Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Trečiadienį skaudų antausį nuo „Šiaulių“ ekipos gavęs Panevėžio „Lietkabelis“, šiandien parodė visai kitą savo veidą bei įveikė puikioje formoje esantį Klaipėdos „Neptūną“. Klaipėdiečiai į Aukštaitijos sostinę atvyko turėdami penkių iš eilės pergalių seriją bei per pastarąsias 10 rungtynių vos kartą turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Dainiaus Adomaičio kariauna klimpo panevėžiečių gynybos gniaužtuose, o trečiajame ketvirtyje praleisti šeši taškai, pasak Maksvyčio, buvo dėl geriausios auklėtinių gynybos šį sezoną.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
19
Baudų metimai
83%
5/6
Atkovoti kamuoliai
6

„Pralaimėjimas Šiauliams suveikė kaip geras spyris į užpakalį. To nesinorėjo, bet taip buvo. Po pralaimėjimo norėjosi sulysti į žemę, tačiau džiaugiuosi, kad šiandien gavome gerą tonusą, – sakė Maksvytis. – Viską lėmė gynyba, ypatingai antroje rungtynių pusėje. „Neptūnui“ su tokiu puolimo arsenalu leisti įmesti tik 61 tašką yra labai geras rezultatas. Džiaugiuosi, kad reabilitavomės po nesėkmės trečiadienį, parodėme sau ir visiems kitiems, kad mus nurašyti yra dar per anksti. Esame geroje pozicijoje, kad išliktume pirmajame trejetuke reguliariame sezone.“

Per pirmąją susitikimo dalį strigę panevėžiečiai atsigavo antrojoje mačo dalyje, o prie to stipriai prisidėjo Žygimantas Janavičius. Įžaidėjas pakeitė traumą patyrusį Lorenzo Williamsą, demonstravo puikiai gynybą bei pataikė du svarbius tolimus metimus. Puikiai žaidusio gynėjo vedami panevėžiečiai pakilo į lemiamą šturmą bei susikrovė 15 taškų persvarą.

„Žygis šaunuolis. Viskas prasidėjo nuo jo gynybos, jis užsivedė gerai gindamasis. Kai tu gerai giniesi, gauni pasitikėjimo, tada ir puolime ima atsiriša rankos. Džiaugiuosi, kad Žygis atsigavo ir padėjo iškovoti pergalę, – sakė Maksvytis. – Pirmoje pusėje prastą žaidimą lėmė ir psichologiniai dalykai, ir taktinės klaidos. Priėmėme per daug neteisingų sprendimų, nervinomės, perdegėme bei dėl to atlikome daug kvailų ir skubotų sprendimų. Antroje dalyje apsiraminome, o apsiraminti mums padėjo gera gynyba. Neturėjome baudų, agresyviai gynėmės ir parodėme geriausią gynybą per vieną kėlinuką visame sezone.“

Komentarai:
Simas
Maladec moskvich

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-02
Atsakyti
to kirvis2000as nemanau kad laimejimas pries neptuna 13 tasku ir dar trecia karta si sezona yra kaip tamsta sakot pasiseke. Ant Janaviciaus tik stereotipas uzdetas kad jis nepataiko tritaskiu nes pataiko gal kas trecia, tiesiog kaip izaidejas per mazai pasitiki savim


kalba eina apie sios dienos maca,neptunas po dvieju vede.janavicius tik neseniai(mazdaug nuo praeito sezono) pradejo geriau metyt,bet net ir siame sezone daugiau nei 1 tritaski jis pataike tik 6 kartus is 28.aisku kad pralose nevien todel kad janavicius tritaskiu,gynyba kazys gerai sutvarke,beto po pralaimejimo siauliams vyrai norejo reabilituotis.
2017-04-01
+2
Atsakyti
to kirvis2000
as nemanau kad laimejimas pries neptuna 13 tasku ir dar trecia karta si sezona yra kaip tamsta sakot pasiseke. Ant Janaviciaus tik stereotipas uzdetas kad jis nepataiko tritaskiu nes pataiko gal kas trecia, tiesiog kaip izaidejas per mazai pasitiki savim
2017-04-01
Atsakyti
pasiseke siandien kabeliui tiesa sakant..janavicius vien 2 tritaskius imete :) o ewing kiek laisvas is po kasio pramete?su tokiu zaidimu kabeliui pries ryta kazin ar pavyks laimet serija,norint finalo reikia geresnio zaidimo.
2017-04-01
+10
Atsakyti
JR
Esam gyvi istorinio sezono liudininkai lietkabelinkai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-01
+1
Atsakyti
Lietkabelis #1
Tai kad niekas ir nenuraso. Vis delto siekiam medaliu sezone
2017-04-01
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Panevėžio Lietkabelis
Klaipėdos Neptūnas
48%
25/52
Metimai iš žaidimo
37%
22/59
30
Atkovoti kamuoliai
34
19
Rezultatyvūs perdavimai
9
8
Perimti kamuoliai
8
21
Pražangos
19
56%
15/27
Dvitaškiai
43%
17/40

Rungtynių žaidėjai

Kšištofas  Lavrinovičius
15 PTS
4/10 FG
5/6 FT
Mindaugas  Girdžiūnas
15 PTS
4/6 FG
5/7 FT
Mindaugas  Lukauskis
8 REB
7 DREB
1 OREB
Daniel  Ewing
7 REB
5 DREB
2 OREB
Ben  Madgen
7 AS
1 TO
24 MIN
Klaipėdos Neptūnas
Keli žaidėjai
2 AS
Kšištofas  Lavrinovičius
19 EFF
40% 2P%
40% 3P%
Jerai  Grant
16 EFF
67% 2P%
0% 3P%