Mindaugas Kuzminskas kovoja dėl kamuolio Nuotr.: AP – Scanpix
JaVale'as McGee Nuotr.: USA Today Sports - Scanpix
Komandos draugai sveikina Westbrooką su pasiekimu Nuotr.: AP – Scanpix
Russellas Westbrookas perrašė NBA metraščius Nuotr.: USA Today Sports - Scanpix
T.J. McConnellis Nuotr.: AP - Scanpix
Mindaugas Kuzminskas kovoja dėl kamuolio Nuotr.: AP – Scanpix
JaVale'as McGee Nuotr.: USA Today Sports - Scanpix
Komandos draugai sveikina Westbrooką su pasiekimu Nuotr.: AP – Scanpix
Russellas Westbrookas perrašė NBA metraščius Nuotr.: USA Today Sports - Scanpix
T.J. McConnellis Nuotr.: AP - Scanpix

Istorinė Russello Westbrooko naktis, LeBrono Jameso pasiekimas, stebuklingai išsigelbėję San Antonijaus „Spurs“ krepšininkai, konfliktas Indianoje, pergales skinanti „Warriors“ – tai ir dar daugiau – balandžio 5-osios NBA pulse.

Balandžio 5-osios NBA pulsas

PASIEKIMAS. „Cavaliers“ šiąnakt įveikė svečius iš Orlando bei tapo trečiąja komanda lygos istorijoje, kuriai per sezoną pavyko įmesti 1 tūkst. tolimų metimų. Prie šios pergalės LeBronas Jamesas prisidėjo trigubu dubliu. Tai buvo 788-osios rungtynės iš eilės, kuomet Jamesas pelno dviženklį taškų skaičių, o pagal šį rodiklį „Cavaliers“ lyderis aplenkė antroje buvusį Kareemą Abdul-Jabbarą. Ilgiausia dviženklių taškų serija priklauso legendiniam Michaelui Jordanui, krepšininkas bent 10 taškų buvo pelnęs 866-ose rungtynėse iš eilės.

„Jis turėtų sugebėti pelnyti 10 taškų. Aš ketverius metus lygoje vidutiniškai rinkdavau po 10 taškų. Turiu mintyje, jei esi geriausias pasaulio krepšininkas, tu geriau pasiek šią taškų ribą“, – LeBrono pasiekimu nesižavėjo Tyronnas Lue.

STEBINA. Tragiškai didžiąją sezono dalį žaidę Bruklino „Nets“ krepšininkai, geresnį žaidimą pradėjo demonstruoti reguliariajam sezonui artėjant į pabaigą. Šiąnakt Kenny Atkinsono auklėtiniai svečiuose įveikė Filadelfijos „76ers“ bei pasiekė trečiąją pergalę paeiliui. Per pirmąją susitikimo dalį „Nets“ pelnė 81 tašką bei užfiksavo naują klubo rekordą. Per šią mačo pusę Bruklino ekipa pataikė 12 tolimų metimų iš 17, o iš žaidimo krepšį atakavo net 70 proc. taiklumu.

KONFLIKTAS. Namų arenoje debiutavo į „Pacers“ ekipą sugrįžęs Lance'as Stephensonas. Krepšininkas buvo pasitiktas ovacijomis, tačiau rungtynių pabaigoje gynėjas sudalyvavo konflikte. Likus kelioms sekundėms iki dvikovos pabaigos ir esant įtikinimai šeimininkų pergalei, Stephensonas nurūko į greitą ataką ir pelnė lengvus taškus. Tai nepatiko „Raptors“ žaidėjams ir aikštėje kilo susistumdymas. Po konflikto trys krepšininkai buvo nubausti techninėmis pražangomis.

„Noriu atsiprašyti „Raptors“ ekipos, nenorėjau jų skaudinti. Minia skandavo mano vardą, tad norėjau jiems atsilyginti“, – po dvikovos atsiprašė Stephensonas.

