Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius po pirmosios nesėkmės LKL pusfinalio serijoje su Klaipėdos „Neptūnu“ liko itin nepatenkintas savo krepšininkais – jis pažymėjo, kad dėl kai kurių jam buvo gėda. 

Foto galerija

„Sveikinu „Neptūną“ su pergale, ji buvo pelnyta. Laimėjo ta komanda, kuri labiau to norėjo, kuri dažniau griuvo ant grindų ir kovėsi labiau nei mes. Kai kuriems žaidėjams turėtų būti gėda dėl savo pasirodymo. Žinau, kad tai bus antraštėse, bet taip yra. Mes neatsakėme į varžovų fizinę kovą. Galbūt mano auklėtiniai tikėjosi, kad ir antros rungtynės bus tokios lengvos.

Reikia prisiimti atsakomybę už komandos neužkūrimą. Bet gal šįkart reikia ir atsiimti tuos žodžius. Jie neįvertino varžovo ir šitos atmosferos Klaipėdoje. Jie atsibudo, o galbūt pradėjo kautis, per vėlai. Pirmajame kėlinyje buvo aibė momentų, kai nepastatėme savo kūno, nesiaukojome dėl savo komandos. Kiekvieną kartą pagalvojus, kad esi geras, tave gyvenimas nubaudžia. Ir tikiuosi, kad tai bus gera pamoka“, – po rungtynių kalbėjo Jasikevičius.

„Žalgiris“ pralaimėjo 70:73, o LKL pusfinalio serijos iki 3 pergalių rezultatas tapo lygus 1-1. Trečiosios rungtynės penktadienį vyks Kaune. Pirmose serijos rungtynėse „Žalgiris“ nuo pat pirmųjų minučių žygiavo pergalės link ir triumfavo triuškinama persvara 83:54. Kas šįkart buvo kitaip?

„Varžovai buvo agresyvesni, jie daugiau krito ant kamuolio ir labiau norėjo. Mes talento turime daugiau, visi tai žino. Esame gera komanda, bet jeigu neatsiduosi 100 proc., tai daugelio komandų nenugalėsi. Jeigu vieni miršta ant parketo, o kiti ateina pasižaisti, tai viskas bus labai aišku. Talento skirtumas sumažėja ir net nesijaučia. Šiandien momentais atrodėme labai blogai. Reikia daryti išvadas. Kiekvienam reikia truputį pasižiūrėti į veidrodį.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
11
Naudingumas
16
Perimti kamuoliai
4
Rezultatyvūs perdavimai
3

Oponentų taktikoje pokyčių nebuvo, jie žaidė tik vieną naują derinį. Martynas Mažeika buvo paleistas į startinį penketą, nes jis yra emocinis lyderis. Tas žingsnis jiems suteikė emocijų, o mes į tai neatsakėme savo emocijomis ir atsidavimu“, – komentavo treneris.

Jasikevičius taip pat metė akmenį ir į teisėjų daržą. Pasak specialisto, visi abejotini švilpukai buvo „Neptūno“ naudai.

„Toliau nereikia tylėti – kiekvienas 50 prieš 50 švilpukas buvo prieš mus. Tačiau tai yra logiška, nes viena komanda griūva ant parketo, o kita tik vaikšto. Nekaltinu jų, rungtynės išsisprendė lemiamu metu. Į daug ką, ką mes rungtynėse akcentavome teisėjams, nebuvo kreipiama dėmesio. Bet pabrėžiu – tai nenusprendė rungtynių“, – apie teisėjus pasisakė Jasikevičius.

Rungtynėms vadovavo Jurgis Laurinavičius, Artūras Šukys ir Gvidas Gedvilas.

„Žalgirio“ komandai netikėtumu tapo Arno Butkevičiaus galingas žaidimas. Kauniečiai puolėją neretai palikdavo laisvą, tačiau jiems tai nepasiteisino – krepšininkas per 17 minučių surinko 15 taškų (3/3 dvit., 3/4 trit.) ir atkovojo 5 kamuolius.

