Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Lengva pergale „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pusfinalio seriją pradėjo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, kurie savo žiūrovų akivaizdoje 83:54 (24:13, 27:12, 17:10, 15:19) sutriuškino Klaipėdos „Neptūną“.

Foto galerija

Serijoje iki trijų pergalių kauniečiai išsiveržė į priekį 1-0. Antrosios serijos rungtynės antradienį vyks Klaipėdoje.

„Žalgiris“ pirmąjį kėlinį užbaigė penkiais taškais paeiliui ir pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą (24:13). Antrajame ketvirtyje žalgiriečiai laimėjo atkarpą 9:0 ir savo persvarą padidino iki 21 taško (38:17). Po dviejų kėlinių „Neptūno“ krepšininkai atsiliko daugiau nei dvigubai – 25:51.

Po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ išlaikė triuškinamą pranašumą, o rekordinė kauniečių persvara kelis kartus siekė 33 taškų ribą. 

„Neptūnas“ šiose rungtynėse pelnė vos 54 taškus ir užfiksavo komandos sezono antirekordą. Iki šiol klaipėdiečiai mažiausiai buvo pelnę 55 taškus.

„Žalgirio“ komandoje šiose rungtynėse ant parketo pasirodė visi 12 krepšininkų, o pasižymėti taškais nesugebėjo vienintelis Renaldas Seibutis. „Žalgiris“ neregistravo Roberto Javtoko ir Gyčio Masiulio.

Kauniečiai iš žaidimo pataikė lygiai pusę metimų (29 iš 58), o „Neptūnas“ įmetė tik kas trečią šūvį – 16/49 (33 proc.). „Žalgiris“ kovą dėl kamuolių laimėjo 40-28, atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (17-11), o pagal naudingumo balų skaičių oponentus pranoko net 95:43.

„Neptūno“ gretose vienintelis Arvydas Šikšnius surinko dviženklį taškų skaičių (12), o Kauno komandoje tai padarė trys žaidėjai – Lukas Lekavičius (17), Brockas Motumas (14) ir Edgaras Ulanovas (10).

Susitikime buvo skirtos keturios techninės pražangos. Jomis buvo nubausti abiejų komandų treneriai ir tarpusavyje susistumdę Augusto Lima bei Šikšnius.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 17 (5/6 dvit.), Brockas Motumas 14 (5/6 metimai), Edgaras Ulanovas 10, Paulius Jankūnas (7 atk. kam.), Augusto Lima (7 atk. kam.), Antanas Kavaliauskas po 7. 

„Neptūnas“: Arvydas Šikšnius 12 (3/4 trit.), Chrisas Loftonas 9, Martynas Mažeika 8, Vytautas Šarakauskas 6.

Rungtynių apžvalga:

Brocko Motumo dvitaškis su pražanga:

Komentarai:
vieni vartai - cia rimtai kazkas tikejosi kazko kito?
2017-05-14
+6
Atsakyti
Rytui gali pakisti koja tai kad jiems atiteko galingesnis varzovas, visgi 3 ir 4 vietas skyre didelis atoteukis+kabelis neblogai zaide ir eurocupe ir tas gali pareikalauti is ryto daug jegu i tuo tarpu zalgiris pries silpnesni varzova saudai laimejes tures daug laiko pasiruosti ir nebus pavarges

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-14
+1
Atsakyti
Is pradziu arturiukas apsisiko, pradejo varyti atmazus apie biudzetu skirtuma lkl finale, o dabar ziurek vel kyla i kova. Cia pas ji naktimis prasideda haliucionacijos ir uz valandos kitos vel cia aiskins kaip Zalgirio fanai verks nes Baronas lkl finale siautes ir jokie seibuciai westermanai jo neuzdengs:DDDDDDDD
2017-05-14
+4
Atsakyti
arturas97Ne TOP 10 koamnda, o paprasciausiai 10 koamnda, kuri pralenke 6 komandas, o praleido 9komandas.Manau ryto nereikia dar nurasyti, nes rytas panasiai nusluos kabeli taip pat gali ir ta buvo padares ne taip senai, todel siulau rytfaniams nepanikuoti anskciau laiko


As suprantu kad tau niekaip nedaeina iki kokio meslo degradavo tavo komanda, bet tavo kliedesiai ir liks tik kliedesiais. Zalgiris yra tarp top10 Eurolygos komandu ir tai zino visi. Tu cia toliau gali svaigti kad tavo kibirine siuksle sluos ar nesluos, bet Zalgiriui yra vienodai jusu visu zaidimas tarpusavyje/ Neptunas irgi siautejo pries utena, o siandien iskart buvo pastatyti i vieta. Tavo lavonu komanda siemet jau keturis kartus krito ir krisit dar toliau. O dabar eik i kita krepsinio foruma parasyti savo spangimu nes ryt vel galesi grasinti kaip Zalgirio fanai verks po lkl finalu.
2017-05-14
-13
Atsakyti
CorinthiansAdomaitis spaudos konferencijoje kalbejo kad Žalgirio greičiai visai kiti. Pries kelias savaites po suspardymo Kaune ta pati kalbejo ir Kurtinaitis. Uzteko Zalgiriui sezono metu ilsintis sluoti visus, o dabar po Eurolygos buvo ijungtas buldozerio rezimas ir visi puikiai supranta kad Zalgiris neveltui yra Eurolygos top10 komanda nes jis yra visa galva auksciau, o visi kiti lkle panasaus lygio nes iki pabaigos ardesi del aukstesnes vietos.


