos stengiuosi važiuoti ir toliau.“

Virginijus Šeškus ir „Vytauto“ ekipa garsėja kaip puiki tarpinė stotelė krepšininkams. Atvykę atletai dažnai demonstruoja gerus rezultatus bei pasikelia savo vertę. Lipkevičiaus nuomone, komandos strategas sugeba iš auklėtinių išreikalauti maksimumo, o dėl sprendimo keltis į Prienų-Birštono ekipą tikrai nesigaili.

„Visi žaidėjai pas Šeškų šauna į viršų. Vieni pasirašo pelningesnes sutartis ir išvažiuoja rungtyniauti kitur, kiti laimi individualius apdovanojimus. Treneris moka išspausti iš krepšininkų maksimumą. Atvykdamas į „Vytautą“ jau žinojau į kur vykstu, koks yra strategas ir kokias galimybes aš turėsiu. Džiaugiuosi, kad viskas klostosi gerai: aš pateisinu trenerio lūkesčius, o man irgi sekasi puikiai“, – užbaigė Lipkevičius.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Vytenis Lipkevičius

Vytenis  Lipkevičius
Vytenis  Lipkevičius
MIN: 27.06
PTS: 10.85 (54.18%)
REB: 4.7
AS: 1.96
ST: 1.33
BS: 0.11
TO: 1.19
GM: 27