„Butkevičius yra vienas iš tų žaidėjų, dėl kurių mes rizikuojame, o taip stengiamės apsaugoti kitus dalykus. Taip, aš vėlgi sakau, kad sekasi tai komandai, kuri labiau nori. Jiems padeda visi – ir emocijos, ir teisėjai, ir jie patys geriau žaidžia. Mes esame niekas, jeigu nežaidžiame 100 proc. Sakiau jau šį sezoną ne kartą – mano krepšininkai nėra robotai, visada jie nesužais, bet rungtyniaujant kas tris dienas laiko atsigauti psichologiškai ir fiziškai yra užtektinai, bet mes to nepadarėme“, – teigė Jasikevičius.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ pradėjo žaisti su lengvu penketu – aukštaūgių pozicijas užėmė Paulius Jankūnas ir Edgaras Ulanovas. Kauniečiai tokiu žingsniu panaikino dviženklį pranašumą ir priartėjo iki minimalaus deficito (66:67), tačiau persverti rezultato nesugebėjo.

„Žalgirio“ treneris paaiškino, kad žemu penketu turėjo žaisti dėl prasto kitų aukštaūgių pasirodymo.

„Aš paprasčiausiai reaguoju taip, kaip mano žaidėjai rungtyniauja. Stengiuosi nei būti griežtas, nei geras. Stengiuosi reaguoti taip, kaip pavyksta su mano patirtimi. Kodėl aš taip elgiausi, turėtų būtų aišku žiūrint statistikos protokolą ir rungtynes“, – teigė Jasikevičius.

Komentarai:
Gina
Sveiki visi, Mano vardas yra Gina Acampora ir aš kalbu kaip laimingiausia asmeniui visai laukinių pasaulyje šiandien, ir aš sakė mano savarankiškai, kad bet koks, kad išgelbėti savo šeimą iš mūsų prastos situacijos skolintojas, aš jums pasakysiu vardą visai laukinių pasaulyje ir aš esu labai laimingas, galėdamas pasakyti, kad mano šeima grįžo į gera, nes man buvo reikalinga paskola $ 100,000 USD pradėti savo gyvenimą visame, nes mano profesija, kaip aš esu vieno mama, su 4 vaikais ir visas pasaulis atrodė kaip jis kabėjo ant manęs, kol sutikau Dievas atsiuntė paskolos bendrovė, kuri pakeitė mano gyvenimą ir mano šeimą, Dievas bijodamas įmonė Nora Mildred, ji buvo Dievo gelbėtojo išsiuntė gelbėti savo šeimą ir iš pradžių aš maniau jis buvo ne bus įmanoma, kol gavau paskolą $ 100,000 USD ir aš patars bet tas, kuris yra tikrą reikia paskolą susisiekite su ponia Nora Mildred elektroniniu paštu. noramildred.loan@hotmail.com nes jis yra labiausiai supratimas ir natūra Sirsnīgie Paskolos Paslaugos
2017-05-17
Atsakyti
gvs
GVS

