Roberto Kuncaičio debiutas prie „Šiaulių“ komandos vairo – pergalingas. Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse „Šiauliai“ išvykoje po nervingos kovos 81:72 palaužė Marijampolės „Sūduvos-Arvi“ komandą.

Tai buvo pirmosios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistento rungtynės vadovaujant „Šiaulių“ komandai oficialiose rungtynėse. Šį sezoną ULEB taurės turnyre dalyvausianti Šiaulių ekipa turėjo daug vargo su komanda, kuri LKL kovoja tik antrus metus.

Įvairiapusiškesnį ir drausmingesnį krepšinį demonstravę šeimininkai neleido įsibėgėti šiauliečiams ir kontroliavo situaciją aikštėje. Aurimo Birgelio vedami suvalkiečiai buvo lygus varžovas „Šiaulių“ krepšininkams, o pirmąjį kėlinį baigė pirmaudami 17:14.

Per pirmąsias dvi antrojo kėlinio minutes šiauliečiai išlygino rezultatą (21:21). Svečiams labai nesisekė atakuoti iš toli. Vos 2 iš 8 „Šiaulių“ tritaškių metimų buvo taiklūs. Tačiau šiauliečiai sugebėjo pasinaudoti „Sūduvos-Arvi“ ekipos klaidomis ir įpusėjus kėlinukui jau pirmavo 4 taškais (27:23).

Atkakli kova tarp šių komandų vyko ir po didžiosios pertraukos. Suvalkiečiai nesiruošė iškelti baltų vėliavų ir neleido nutolti svečiams – vienu metu jie priartėjo iki 5 taškų.

Per paskutines dešimt minučių „Šiaulių“ krepšininkai, nenorėję rizikuoti dvikovos baigtimi, suaktyvino žaidimą ir pradėjo didinti pranašumą. Sužaidus dvi minutes, LKL prizininkai jau turėjo 9 taškų persvarą (52:43) ir ją išsaugojo iki rungtynių pabaigos.

„Šiauliai“: Donatas Zavackas 24 (11 atk. kam.), Saulius Kuzminskas 14 (8 atk. kam.), Darius Pakamanis 12, Vaidas Pauliukėnas ir Tomas Rinkevičius po 8.

„Sūduva-Arvi“: Vytenis Jasikevičius 14, Virginijus Sirvydis 12, Žydrūnas Kelys 11, Audrius Maneikis ir Marius Valukonis po 7.

Jau penktadienį „Šiaulių“ klubo laukia naujas išbandymas. Namie šiauliečiai priims Kauno „Aisčių-Atleto“ ekipą, kuri praėjusią savaitę iškovojo triuškinančią pergalę per pirmas LKL rungtynes.

Komentarai:
kelys silde sakalu suola db nors taskus meto
2007-09-28
-2
Atsakyti
Vytenis Suduvoj lyderis :)
2007-09-28
+2
Atsakyti
Bowie jej ph to ko komentus rasai? kad komentu lygi pasikelt?
2007-09-28
-4
Atsakyti
vietoje apart - deka
2007-09-28
Atsakyti
Todel kad apart zemo LKL lygio (atmetus Z ir LR) niekas to LKL neziuri, ir siaip zaidziant Z ir LR reitingai nera patys didziausi, net gana vidutiniski. Geriau KIZ ar TV Pagalba paziuret :D
2007-09-28
+1
Atsakyti
O idomu, kodel KREPSINIO SALYJE LTV nerodo LKL rungtyniu? Ar mobili filmavimo studija uzimta buvo? Kazkaip keista, kam tada tos filmavimo teises???
2007-09-28
-6
Atsakyti
Visai idomios varzybos buvo... Naivu buvo tiketis suduvos pergales, bet vistiek manau garbingai pasipriesino...
2007-09-27
Atsakyti
cai tai man ph kas laimejo...
2007-09-27
-9
Atsakyti
kaip mane gruzina tas lkl tinklapis negali parasyti statistikos, dbr noriu suzinot kas kiek sumete o nera kaip visi tinklapiai informacija pateiksime veliau... marazmas kazkoks...
2007-09-27
+4
Atsakyti
kiek girdejau zavackas liktai biski uzsiautejo... turesim si sezona du lyderius zavi ir granta, o jiem manau puikiai talkins kuzma, pakamanis,ruikis... :)
2007-09-27
+5
Atsakyti
Saunuliai mylimiausia mano komanda! Pirmoji pergale,su kuria wisus Bc siauliu siauliu fanus ir sweikinu :)
2007-09-27
+15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.