ISTORINIS. Russellas Westbrookas atliko 41-ąjį sezono trigubą dublį ir taip pakartojo daugiau nei 50 metų gyvavusį Oscaro Robertsono rekordą. Gynėjas pelnė 12 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų, o jo atstovaujama Oklahomos „Thunder“ patiesė svečius iš Milvokio. Tai buvo septintosios rungtynės paeiliui, kuomet Westbrookas atliko trigubą dublį, o rekordui pagerinti jis dar turi likusias 5 reguliaraus sezono rungtynes.

„Tai yra kažkas tokio, apie ką niekada negalėjau svajoti vaikystėje. Tai ypatinga naktis, kurios niekada neužmiršiu. Man didelė garbė pasiekti tai čia – Oklahomoje“, – sakė Westbrookas.

NEUŽTEKO. Per pirmąją susitikimo su Denverio „Nuggets“ dalį „Pelicans“ krepšininkai pelnė 75 taškus bei pasiekė geriausią rezultatą klubo istorijoje. Visgi to neužteko iškovoti pergalės. Puolamojo stiliaus rungtynėse Naujojo Orleano ekipa įmetė 131 tašką, tačiau pripažino varžovų iš Denverio pranašumą. Tai buvo paskutinės „Pelicans“ namų rungtynės šį sezoną.

STEBUKLINGAI. Per paskutines 5 sekundes dvikovoje tarp San Antonijaus „Spurs“ ir Memfio „Grizzlies“ ekipų buvo atlikti net trys taiklūs metimai. Visgi svarbiausią jų pataikė LaMarcusas Aldridge'as, kurio dvitaškis nusiuntė komandas į pratęsimą, o jame savo pranašumą įrodė „Spurs“. 

„Norėjau perduoti kamuolį Kawhi Leonardui, tačiau jis sutraukė varžovų gynybą ir dėl to laisvas atsidūrė LaMarcusas. Viskas pavyko puikiai“, – sakė lemiamą tikslų perdavimą atlikęs Pau Gasolis.

SUSIERZINĘS. Ketvirtojo kėlinio viduryje galvomis susimušė Kawhi Leonardas ir Mike'as Conley, o pastarasis rungtynių nebaigė dėl žaizdos. Conley buvo nubaustas ir pražanga puolime, o tai labiausiai siutino gynėją.

„Jaučiuosi gerai, bet esu susierzinęs. Štai kaip atrodo pražangos puolime. Jei mano vietoje būtų buvęs Kawhi, tai manau, kad ir teisėjų sprendimas būtų buvęs kitoks. Tai erzina labiau nei prakirsta galva“, – atviravo Conley.

DOMINUOJA. San Antonijaus „Spurs“ pirmą kartą klubo istorijoje du sezonus iš eilės iškovoja bent 60 pergalių.

VARIACIJA. Jutos „Jazz“ ekipa šį sezoną išmėgino jau 22 skirtingus startinius penketukus, o šiąnakt į aikštę žengęs Dante Exumo, Gordono Haywardo, Joe Ingleso, Boriso Diaw ir Rudy Goberto penketukas kartu rungtynes pradėjo tik antrą kartą. Nepaisant to, „Jazz“ be vargo sudorojo svečius iš Portlando.

Dėl paskutinės atkrintamųjų varžybų vietos kovojanti „Blazers“ likus 4 rungtynėms iki sezono galo turi viena pergale daugiau už artimiausius persekiotojus – Denverio „Nuggets“ krepšininkus. Portlando ekipa taip pat turi geresnį tarpusavio žaistų rungtynių santykį.

IŠRETINTI. Dalaso „Mavericks“ strategas Rickas Carlisle'as nusprendė pailsinti Dirką Nowitzkį ir Wesley Matthewsą, o ekipai dėl peties traumos vis dar negali padėti Sethas Curry. Be kelių pagrindinių krepšininkų žaidusi Teksaso valstijos komanda nusileido Sakramento „Kings“ ekipai.