keistas tas LKL ,valdomas lryto baisucio,teisejams vadovauja ,zmogus ,pradangines LKF fondo pinigus,slapstesis uzsienyje,kol suejo senaties terminas,buves vilniaus Statybos Zaidejas A.Pavilonis,baisucio statytinis ,paskirtas vadovauti teisejams,lkl sutves,tas zmogus yra neptuno klubo tarybos narys-tai gryna krepsinio,, mafija,tokie fokusai gali buti tik lietuvoje,,.taigi apie teisejavima nera ka kalbeti,veniems leido,regbi losti,kitiems kiekviena prisilietima fiksavo,vel teiseju zaidimai. lkl sutve klaipedos,vilniaus lryto,jau jiems nereikia teiseju is uzsienio ...bet kokia kaina ,lipnat kietiems ant galvos,gauti medalius...
2017-05-17
+1
Atsakyti
2 Zaliospyzdos
man nusispjaut ka tu palaikysi ko ne, o, kad Jankis vienas geriausias sunkiuju krastu uleb eurolygos istorijoje yra faktas, vien uztenka i statistika paziureti ir faktas, kad tai Zalgirio simbolis, ir kai viskas bus baigta, jo markineliai kils i arenos palubes salia Sabo, Modes ir Garasto stai tiek tau tik reikia zinoti su urodeli...
2017-05-17
+3
Atsakyti
Shernas
Aha, 50/50 neptūno naudai, kurgi ne... Vien už p**delinimus ant teisėjų Šaras turėjo atsidurt rūbinėj, jau nekalbant apie jo lakstymus po aikštelę.
2017-05-17
+9
Atsakyti
Zalgiris4eVer
didziausia geda tai Milaknis.... ka jis veikia tam zalgiri bbz... be tritaskiu jis toks letas toks ribotas tiek gynyboj tiek puolime... krc dar kol jankunas bus zalgirije tol ir bus ta loozeriu mentaliteto komanda
2017-05-17
-1
Atsakyti
R
Kas per kaimo japis tas Saras. Spaudos konferencijoje nagus rakineja.
2017-05-17
-2
Atsakyti
to zaliospyzdos
sutinku 100% jankunas taip pat nemegstamiausias zaidejas. kol jis zais zalgiry, tol zalgirio nepalaikysiu. nba jis butu pajuokos objektas su tokiu zaidimu. jis ne krepsini o kazkoki regbi zaidzia...
2017-05-17
-4
Atsakyti
touch down
geras buvo teisejavimas. pagaliau nesvilpe visko i zalgirio puse. geros rungtynes,. pirma kart tikriausiai nekrito teiseju darbas i akis. sveikinimai neptunui, pelnytai laimejo.
2017-05-17
+4
Atsakyti
Zaliospyzdos
Sakot Neptunas vaidino ir teisejai istempe, paziurekit i savo marionete Jankuna, kaip tas vaidina ir apsimetineja, pats nekenciamiausias lietuvos zaidejas man jis. Apsimetelis, ne krepsininkai, del to liko visa gyvenimo toj skylej