Ne TOP 10 koamnda, o paprasciausiai 10 koamnda, kuri pralenke 6 komandas, o praleido 9komandas.

Manau ryto nereikia dar nurasyti, nes rytas panasiai nusluos kabeli taip pat gali ir ta buvo padares ne taip senai, todel siulau rytfaniams nepanikuoti anskciau laiko
2017-05-13
+5
Atsakyti
Adomaitis spaudos konferencijoje kalbejo kad Žalgirio greičiai visai kiti. Pries kelias savaites po suspardymo Kaune ta pati kalbejo ir Kurtinaitis. Uzteko Zalgiriui sezono metu ilsintis sluoti visus, o dabar po Eurolygos buvo ijungtas buldozerio rezimas ir visi puikiai supranta kad Zalgiris neveltui yra Eurolygos top10 komanda nes jis yra visa galva auksciau, o visi kiti lkle panasaus lygio nes iki pabaigos ardesi del aukstesnes vietos.
2017-05-13
+8
Atsakyti
arturas97Manau kolkas dar nereikia panikuoti, nes tai tik 1 varzybos, reikia toliau ziureti kaip klostysis si serija.


Jau persigalvojai pamates kaip visi juokiasi is tavo atmazu? Tai zalgirio fanai pajus ta jausma kaip pries metus jautesi rytsudziai pries Neptuna?:DD
2017-05-13
+9
Atsakyti
Manau kolkas dar nereikia panikuoti, nes tai tik 1 varzybos, reikia toliau ziureti kaip klostysis si serija.
2017-05-13
Atsakyti
JD
ryto_fanasss 05-13 14:53 -5

Jei anksciau tvirtinau kad rytas laimes LKL tai siemet kaip niekada ryto ir zalgirio komandos panasaus pajegumo, tad gali prireikti ir 7 rungtyniu finale

Kitame portale arturiukas siandien rase, o uz keliu valandu pradejo skleisti naujus atmazus suprates kad pyzda bus jo lavonu samburiui:DD
2017-05-13
+17
Atsakyti
Viskas prasideda nuo GYNYBOS. Saras visada ta akcentuoja. Paziurekit i Neptuna ar dvesiancia vainausko siuksle. Pries visus draskosi is pasiutimo, stengiasi kuo daugiau imesti, nekarta virsyja ir 100tasku riba, o kad gynyboje nemazai prasileidzia tai i tai nekreipia demesio. Uztenka tik susidurti su eurolygos lygio gynyba kaip iskart baigiasi visi uraganiniai puolimai ir is lkl siuksliu telieka tik slapia vieta.
2017-05-13
-11
Atsakyti
SPQRKazko rungtynes primena vaizda kai pries kelias savaites dvesianti vainausku parodija buvo zaginama Kaune. Ten irgi kibiro siuksles buvo isniekinami panasiu stiliumi kai Lukas siaute ir duchino visus baronus fiserius, hanahus ir kitokius sudus.


Pritariu. Ten vainauskinis skuduras irgi buvo uzlauztas eurolygos lygio gynyboje, laikrascio lavonai dare zingsnius lygioje vietoje, o Lekavicius irgi taip pat skraide reaktyviniu greiciu.
2017-05-13
-10
Atsakyti
arturas97Nezinau, gal ir neturi rytas daug sansu LKL finale :D bet verta pamineti, kad zalgirio biudzetas 7 kartus didesnis, jei rytas zaistu pries koamnda, kurios biudzetas 7 kartus amzesnis, irgi laimetu finalo serija


Kažkaip nesueina, Žalgiriuko biudžetas septynis kartus didesnis, o už raudonus lavonus aštuonis kartus geresnis, kažkas čia ne taip....
2017-05-13
-25
Atsakyti
Arturiukui sunku pripazinti kad jo kibirine siuksle yra absoliutus lavonai pries Zalgiri. Zalgiris per sezona ir 20 kartu sudauzytu laikrascio klounada tai durniukas vistiek aiskintu kad rytas nesistenge ir taupesi.