REKORDAS. 204 – tiek pergalių per pastaruosius tris sezonus iškovojo Oklando „Golden State Warriors“ ekipa bei pagerino buvusį Čikagos „Bulls“ rekordą, kuomet per trejus metus Michaelo Jordano vedama komanda buvo laimėjusi 203 rungtynes. Šiam rekordui dar pagerinti „Warriors“ turi keturis mačus.

SERIJA. „Warriors“ iškovojo 12 pergalę paeiliui, o prie to labiausiai prisidėjo 7 tritaškius pataikęs bei 41 tašką pelnęs Klay Thompsonas. Tai buvo 10-asis Thompsono karjeros mačas, kuomet krepšininkas pelnė bent 40 taškų. „Warriors“ vis dar rungtyniauja be Kevino Duranto, kuris į aikštelę turėtų grįžti jau artimiausiu metu.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai:

Utah Jazz Portland Trail Blazers 106-87 stat »
Sacramento Kings Dallas Mavericks 98-87 stat »
Golden State Warriors Minnesota Timberwolves 121-107 stat »
San Antonio Spurs Memphis Grizzlies 95-89 stat »
New York Knicks Chicago Bulls 100-91 stat »
Oklahoma Thunder Milwaukee Bucks 110-79 stat »
New Orleans Pelicans Denver Nuggets 131-134 stat »
Indiana Pacers Toronto Raptors 108-90 stat »
Cleveland Cavaliers Orlando Magic 122-102 stat »
Washington Wizards Charlotte Hornets 118-111 stat »
Philadelphia 76ers Brooklyn Nets 118-141 stat »


Dienos rekordai:

Naudingumas
Anthony Davisas, DeMarcusas Cousinsas (po 35)
Taškai

Klay Thompsonas, Anthony Davisas (po 41)

Atkovoti 
kamuoliai

Zachas Randolphas, Willie Cauley-Steinas (po 16)

Rezultatyvūs 
perdavimai
 
Russellas Westbrookas, Johnas Wallas, Jrue Holiday (po 13)
Perimti 
kamuoliai
 
 

Johnas Wallas (6)

Blokai
 

Kyle'as O'Quinnas (5)

Tritaškiai

Klay Thompsonas (7)

Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

Konfliktas Indianoje
Konfliktas Indianoje
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

Charlotte Hornets Miami Heat 02:00
Detroit Pistons Toronto Raptors 02:30
Memphis Grizzlies Oklahoma Thunder 03:00
Houston Rockets Denver Nuggets 03:00
Boston Celtics Cleveland Cavaliers 03:00
San Antonio Spurs Los Angeles Lakers 03:30
Phoenix Suns Golden State Warriors 05:00
Los Angeles Clippers Dallas Mavericks 05:30
Komentarai:
Spectre
Curry duhas
2017-04-05
+3
Atsakyti
ZvejyAkys pravalyk tada pamatysi--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Zvely ar tu visai durnas ar kas tau. Pasiziurek pakartojima letai letai jei kitaip neizvelgi - paėmė kamuolį dviem rankom, dare dvizingsnį, metė kamuolį sau prie šono sumušdamas į žemę ir atliko pasą. Čia yra akivaizdus dvigubo varymo taisyklių pažeidimas
2017-04-05
+1
Atsakyti
faq
Man idomu jis pac (Curry) suvokia, kad pazeide dvigubo varymo taisykle?
2017-04-05
+1
Atsakyti
oooo
baisu žiūrėt į tą Curry dvigubą, bet juk px - svarbu šou
2017-04-05
-5
Atsakyti
Zvejy
Akys pravalyk tada pamatysi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-05
+8
Atsakyti
Zvejy
Nu tu pažiūrėk iš naujo prieš kitus maumedžiais vadindamas... dar ir kaip pažeidė....
2017-04-05
+1
Atsakyti
Zvejys Zvejotojas
Nieko tas curry nepazeide maumedi
2017-04-05
+4
Atsakyti
val
currys tai ziauriai pazeide dvigubo varymo taisykles :D
2017-04-05
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.