Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Šį sezoną Russellas Westbrookas turi absoliučią veiksmų laisvę aikštelėje. Atletas reguliariajame sezone vidutiniškai rinko trigubą dublį, pasiekė Oscaro Robertsono atliktų per sezoną trigubų dublių rekordą bei atvedė Oklahomos „Thunder“ į atkrintamąsias, nepaisant to, kad vasarą ekipą paliko Kevinas Durantas.

Visgi šios atkrintamosios komandai nėra sėkmingos. Serijoje prieš Hjustono „Rockets“ iki keturių pergalių „Thunder“ atsilieka 0-2. Tačiau tai nesumenkino ekipos stratego Billy Donovano pasitikėjimo komandos lyderiu.

„Buvau su Russellu šį sezoną 82-ose rungtynėse ir žinau, kaip jis gali užbaigti susitikimus bei ką jis gali padaryti aikštelėje. Aš turiu milžinišką pasitikėjimą Westbrooku, – apie komandos lyderį kalbėjo Donovanas – Pasitikiu juo, kai jis turi kamuolį savo rankose ir jam reikia priimti sprendimą.“

Westbrookas nemažai kritikos susilaukė po paskutinių serijos rungtynių. Tris kėlinius įstabų žaidimą demonstravęs gynėjas pakriko ketvirtajame kėlinyje. Lemiamo ketvirčio metu „Thunder“ žvaigždė išmetė net 18 metimų, iš kurių tikslą pasiekė tik 4. Tiek daug metimų per vieną atkrintamųjų varžybų kėlinį joks žaidėjas nebuvo išmetęs per paskutinius 20 metų. Donovano teigimu, Westbrookas užsidirbo teisę žaisti visą kėlinį ir turėti galimybę mesti šiuos metimus.

„Kartais, kai kamuolys skrodžia krepšio tinklelį, žmonės yra įpratę sakyti: „Oho! Tai neįtikėtinas pasirodymas“ ir krepšininkui klijuoja geriausio rungtynių užbaigėjo etiketę, – aiškino Donovonas. – Tačiau jei metimai neįkrenta, sirgaliai ima kvestionuoti: „galbūt jis meta per daug metimų?“ Manau, kad visada turi būti balansas.

Šį sezoną metami dvitaškiai

50%
30,9
Pataiko: 30,9
Taiklumas: 50,3%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 44
Blogiausias pasiekimas: 19
Daugiausia pataiko: Russell Westbrook

Ar galėjome pasirinkti geresnes progas išmesti kamuolį bei geriau juo dalintis? Žinoma. Ar yra jo sprendimų bei metimų, kuriuos norėčiau pakartoti? Be abejonės. Manau, kad visada reikia ieškoti balanso, kuriame mes komandiškai galėtume funkcionuoti taip gerai, kaip Westbrookas gali vienas.“

Reguliariajame sezone, situacijose kai iki rungtynių pabaigos likdavo penkios minutės, o atsilikimas siekė iki 5 taškų skirtumo, Westbrookas išmetė net 82 metimus. Tai yra 18 metimų daugiau, nei bet koks kitas krepšininkas lygoje.

Tokiose situacijose 44,6 proc. Westbrooko mestų metimų skaičius pasiekė tikslą. Tiek geriau nei lygos vidurkis, kuris yra 42,2 proc.

Antrųjų serijos rungtynių ketvirtasis kėlinys yra tik išimtis, kuomet gynėjo metimai tikslo nepasiekė.

„Mes privalome priimti geriausią įmanomą sprendimą, – sakė Westbrookas – Rungtynių eiga parodys ką reikia daryti.“

Trečiosios serijos rungtynės vyks artėjančią naktį 04:30 Lietuvos laiku Oklahomoje.

Komentarai:
Tai kad geresnis negu lygos vidurkis :)
2017-04-21
-4
Atsakyti
a
meta belekiek metimu, taciau tas pataikymo procentas nera geresnis negu lygos vidurkis. Reiskia nera jis joks galingas uzbaigejas su geleziniais nervais. Tiesiog vyrukas kuris visada turi kamuoli savo rankose ir kuris mano kad tik jis vienas zino ka reikia daryti. Vargsai komandos draugai.
2017-04-21
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Russell Westbrook

Russell  Westbrook
Russell  Westbrook
MIN: 34.66
PTS: 31.7 (54.98%)
REB: 10.71
AS: 10.37
ST: 1.7
BS: 0.39
TO: 5.41
GM: 83