Juokingiausia kad is pradziu grasino neptunu, sake kad labai laukia pusfinalio, mete uzuojautas Zalgirio fanams, o dabar jau ir suvoke kad jo vainauskiniam koju skudurui jokiu sansu. Durnelis siandien pamate tikraja Eurolygos top10 komandos GYNYBA, kuri paskutinese rungtynese supanciojo jo raudona dvesianti cirka, o siandien pamate kaip buvo uzdaryti Neptuno metikai, visi tie girdziunai, ewingai tai suprato kad jo naujasis megastaras Baronas eilini syki bus suvarytas tai pradejo metyti atmazus kad neva absoliuti kibiro siuksle jau nesistengs:DDD
2017-05-13
-3
Atsakyti
Mister_JohnVargsas arturiukas. Rudeni kaip visada buvo tokios nerealios viltys, o sezonas kaip visada veidu i suda. Vasara vel gales formuoti galinga sudeti ir laukti rudens bei naujojo sezono, kuris be abejones pagal arturiuka bus fantastiskas:D


Jau keli sezonai kai arturiukas cia pasirode tai rudeni pastoviai jis buna euforijoje, o sezono pabaigoje sedi pliuchose. Jau nuo vasaros pagal durneli Zalgiris komplektuojasi apgailetinai, o jo dvesianti laikrascio siuksle renka galingus zaidejus. Vien jau kiek komentaru buvo parasyta kaip jo komandele sutaupe pinigu paleisdama Kevala, o paeme pigu Gordona. Gordonas po sezono dings, o Kevalas pagaliau taps lkl cempionu ko su vainausko raudona dveseliena niekada gyvenime nesugebettu padaryti.
2017-05-13
+3
Atsakyti
Arturiukas bando apsidrausti nes vel pamate tikraja Zalgirio galia. Sios rungtynes jam primine kai pries kelias savaites jo raudona siuksle buvo isniekinta Zalgirio panasiu stiliumi, o tada arturiukas irgi atmazus skalde kad jo raudonas meslas nesistenge, o kurtis neva issiaiskino Saro visas strategijas ir finale bus kitaip. Dabar artejant finisui durnelis suvokia kad sleptis nera kur tai beliko kliedeti apie biudzetu skirtumus, teisejai Zalgirio puseje ir galu gale pasirodo sudrytis nesidraskys. Per tiek laiko durnelis niekaip pripazinti negali kad Zalgiris yra visa galva auksciau jo kibirine siuksle.
2017-05-13
+4
Atsakyti
Vargsas arturiukas. Rudeni kaip visada buvo tokios nerealios viltys, o sezonas kaip visada veidu i suda. Vasara vel gales formuoti galinga sudeti ir laukti rudens bei naujojo sezono, kuris be abejones pagal arturiuka bus fantastiskas:D
2017-05-13
+9
Atsakyti
arturas97O rytas panasu, kad nesidraskys fnale, pagrindinis tikslas yra i ji patekti yra


Aisku kad nesidraskys nes jie puikiai suvokia jog jokiu sansu nera. O tu ir toliau sedesi pliuchose po savo rudeniniu spangimu apie nerealu sezona. Dabar kaip viskas visur prasikta tai beliko ir toliau sedeti prie suduzusios geldos nes Zalgiris siemet jus bus su sudais isniekine visus ASTUONIS kartus.
2017-05-13
+4
Atsakyti
arturas97O rytas panasu, kad nesidraskys fnale, pagrindinis tikslas yra i ji patekti yra


Opa kokie atmazai:DD O kur zadetos septynerios rungtynes bei galutinis rezultatas 4-2 tavo kibirines siuksles naudai. Jau supratai kad sansu nera pasipriesinti Eurolygos top10 komandai?:DDD
2017-05-13
-9
Atsakyti
O rytas panasu, kad nesidraskys fnale, pagrindinis tikslas yra i ji patekti yra
2017-05-13
-2
Atsakyti
Kas gali sukurti arturas97 mem1, nes jis taip trolina, kad net pats save susitrolina.
2017-05-13
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Klaipėdos Neptūnas
50%
29/58
Metimai iš žaidimo
33%
16/49
40
Atkovoti kamuoliai
28
17
Rezultatyvūs perdavimai
11
10
Perimti kamuoliai
8
1
Blokuoti metimai
2
52%
22/42
Dvitaškiai
42%
10/24

Rungtynių žaidėjai

Lukas  Lekavičius
17 PTS
6/9 FG
4/6 FT
Arvydas  Šikšnius
12 PTS
4/6 FG
1/4 FT
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
7 REB
Klaipėdos Neptūnas
Keli žaidėjai
5 REB
Leo  Westermann
5 AS
2 TO
19 MIN
Mindaugas  Girdžiūnas
5 AS
2 TO
26 MIN
Lukas  Lekavičius
18 EFF
83% 2P%
33% 3P%
Arvydas  Šikšnius
10 EFF
50% 2P%
75% 3P%