Jasikevičius: „Butautas man buvo daugiau draugas, o ne treneris“

2007-09-20 11:12
Gediminas Reklaitis, „Kauno diena“

Šarūnas Jasikevičius įpratęs būti dėmesio centre. Nesvarbu, kur būtų – aikštėje, ant suolo ar scenoje, rašo dienraštis „Kauno diena“.

Pirmadienio naktį, kai Lietuvoje buvo sutikta Europos čempionato bronzą laimėjusi rinktinė, emocingasis Šaras tiesiog nenustygo vietoje ir greitai perėmė renginio vedėjo pareigas.

Švytinčios Jasikevičiaus akys ir nedingstanti šypsena net neleido abejoti, ar jis yra patenkintas sugrįžimu į Lietuvos rinktinę, kurioje žaidė pirmą kartą po 2004 m. Atėnų olimpinių žaidynių.

[image=7802 left Šarūnas Jasikevičius tvirtina, jog teisėjams dėl darbo Europos pirmenybėse priekaištų neturi]„Tai – nerealu, įspūdinga. Esu labai laimingas, kad su tauta galime pasidžiaugti tokiomis minutėmis. Žinau, kad daug susirinko čia (Vilniuje prie Baltojo tilto – Red.), daug kas žiūri per televiziją, – apspitusiems žurnalistams po sutiktuvių šėlsmo aiškino Jasikevičius. – Krepšinis jungia mus visus. Matyt, daugiau neturime tokių dalykų, kurie taip mus jungtų kaip krepšinis. Aš laimingas, kad mano karta gali pratęsti gilias Lietuvos krepšinio tradicijas“.

Lietuvos krepšininkų vienybę ir tai, kad jie Lietuvos garbę gynė ne dėl pinigų, įrodė ir dar vienas faktas – iš Vyriausybės gautą milijoną litų jie nutarė pasidalyti po lygiai, o ne atsižvelgiant į kiekvieno indėlį į komandos laimėjimus.

– Šarūnai, šią naktį garsiai traukėte „Tris milijonus“, o viena eilutė skamba: „...tik per klaidą netapom mes čempionais“. Ta „klaida“ buvo Europos čempionato varžybų sistema? – „Kauno diena“ paklausė Jasikevičiaus.
– Klaida minima dainoje (šypsosi, – Red.). O daina tikrai įspūdinga. Man atrodo, kad „Trys milijonai“ pagal svarbą kiekvienam lietuviui seka iškart po himno. Ką galvoju apie sistemą, aš jau pasakiau – ji yra absoliučiai absurdiška.

– Tai tik sutapimas, kad prieš pusfinalius laisvą dieną gavo F grupės komandos, kurioje turėjo pirmauti šeimininkė Ispanija ir Graikija, kurios atstovas yra FIBA Europos prezidentas?
– Dabar jau nebenoriu daug šnekėti, tiesiog sakau, kad tai – absurdas. Bet dabar reikia pasidžiaugti su tauta tuo, ką turime.

– Po mažojo finalo su Graikija Jūsų akyse išvydome ašaras?
– Aš jau anksčiau jums sakiau, kad esu truputį „myžnius“. Tikrai ašaros kaupėsi, o ar ištryško, ar ne, jau ne taip ir reikšminga. Svarbiausia, kad parvežėme medalius, o Lietuva kitą vasarą žiūrės krepšinio transliacijos iš Pekino.

– Olimpiadoje lyg ir žadėjo žaisti Jūsų geras draugas Žydrūnas Ilgauskas?
– Parašiau Žydrūnui žinutę, kad rengtųsi į Kiniją.

– O ką jis atrašė?
– Nieko daug neparašė, bet patys suprantam, kad kalbame apie įvykius po metų. Per tokį ilgą laiką gali visko nutikti.

– Per mačą dėl bronzos buvo dar vienas įdomus epizodas, kai pabučiavote į skruostą Theodoros Papalouką. Iš kur tas švelnumas?
 Tai buvo žaidybinė situacija. Jis griebė kamuolį, aš jam netyčia trenkiau alkūne. Galvojau, kad susitrenksim rankomis, bet kažkaip spontaniškai išėjo tas apkabinimas ir bučinys.

– Bet teisėjai nepastebėjo, nešvilpė baudos. 
 Teisėjai dirbo normaliai, neturiu jokių priekaištų. Be to, tikriausiai nesu iš tų, kurie galėtų daug kalbėti apie teisėjų darbą, ar ne (juokiasi, – Red.)?

