Nuotr.: AFP–Scanpix
Nuotr. AFP–Scanpix

Vos vienerius metus NCAA lygoje praleidęs ir Kentukio universiteto garbę gynęs 19 metų 193 cm ūgio Malikas Monkas nutarė kelti sparnus į Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA).

Atakuojančio gynėjo pozicijoje žaidžiantis amerikietis viešu laišku atsisveikino su universiteto komanda ir paskelbė dalyvausiantis NBA naujokų biržoje.

„Nemeluosiu – man tai sunkus apsisprendimas. Noriu padėkoti savo šeimai ir universiteto bendruomenei“, – savo laiške teigia Monkas.

Kentukio universitetas iš kovos dėl NCAA čempionų titulo pasitraukė ketvirtfinalyje, kuomet 73:75 nusileido būsimiems čempionams Šiaurės Karolinos krepšininkams. Praėjus savaitei po šios pralaimėjimo, Monkas jaučia nusivylimą dėl šios nesėkmės.

„Dar niekada nemačiau taip norinčios laimėti grupės vyrukų, kurią pamačiau šiais metais. Mes tai darome, nes vilkime Kentukio universiteto marškinėlius, o mus treniruoja Johnas Calipari“, – pagyrų negailėjo Monkas.

Šį sezoną NCAA čempionate Monkas vidutiniškai pelnydavo po 19,8 taško, atkovodavo po 2,5 kamuolio ir atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Skirtingų šaltinių vertinimu, Monkui prognozuojamas šaukimas pirmajame penketuke.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.