Nuotr.: A.Pelakausko
Nuotr. A.Pelakausko

Prieš sezoną vieną tikslą – laimėti Natural Pharmaceuticals-RKL A divizioną ir patekti į Nacionalinę krepšinio lygą (NKL) – kėlusi Garžgdų SC planus turės atidėti dar mažiausiai metams. Buvusių žalgiriečių Simono Serapino ir Vaidoto Pečiuko vedamos komandos viltis sužlugdė pusfinalyje jiems kelią pastojusi Kauno r. „Omega“. Kauniečiai laimėjo seriją 3:1 ir finale kausis su Tauragės krepšinio klubu.

Šį sezoną pelnomi taškai

45%
81,7
Pelno taškų: 81,7
Taiklumas: 44,8%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 111
Blogiausias pasiekimas: 57
Daugiausia pelno: Remigijus Sugintas

Lemiamomis tapusiose ketvirtose serijos rungtynėse „Omega“ savo aikštėje pergalę šventė minimaliu skirtumu 68:67 (16:26, 20:12, 15:14, 17:15).

Didžiąją rungtynių dalį pirmavo Gargždų sporto centras. Jau pirmajame ketvirtyje reguliariojo sezono nugalėtojai susikrovė 12 taškų persvarą. Nors šis pranašumas aikštės šeimininkų buvo greit panaikintas, tačiau perlaužti rungtynių eigą kauniečiams pavyko tik ketvirtajame kėlinuke.

Kulminaciją rungtynės pasiekė pačioje mačo pabaigoje. Po taiklaus Vaidoto Pečiuko dvitaškio Gargždai išsiveržė į priekį 67:65. Tačiau žaibiškoje atsakomojoje atakoje „Omegos“ lyderis Remigijus Sugintas pelnė du taškus su pražanga ir likus 13 sekundžių išvedė saviškius į priekį (68:67). Per likusį laiką Gargždų ekipa turėjo dar dvi progas pakeisti susitikimo eigą, bet abu metimai buvo netaiklūs.

„Omegos“ gretose rezultatyviausias buvo Sugintas, pelnęs 17 taškų. Vitalijus Lukša surinko 15 taškų.

Gargždų SC komandoje daugiausiai taškų pelnė Vaidotas Pečiukas – 17. Lukas Polekauskas įmetė 13.

Pirmas serijos iki 3 pergalių rungtynes „Omega“ išvykoje laimėjo 88:69, tačiau neatsilaikė namuose 67:74. Trečioje pusfinalio dramoje kauniečiai šventė pergalę 82:75.

A divizione finale Kauno r. „Omega“ susitiks su Tauragės krepšinio klubu. Pastarasis pusfinalio seriją prieš Ukmergės „Olimpą“ laimėjo sausu rezultatu 3:0.

Tauragės ekipai tai bus jau penktas iš eilės finalas, tuo tarpu „Omega“ dėl čempionų vardų ir kelialapio į NKL kovos pirmą kartą. Praėjusiame sezone trenerio Rolando Urkio vadovaujama ekipa liko trečioje vietoje.

Remigijaus Suginto komentaras:

Rolando Urkio komentaras:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.