– Per čempionatą patempėte ir kelio raiščius, ir kirkšnį ir raumenį. Daugelis pastebėjo, kad pirmenybių pabaigoje jau nebuvote toks žaidėjas, kaip jų pradžioje.
 Pabaigoje tikrai žaidžiau ne visa jėga. Jei matuotume procentais, pajėgumas buvo labai žemas. Ateis laikas, gal reikės parašyti knygą apie šio čempionato istorijas. Nes prieš ketvirtfinalį su kroatais tikrai netikėjau, kad iš viso žaisiu. Dieną prieš rungtynes viską slėpėme nuo varžovų. Linas Kunigėlis neleis sumeluoti – išėjome pasivaikščioti, ir net nelabai pavyko normaliai paeiti. Tačiau geri žmonės pasistengė ir galėjau žaisti. Rungtynėse su graikais jau jaučiausi geriau, bet tikrai buvo labai toli iki normalios fizinės būklės.

– Tačiau ir sėdėdamas ant suolo negalėjote nustygti vietoje – palaikėte komandos draugus, patarinėjote, nurodinėjote. Ateityje Jasikevičius bus treneriu?
 O kam man tie nervai? Tikrai nereikalingi. Aš geriau važiuosiu į čempionatus, vaikščiosiu po restoranus, valgysiu gerą maistą, su žaliais marškinėliais sirgsiu už Lietuvą ir mojuosiu trispalve.

– Šią vasarą, grįžęs į rinktinę, pripažinote, kad visiškai nepažįstate naujojo trenerio Ramūno Butauto krepšinio filosofijos. Kokia buvo ta pažintis?
 Mums, žaidėjams, niekada nebūna idealių trenerių. Bet Ramūnas yra nuostabus žmogus, jis turi didžiulę širdį. Jis man buvo daugiau kaip draugas, o ne treneris. Niekas iki šiol dar manimi taip nepasitikėjo kaip Butautas. Jam nebūdavo gėda kalbėtis, diskutuoti. Jis galėdavo priimti 10 sprendimų, pasitaręs su mumis, o paskui – dar 10 savo sprendimų. Jis yra treneris, kuris neturi jokio ego. Jam svarbu, kas geriausia komandai. Su tokiais žmonėmis dirbti labai malonu. Esu laimingas su juo susipažinęs.

– Tai olimpiadoje Pekine pažintį pratęsite?
 Manau, kad būtinai. Tik duok Dieve kad laikytų kojos, keliai.

– Kokia dabar yra sveikatos būklė?
 Užsisėdėti negaliu. Gydytojai patarė, kad turiu judėti, gydytis traumas. Vien patempti raiščiai gyja apie kelis mėnesius.

– Kokie Jūsų planai dabar, kada pradėsite rengtis sezonui?
 Nieko nežinau, neturiu jokių bilietų. Kol kas būsiu Lietuvoje.

Komentarai:
Saras - Lietuvos krepsinio SVENTASIS. linksma aisku bet del jo naudojamo leksikono aisku i velnius galetu taikyti:)
2007-09-26
-3
Atsakyti
tikrai Saras saunuolis...visa komanda saunuoliai :) visi tokie draugiski...mldc :)))*** ir Butautas labai geras treneris...galetu ilgai komandai vadovaut :D
2007-09-25
Atsakyti
šaunuolis Šarūnas. :]
2007-09-23
-1
Atsakyti
visai jis ne "myznius" :DD nuostabu kad atvirai reiskia jausmus ir to nesigedyja. Saunuolis Sarai;)
2007-09-22
-1
Atsakyti
didziausia svajone kad tas zmogutis neturetu niekada rimtu traumu ir jam visada viskas sektusi, tiek gyvenime tiek krepsinio aiksteleje. Sekmes tau Sarai
2007-09-21
+8
Atsakyti
saras yra maladiec respect jam kad zaide net su traumom atidave visas jegas
2007-09-20
-5
Atsakyti
Taip db kalbat, o pries dvejus metus ( na nzn ar jus, bet kzkas)varet ant saro, saket kad jis pardave lietuva uz nba milijonus, taciau juk tai ne tiesa, visi zn kas buvo tada ir db, taip kad bukim jiem pakantesni, mes juk neesam ju vietoj
2007-09-20
+8
Atsakyti
Jo Šaras ŠAUNUOLIS:)*muliu ji
2007-09-20
Atsakyti
Sekmes Sarai!!
2007-09-20
-1
Atsakyti
Saras pats kaip treneris :)
2007-09-20
+8
Atsakyti
Jis Lietuvos krepsinio Dievukas ;]
2007-09-20
+10
Atsakyti
mldc saras as ji myliu,tas tai moka sugraudinti :)))
2007-09-20
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.