Šiškauskas: „Būtų visos pergalės bevertės, jei šiandien būtume pralaimėję“

2007-09-17 00:15
Šarūnas Mazalas, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas Madride (Ispanija)

Lietuvos rinktinės kapitonas Ramūnas Šiškauskas po pergalės mažajame Europos čempionato finale apsigaubė trispalve. Vėliavą rezultatyviausiam ir naudingiausiam Lietuvos rinktinės žaidėjui įteikė komentatorius Robertas Petrauskas, kuris iškart po finalinės sirenos stryktelėjo iš savo vietos ir nuskubėjo triumfuojančių Lietuvos krepšininkų link.

Kodėl šiandien aikštėje buvo kita komanda nei vakar pusfinalyje?
Tai nebuvo kita komanda. Visi norėjome laimėti, kadangi vakar nepasisekė. Norėjome čempionatą baigti gerai – trečia vieta Europoje yra labai gerai. Būtų visos pergalės bevertės, jei šiandien būtume pralaimėję.

Ar širdį dėl nesėkmės pusfinalyje labai skauda?
Čia jau prasideda svarstymai, bet yra taip, kaip yra. Esame laimingi, kadangi laimėjome.

Ar prieš vykdami į čempionatą tikėjotės tokios baigties?
Mūsų tikslas nebuvo užimti konkrečios vietos. Siekėme patekti į olimpines žaidynes, o tai reiškė ir medalius. Stengėmės kaip beišgalėdami. Manau, kad neblogai pavyko.

Ar paskutiniame mače jautėte, kad teisėjai palaiko graikus?
Ne man spręsti apie teisėjų darbą. Kiekvienose rungtynėse galima prie kažko prikibti.

Ar galite pojūtį palyginti su 2003 metais Švedijoje?
Ten laimėjome auksą. Ką čia belyginti?

Komentarai:
gryna tiesa, bet vistiek lituviai tikri saunuoliai, respects. ;)
2007-09-18
-5
Atsakyti
be abejo aš irgi džiaugiuosi tokiu Šiškos žaidimu, nu ne tiek tokiu jo žaidimu, o kad visgi buvo kam įmesti, tačiau Butauto sprendimai tai mane tikrai dažnai gąsdino. nu sorry, nepykit, bet Šiška toli gražu nėra įžaidėjas ir kamuolį valdo ganėtinai prastai. matosi, kad jam tai nėra įprasta ir patogu - toks palinkęs pastoviai priekin, klaidinantys judesiai kažkokie nesavi. kaire ranka praktiškai visai nemuša, o jei ir pamuša, tai po to pasiema ir laukia kol kas ateis pasiimt nugarą varžovui atsukęs. nu jis toks grynas atakuojantis gynėjas - gauna kamuolį, meta, pataiko, tada va jau puiku. ir kažkaip taktikos aš nesuprasdavau trenerio, kai jam kamuolį per presingą varytis duodavo, kuris dažnas baigdavosi tuom, kad ateidavo kas nors iš didelių ir tą kamuolį persivaryt baigdavo :] taip kažkaip neprofesionaliai nesmagu visa tai atrodė. žinoma, nu toks dalinai sukimąsis iš padėties buvo tai, kai su įžaidėjais problema, tik dėja, kad kartais tai vykdavo kai Šaras aikštėj, o galų gale kad ir pats Gustas ant suolo buvo - kad ir koks jau ten lievas, bet nu kamuolį visgi persivarytų. nu komentarai netikslingi šiaip jau šiuo metu. viskas gerai, kas gerai baigias. su pergale :>
2007-09-17
-1
Atsakyti
Siskauskas jega!!!Valio jam!!!Tikras Didvyris
2007-09-17
-2
Atsakyti
Saunuolai
2007-09-17
Atsakyti
gaila kad 8laimi o wienas gauni ir be aukso lieki ;/ o ispanai pralose dwi siam cempike ir tai sidabra turi. LIEtuva!
2007-09-17
+4
Atsakyti
Dziugu kad vyrai iskovojo medali siskai uz rungtynes su rusais...
2007-09-17
+1
Atsakyti
Shishka maladec , jei ne tu, priesh rusus butu geda , ir be taves lietuvos krepshinis nebutu tieg daug pasiekes !!!

Sveikinu visus su bronza !!!
2007-09-17
+5
Atsakyti
aciu tikrai,tik geri zozdiai siam krepsininkui,musu didvyris!
2007-09-17
+3
Atsakyti
ACIU... uz viska... uz tai, kad kovojate uz Lietuva :)
2007-09-17
-5
Atsakyti
SHISHKA, tau dekoja visa lietuva. aciu uz geras emocijas ir grazu zaidima!
2007-09-17
-12
Atsakyti
Aisku, aukso su bronza nera net ko lyginti, ypac po 7-iu pergaliu is eiles (turiu omeny, is zaideju pozicijos)... kaip ten bebutu, belieka vyram tik padekoti! O Siska isvis saunuolis, tikras lyderis buvo, ne veltui i penketuka geriausiu pateko.
2007-09-17
+17
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.