Nuotr.: suduva-mantinga.lt
Nuotr. suduva-mantinga.lt

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ iš Klaipėdos grįžo su antruoju pralaimėjimu Mezon-NKL finalo serijoje ir labiau komplikuota situacija, tačiau suvalkiečiai ginklų nesudeda ir kategoriškai neigia, kad kova dėl titulo gynybos jau baigta.

Apie tai vakar iškart po rungtynių kalbėjo vyriausiasis „Sūduvos-Mantingos“ treneris Marius Kiltinavičius, kuris interviu metu uždegančiai rėžė: „Laimėsime namuose ir išlyginsime seriją Klaipėdoje.“

Ar trenerio žodžiai išjudins apsnūdusius auklėtinius? Su strategu be didelių diskusijų sutiko ir vienas komandos lyderių Evaldas Šaulys, tikindamas, kad trečiosios finalo serijos rungtynės Marijampolėje bus žūtbūtinės.

„Rytoj, kaip treneris ir sakė, bus mirk arba gyvenk rungtynės. Nori ar ne, bet rytoj laimėti būtina. Jei pralaimėtume rytoj, situacija būtų labai sunki. Rytoj į rungtynes eisime kaip į karą“, – nedvejodamas sakė Šaulys.

Marijampoliečiai kol kas niekaip neatranda ginklų prieš „Nafta-Uni-Akvaservis“ tandemą – Deividą Anužį ir Mindaugą Stašį. Pavyzdžiui, pastarasis pirmajame mače Marijampolėje pelnė 27 taškus, surinkdamas tiek pat naudingumo balų, o antrajame susitikime Klaipėdoje atseikėjo 26 taškus ir surinko 30 naudingumo balų.

Šaulio teigimu, puikią sportinę formą pasiekusius klaipėdiečius prie savo sirgalių lydėjo ir sėkmės faktorius. Tiesa, gynėjas neslepia – varžovų tandemas finale rungtyniauja itin solidžiai.

„Klaipėdiečiai pataikė labai sudėtingus metimus. Jie metė tiesiog fantastiškai. 60 proc. taiklumas, 16 tritaškių, iš kurių buvo ir laisvi, ir sudėtingi metimai atsilošus, per rankas, nuo lentos. Jie metė visaip. Ta komanda dabar yra geroje formoje.

Pralaimėjimą lėmė ir tai, kad rungtynių pradžioje bandėme žaisti po vieną, susidarė didelis skirtumas. Antroje pusėje atsigavome, bet vienas ar kitas klaipėdiečių tritaškis vėl juos nutolino“, – aiškino Šaulys.

Suvalkiečiai šį sezoną namuose pralaimėjo tik trečią kartą. Namų sienos „Sūduvai-Mantingai“ dažniausiai reikšdavo pergales, tačiau NKL čempionai nubausti buvo jau pirmajame serijos mače. Dabar Marijampolės klubas serijoje iki keturių pergalių atsilieka 0-2, tad siekiant aukščiausio tikslo, marijampoliečiams būtina ketvirtadienio reabilitacija prieš savo sirgalius.

„Žiūrėsime, ar jiems visada viskas taip kris. Tie žaidėjai sportinės formos piką pasiekė pačiu laiku. Čia lemiamos kovos, finalas. Dabar turime rezultatą 0-2. Nieko gero, bet mes tikrai nepasiduosime“, – neabejoja Šaulys.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.