Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Savaitgalį prasidėjusios „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pirmenybės jau spėjo pežerti ne vieną netikėtumą, o visi keturi mačai pasižymėjo intriguojančiais akcentais.

Dvejos rungtynės iš keturių baigėsi vienženkliu skirtumu, o ar buvo galima tikėtis, kad tarp šių dviejų mačų bus Kauno „Žalgirio“ ir paskutinės pagal reitingą atkrintamųjų komandos Alytaus „Dzūkijos“ akistata?

Ar buvo galima tikėtis tokios lengvos Klaipėdos „Neptūno“ pergalės prieš Utenos „Juventus“? O ką jau kalbėti apie „Lietkabelio“ ir „Vytauto“ pjautynes Panevėžyje. 

LKL atkrintamųjų vežimas triukšmingai pajudėjo, o tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo prisiminti įsimintiniausius šio etapo starto įvykius.

KIBO Į ATLAPUS. Akivaizdu, kad „Žalgirio“ krepšininkai šeštadienį tikėjosi tiesiog užsukti į areną, sutvarkyti reikalus ir vykti namo toliau mėgautis savaitgaliu. Tačiau Alytaus „Dzūkija“ įrodė už tokį nusiteikimą rungtynėms galinti bausti. Andrejaus Urlepo auklėtiniai, kurie į atkrintamąsias varžybas pateko kaip paskutinė komanda, konkurencinga kovoje su Lietuvos čempionais sugebėjo likti iki pat rungtynių pabaigos, o likus minutei, „Žalgirio“ pranašumas buvo tik penki taškai (76:71).

Vis tik kauniečiai iškovojo pergalę 80:73, tačiau tokie laimėjimai kauniečių vairininko Šarūno Jasikevičiaus netenkina.

„Tai, ką mes darėme ruošiantis rungtynėms, nesuveikė, ypač iš psichologinės pusės. Žaidėjai tikrai tikėjosi lengvų pergalių. Taip nebus. Įsivaizduoju, kad antradienį Alytuje tarp savų sienų dzūkams žaisti bus dar smagiau. Tikrai manau, kad jie mėgaujasi fizine kova prieš mus ir fiziniu kontaktu, kurio mes neatlaikėme“, – nusivylęs po mačo konstatavo specialistas.

FAKTORIUS. Ar Jimmy Gavinas Kaune neišsimėtė visų savo tritaškių? Tuo bus įsitikinta antradienį antrose serijos rungtynėse Alytuje, tačiau Kaune vykęs jo pasirodymas buvo nuostabus. Amerikietis pataikė 6 tritaškius iš 7, surinko 24 taškus ir už galvų vertė griebtis prieš jį besigynusį Leo Westermanną ir kitus žalgiriečius.

„Tai negali nestebinti, bet viskas logiška. Dzūkai buvo užsivedę, atidavė visas jėgas, pradėjo žaisti nuo gynybos. Jiems pradeda kristi, čia yra labai logiška“, – apie Gaviną kalbėjo Jasikevičius.

BOMBARDAVO. Klaipėdos „Neptūnas“ ketvirtfinalį pradėjo taip gerai, kad Utenos „Juventus“ uostamiestyje neturėjo jokių šansų. Klaipėdos klubas „Juvei“ atseikėjo net 15 tolimų metimų, kuomet svečiai pataikė tik 4. Viso to rezultatas buvo toks, kad „Neptūnas“ uteniškius sutriuškino 93:75.

PILNA. Ketvirtfinalio startui puikiai pasiruošė ne tik „Neptūno“ krepšininkai. Jau pirmose ketvirtfinalio serijos rungtynėse klaipėdiečiai beveik užpildė „Švyturio“ areną (5080 sirgaliai), o daugiau aistruolių nestebėjo nė vienos kitos ketvirtfinalio akistatos. 

NUŠLAVĖ. Jei klaipėdiečiai „Juventus“ klubui nepaliko jokių šansų, tai „Lietuvos ryto“ starto kuklesniu pavadinti taip pat negalima. Nuo pat rungtynių pradžios pirmavę sostinės krepšininkai namie 106:73 sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Rimo Kurtinaičio kariaunos pranašumą puikiai iliustruoja komandų naudingumo balų kategorija – 141 prieš 57.

Sostinės komandoje šeši žaidėjai surinko dviženklį naudingumo balų skaičių, o geriausiai sekėsi jaunajam Margiriui Normantui, kuris pelnė 12 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus.

