Nuotr.: Sūduva
Nuotr. Sūduva

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finalo serijoje šiemet vėl kovos Marijampolės „Sūduvos“ ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ komandos.

Finalo krikšto laukia penkios „Sūduvos“ ir trys „Hoptrans-Sirenų“ krepšininkės. LMKL.lt paskaičiavo, kurios žaidėjos turi daugiausiai finalo mūšių patirties.

Nepralenkiama pagal titulus yra Lina Pikčiutė – ji savo sąskaitoje turi 4 aukso medalius. 3 yra iškovojusi Ieva Šimkutė, bet dėl traumos ji šiame finale negalės pasirodyti ant parketo.

Nors „Sūduvos“ gretose dar šešios žaidėjos yra rungtyniavusios nors vieną susitikimą LMKL finale, triumfo jausmo dar nėra pajutusios.

„Hoptrans-Sirenų“ stovykloje visos finale pasirodžiusios krepšininkės yra ir laimėjusios bent jau vieną titulą. Gabrielė Gutkauskaitė kartą žaidė finale ir liko antra, bet tapo LMKL čempione su „Utena“, nors pirmajame sezono mače gavo traumą ir daugiau negalėjo rungtyniauti.

Dar po vieną titulą laimėjo Akvilė Baronėnaitė, Gintarė Jasiunskaitė, Kornelija Balčiūnaitė, Rasa Knyzaitė ir Rasa Žemantauskaitė–Matlašaitienė. Šios krepšininkės aukso medalius laimėjo pernai vilkėdamos „Hoptrans-Sirenų“ aprangą, o Eglė Tarasevičiūtė tai padarė prieš dvejus metus su „Utenos“ ekipa.

Livija Sakevičiūtė taip pat turi LMKL aukso medalį, nors pernai serijoje su „Sūduva“ nebuvo išbėgusi į aikštelę.

Daugiausiai rungtynių LMKL finale yra sužaidusi Pikčiutė – 14 mačų ir 4 serijos. Tiek pat kartų finale rungtyniavo ir jos kolegė Sandra Baliutavičiūtė, bet ji žaidė 13-oje susitikimų. Žemantauskaitė-Matlašaitienė rungtyniavo 3 finalo serijose ir iš viso sužaidė 10 rungtynių. Vieną seriją (2013 m.) gynėja praleido dėl traumos.

Iš viso „Hoptrans-Sirenų“ krepšininkės finalo serijose yra sužaidusios 38 rungtynes, o „Sūduvos“ – 52. Aukso medalių daugiau turi Kauno rajono žaidėjos – 8 prieš 7 – tačiau po šios finalo serijos viskas gali kardinaliai pasikeisti.

Intriguojančios finalo serijos startas – šį trečiadienį Marijampolėje. Dvikovos pradžia – 18.00 valandą.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.