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-16
+2
Atsakyti
Anonimas
akivaizdu tik viena jog palaiko tik zalgiri, vien jaskos ir jankuno elgesys isvarymas is aikstes, ko noret is kauno intrigu ir noro bent kokia kain laimet...
2017-05-16
-1
Atsakyti
Valdas
Kaune gali ir kinkos žalgiriui drebėti,o Neptūnui nėra ko prarasti,viskas vėl iš naujo prasideda,turi suprasti, kad čia atkrintamiosios,o ne šiaip draugiškos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-16
-2
Atsakyti
Del teiseju
Tai akivaizdu, kad kai zaidziama klaipedoje visi svilpukai eina neptunui arba isvis tyli svilpukas, pora baudu ulavonui tai buvo absurdas, loftonas pats griuna bauda, ten teatras buvo, kitas dalykas kai komanda yra galva mazesne ir vienintelis budas jiems apsginti yra sienauti per rankas, stumti, zaisti nesvariai ir teisejai to nemato yra apgailetina, visas taip vadinamas neptuno priekis ir ne tik, ten po puses varzybu turejo su 5 baudom sedeti ir siaip na siandien pataike butke, duosim jam dar pora varzybu mesti manau bus 0/10 tiesiog siandien silkei su teiseju pagalba didele viskas sekes, nezinau gal cia kazkokie statymai vyksta neiaskus, kad ir praeitose kur zalgiri vos laimejo klaipedoj buvo analogiskas teisejavimas, kas yra apgailetina...
2017-05-16
-1
Atsakyti
Horoh
Konkrečiai matės, kad žali atsipūtę pradėjo rungtynes, o poto pakilęs durų kilimėlis taip stebino, kad koncentraciją išblaškė. Vaizdžiai šnekant... Bet tai ir yra viskas ką Neptūno fanams šiandien reikia žinot.
2017-05-16
-3
Atsakyti
bulve
lol vel saras apie teisejus s... mala, suprantu, kad jie iprate but palaikomi teiseju, bet kad ir siandien vietom atrode, kad nuolaidziaujama zalgiriui, ypac sarui, kai isejo i aikste per apsistumdyma turejo gaut technine, rungtyniu gale ziauriai zviege ant teisejo, bet tas vistiek nedriso technines skirt. teisejavimas buvo kaip niekada geras mano akim ziurint, bet aisku kai visada tempia zalgiri ir siandien tiesiog objektyviai svilpe, tai jie neprate prie to lkle, del to ir skundziasi, nors galejo ir patylet geriau, nes ir pats saras pripazysta, kad teisejai nenuleme rungtyniu, tai kokio velnio tada skustis...
2017-05-16
-3
Atsakyti
Nera ko pergyventi. Kitas Zalgiris silkinius taip sumindys kad maza nepasirodys. Gales paskui prieplauka prisiminti sias rungtynes kaip viso sezono nerealia pergale. Cia ne raudona vainausku sliuxa, kuri krito praeitame sezone nuo Neptuno rankos.
2017-05-16
+2
Atsakyti
Auriuks
Reikes man bandyt iz algiri patekti,nes stopudovai jei per 6 minutes tik nepadaryti klaidos ir geriau uz seibuti suzaides busiu,tai manau tikrai turiu sansa zalgiri zaisti,o ir neprasysiu200K kaip seibutis i metus,uzteks ir 100K man
2017-05-16
+4
Atsakyti
to makaule
nu jo seibucio statistika ispudinga :PPPPPcia isleidus bet kuri is musu,blogiau nepasirodytume, juokas ima kai tokie zaidejai zalgiri zaidzia
2017-05-16
+1
Atsakyti
makaule
ir dar su seibuciu reikia mesti kavaliauska lauk, 300K euru i metus o jis isvis senis nepabega,gynyboje tik prazangas renkasi...pl is kur tokius grybus zalgiris traukia....
2017-05-16
-5
Atsakyti
makaule
man tai nesuprantama,ka zalgiri veikia seibutis,atakuojantis gynejas, o puolime nulinis ,jo ta gynyba irgi sudina ka dengia tas ji apeina tiek LKL tiek eurolygoje....juokas ima,kad ir sendien atakuojantis gynejas per 6 minutes, nej karto nemete i krepsi,nej vieno kamuolio neatkovojo,nej vieno assisto nepadare ,ir padare 1 klaida lmao wtf kaip taip imanoma??nej vienos prazangos neisprovokavo nieko,kaip imanoma per 6 minutes visiskai nieko nepadaryti net nemesti i krepsi ,visa statistika jo 1 prarastas kamuolys ir viskas kiti langeliai tusti aj dar minus 1 naudingumas ir per tas 6 minutes kai jis zaide ,zalgiris gavo ant 14 tasku

Seibucio statistika protokole:

Renaldas Seibutis 06:23 1 -1 -14
2017-05-16
+8
Atsakyti
Dilmah
Sveikinimai Neptūnui! Gražiai atbeldėt žalius suskius! Net teisėjai, nors ir apsiputoję švilpė kawianskų distrofikų naudai, bet vistiek atsilaikėt!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-16
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Klaipėdos Neptūnas
Kauno Žalgiris
40%
23/58
Metimai iš žaidimo
41%
21/51
34
Atkovoti kamuoliai
39
13
Rezultatyvūs perdavimai
18
7
Perimti kamuoliai
4
46%
13/28
Dvitaškiai
48%
14/29
74
Naudingumas
72

Rungtynių žaidėjai

Arnas  Butkevičius
15 PTS
6/7 FG
0/2 FT
Paulius  Jankūnas
12 PTS
4/9 FG
4/4 FT
Klaipėdos Neptūnas
Keli žaidėjai
6 REB
Paulius  Jankūnas
8 REB
5 DREB
3 OREB
Klaipėdos Neptūnas
Keli žaidėjai
3 AS
Leo  Westermann
9 AS
6 TO
29 MIN
Christopher  Lofton
16 EFF
25% 2P%
33% 3P%
Paulius  Jankūnas
18 EFF
57% 2P%
0% 3P%