Tuo metu Ramūno Cvirkos treniruojamoje komandoje trijų žaidėjų (Karolio Babkausko, Vilmanto Dilio ir Evaldo Žabo) pasirodymai buvo minusiniai. Pastarajam esant aikštelėje, „Pieno žvaigždės“ net 45 taškais daugiau praleido nei patys įmetė. Mačą Žabas baigė su –6 naudingumo balais.

TRILERIS. Sekmadienio mačas Panevėžyje tapo viena didžiausių šio sezono LKL pirmenybių dramų. Iki susitikimo pabaigos „Vytauto“ gynėjas Tomas Delininkaitis likus 2,4 sek. pataikė tritaškį, taip tyloje paskandindamas visą „Cido“ areną ir išvesdamas savo komandą į priekį (75:74).

Vis tik netrukus Gintaras Leonavičius kitoje aikštės pusėje švystelėjo avantiūrišką metimą, po kurio Panevėžys paskendo eurofijoje, o „Lietkabelis“ paskutinę sekundę išsigelbėjo (77:75). Per beveik pustrečios sekundės – du milžiniškos svarbos metimai abejose aikštės pusėse. Prisimenate panašiai įtemptas LKL rungtynes?

JĖGŲ TRŪKUMAS. Jis šioje serijoje „Vytautui“ tikrai atsilieps. Šiame mače „Vytautui“ taškus rinko vien tik startinio penketo žaidėjai. Atsarginiai Virginijaus Šeškaus kariaunos žaidėjai ne tik nepasižymėjo, bet iš penkių jų vienintelis Darius Gvezdauskas žaidė dviženklį minučių skaičių (11). Arnas Beručka, Laurynas Birutis ir Kristupas Žemaitis kartu sudėjus rungtyniavo vos 10 minučių, o Mantas Šerkšnas apskritai ant suolo liko visoms rungtynėms.

KLAIDOS. Kazys Maksvytis šiose rungtynėse vylėsi išnaudoti savo priekinę liniją, tačiau to padaryti jo auklėtiniams nepavyko. „Lietkabelis“ šįkart prarado net 23 kamuolius, o tai – didžiausias panevėžiečių sezono LKL pirmenybėse klaidų skaičius.

KLASIKA. Šių rungtynių baigti nulėmė veteranų šou. Krepšinio tinklaraštininkų puslapis „Užkalti Halės Langai“ paskaičiavo, kad per paskutines 2 minutes 80 proc. rungtynių veiksmų atliko krepšininkai, kuriems yra 31-eri arba daugiau.

„Lietkabeliui“ tokie patyrę žaidėjai pelnė 50 iš visų 77 komandos taškų. Prienų–Birštono komandoje tokių buvo tik du, tačiau abu jie „Vytautui“ yra gyvybiškai svarbūs – Tomas Delininkaitis ir Artūras Valeika. Jie pelnė po 13 taškų.

ŽVILGSNIS Į ATEITĮ. Ilgai laukti antrųjų ketvirtfinalio rungtynių nereikės, nes jau rytoj į kovą stos Utenos „Juventus“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ bei Kauno „Žalgiris“ ir Alytaus „Dzūkija“. Ar namie visada pakiliai rungtyniaujantys uteniškiai „Neptūnui“ suduos atsakomąjį smūgį? Ar „Dzūkai“ namie dar ras kuo nustebinti žalgiriečius?

Ponios ir ponai, jos didenybės intrigos tikrai netruks ir šią savaitę. Atkrintamosios tik prasidėjo.

Komentarai:
Lietkabelis #1
To arturas 97

Tylek adapte. Ziurek to savo ryto

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-02
-1
Atsakyti
djgaffer
Didžiausia staigmena,kad Žalgiriui taip sunkiai sekėsi.Ir aišku per fuksą iškovota Lietkabelio pergalė.Neptūnas gan lengvai laimėjo,bet kai jiem krenta trajakai,tai bet ką gali nugalėt.Todėl rezultatas dėsningas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-01
-3
Atsakyti
Iki finalo rytas nesusitiks su tom komandom, kurios ryta labiausiai skriaudzia- zalgiris, neptunas, juventus. Tiek kabelis, tiek prienai tikras saldainis bus, kabelio zaidimo kreive po eurocup'o stipriai rkenta zemyn ir mazajame finale neptunas sausai sumaitos kabeli. Gal ir gerai kad rytas uzeme 2vt, nes vel butu problemu su neptunu
2017-05-01
+4
Atsakyti
kawns
gaila prienu ir dzuku o galejo pasisekti :)
2017-05-01
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.