Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Orlando „Magic“ penktąjį sezoną paeiliui nepateko į NBA atkrintamąsias varžybas, o to klubo vadovams buvo per daug – jie nusprendė atleisti ekipos direktorių Robą Henniganą. Taip pat buvo atsisakyta ir vieno iš jo asistentų Scotto Perry paslaugų.

Šį sezoną metamos baudos

75%
16,0
Pataiko: 16,0
Taiklumas: 74,7%
Vieta lygoje: 27
Geriausias pasiekimas: 38
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Evan Fournier

„Mes vertiname Robo pastangas perstatyti komandą, tačiau jaučiame, kad per pastaruosius metus nepatobulėjome. Atėjo laikas kitam vadui“, – sakė „Magic“ atstovas Alexas Martinsas.

Henningano pareigas laikinai perims jo asistentu dirbęs Mattas Lloydas, tačiau neatmetama galimybė, kad jam bus patikėtas ir ilgalaikis darbas su komanda.

„Magic“ treneris Frankas Vogelis su ekipa dirbo pirmąjį sezoną ir turi ilgalaikį kontraktą. Manoma, kad jis bus išlaikytas komandos gretose. Šį sezoną jo vedamas klubas laimėjo 29 pergales ir patyrė 53 nesėkmes bei Rytų konferencijoje užėmė 13-ąją vietą.

Per pastaruosius penkis sezonus Orlando ekipa iškovojo 132 pergales ir patyrė 278 nesėkmes. Tai antras prasčiausias rezultatas NBA lygoje.

35-erių metų Henninganas buvo jauniausias NBA komandos vadovas. Per pastaruosius metus jis NBA naujokų biržoje 2 šaukimu pasikvietė Victorą Oladipo, ketvirtuoju – Aaroną Gordoną, o penktuoju – Mario Hezonja.

Vadovo veiksmai prekiaujant žaidėjais ne visuomet sulaukdavo sėkmės – praėjusią vasarą buvo išmainytas Victoras Oladipo ir ką tik NBA naujokų biržoje pasikviestas Domantas Sabonis, o už juos ekipa gavo Serge’ą Ibaką. Visgi sezono viduryje aukštaūgis taip pat mainų būdu iškeliavo į Toronto „Raptors“.

„Magic“ taip pat išmainė Tobiasą Harrisą ir jau anksčiau Filadefijos „76ers“ komandai atidavė teises į Dario Šaričių, kuris šį sezoną pretenduoja tapti NBA metų naujoku.

Komentarai:
Nerealu
Nerealu, kad visu komandu vadovai butu patys protingiausi ir darytu tik gerus ejimus. Kazkur turi buti ir ne tokie protingi, padarantys kvailus ejimus.
2017-04-14
-1
Atsakyti
Gordono nurašyti tikrai nereikia. Gal ir nebus superstaras, bet iš jo to ir tikėtis nereikia. Rimtas žaidėjas, šiemet dar ir tritaškius pradėjo mėtyt. Labiausiai keistas buvo Biyombo kontrakto pasirašymas. Nzn kaip ten su Vuceviciaus sutartimi..gal cia norejo apsidraust, jei jis pakels sparnus..? Kaip bebūtų tikėjausi kurkas sėkmingesnio sezono iš Magic.
2017-04-14
Atsakyti
Hezonja bust'as konkretus. Galėjo pasirinkt Bookerį, Turnerį, Mudiay, Hernangomezą ir komanda turėtų daug šviesesnę ateitį. Gordonas irgi nekažką, bet jo draftas nebuvo toks stiprus, tai dar pateisinama. Oladipo ir Sabonio trade'as nebuvo kažkas baisaus, bet kai vasarą Magic pasirašė sutartį su Biyombo, o Gordoną pastūmė į SF poziciją, jau buvo aišku kad kažką iš didelių reiks iškeist, nes tiesiog jų perdaug. Bent tiek gerai kad Magic susivokė, kad Ibaka, būdamas nedurnas, tikrai nepratęs kontrakto su jais ir išmainė jį į Raptorsus, ir gavo visai padorų SF. Bšk išsiplėčiau bet gal nieko :D Trumpai tariant, Henniganą reikėjo atleist iškarto, kai pasimatė kad Hezonja ar Gordonas tikrai nebus superstarai, kad nuostabusis direktorius negalėtų dar kokio bust'o pasiimt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-13
+5
Atsakyti
grth
Sudo totalinio primales..Realiai nei vieno gero grajoko neprisiviliojo..ismaine geriausius...
2017-04-13
Atsakyti
Atraštė super xD

Atrodo, kad viena iš pagrindinių priežasčių - išmainimas xD
2017-04-13
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.