Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Išrinkusi simbolinius sezono penketus, NBA artėja ir prie naudingiausio reguliariojo sezono krepšininko apdovanojimo ir šiems rinkimams paliko tik tris finalininkus.

Jais tapo Oklahomos „Thunder“ vedlys Russellas Westbrookas, Hjustono „Rockets“ lyderis Jamesas Hardenas ir San Antonijaus „Spurs“ puolėjas Kawhi Leonardas.

Daugelį nustebino tai, jog tarp trijų kandidatų nėra LeBrono Jameso, o toks atvejis yra tik pirmasis nuo 2008 metų.

Jamesas neturės galimybių laimėti penktojo savo karjeros reguliariojo sezono MVP titulo, nors šis sezonas jam buvo geriausias kovojant dėl kamuolių (vid. 8,6) ir skirstant rezultatyvius perdavimus (8,5). Jis buvo tik trečiasis žaidėjas NBA lygoje, kuris rinko po mažiausiai 25 taškus, 8 atkovotus kamuolius ir 8 rezultatyvius perdavimus, krepšį atakuojant ne mažesniu nei 50 proc. taiklumu.

„Visada gali atiduoti šį apdovanojimą skirtingiems žmonėms, bet man MVP yra LeBronas. Šiuo klausimu jis man yra kaip Shaquille'as O'Nealas. Titulą jam dalinti gali kiekvienais metais ir visada žinosi, kad jis jo buvo vertas“, – komplimentų LeBronui negailėjo Lue, sužinojęs, kad auklėtinio nėra tarp MVP finalininkų.

„Mano darbas yra būti šios komandos MVP kiekvienose rungtynėse. Tiek aš, tiek lyga žinome, koks yra mano indėlis“, – situaciją komentavo pats Jamesas.

Lenktynėse dėl prestižinio apdovanojimo pagrindiniais konkurentais laikomi Westbrookas ir Hardenas. Pirmasis šį sezoną surinko net 42 trigubus dublius, taip pagerindamas legendinį Oscaro Robertsono trigubų dublių rekordą. 

Tuo metu Hardenas tapo pirmuoju žaidėjų NBA istorijoje, kuris pats pelnė daugiau nei 2000 taškų ir sukūrė progas pelnyti daugiau nei tiek pat. Hardenas šį sezoną tiesiogiai prisidėdavo (taškais arba rezulatyviu perdavimu) prie 56,2 „Rockets“ taško per rungtynes. Tai – geriausias rodiklis lygoje šį sezoną.

Taip pat paskelbti kandidatai laimėti ir kitus apdovanojimus. Geriausiu šeštuoju žaidėju pretenduoja tapti „Golden State Warriors“ atstovas Andre Iguodala arba vienas iš „Rockets“ krepšininkų – Ericas Gordonas arba Lou Williamsas.

Dėl labiausiai patobulėjusio žaidėjo vardo konkuruoja du europiečiai – graikas Giannis Antetokounmpo ir prancūzas Rudy Gobertas.

NBA atrinko ir tris finalininkus, kurie verčiausi gauti metų naujoko apdovanojimą. Tarp jų yra tik 31 rungtynes sužaidęs Joelis Embiidas, jo komandos draugas Filadelfijoje Dario Šaričius ir Milvokio „Bucks“ atstovas Malcolmas Brogdonas.

Geriausio metų stratego apdovanojimą pretenduoja atsiimti „Spurs“ vairininkas Greggas Popovichius, „Rockets“ strategas Mike'as D'Antoni bei Majamio „Heat“ prikėlęs Ericas Spoelstra.

Geriausiai besiginančiuoju žaidėju taps arba „Spurs“ lyderis Leonardas, arba „Warriors“ puolėjas Draymondas Greenas, arba „Jazz“ centras Gobertas. Jei šią statulėlę atsiims Leonardas, jis prisijungs prie Dwighto Howardo, kuris vienintelis iki šiol tokį apdovanojimą laimėjo triskart iš eilės.

Visų kategorijų finalininkai buvo atrinkti suskaičiavus žurnalistų ir televizijų atstovų balsus.

Komentarai:
Malone
Lygoj yra tik du zaidejai, kurie tiek daug reiskia komandai, atidirba visa jega abejose aikstes pusese, tai lebronas ir kawhi. Pats lebronas yra pasakes, kad sunkiausia yra ziasti pries kawhi. Kazkas minejo cj, cj jau lyg buvo gaves labiausiai patobulejusio apdovanojima pernai lyg. Treneristurbut bus dantoni. Nieks netikejo jo sekme. Besiginantis turetu buti kawhi. Bet kiti geri kandidatai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-21
+3
Atsakyti
jd
Jie visi lavonai! Cousins arba alenn turi but mvp

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-20
Atsakyti
kasioguru
NBA kuo toliau, tuo didesniu cirku tampa. sugalvojo siemet visus nugaletojus paskelbt net birzelio gale, o jau dabar kai kurie dalykai aiskus, tai iki tos dienos turbut nezinomuju isvis neliks. :D
2017-05-20
-3
Atsakyti
Bball
O kaip su cj Mccollumu?kodėl jo nėra prie patobulėjusiu,tikrai manau yra vertas bent i penketuka patekti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-20
+1
Atsakyti
djgaffer
Pritariu Anon.Dėl trenerio,tai greičiausiai D'Antonis ims titulą.Sugebėjo iš Hardeno padaryti dar labiau universalesnį žaidėją,o ir komanda gerą sezoną turėjo.Nors aš labiau už Spoelstrą,sugebėjusį taip prikelti Majamį.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-20
+1
Atsakyti
s
gynejas: rudy gobert

mvp: sudo gabalas
2017-05-20
-2
Atsakyti
Anon
MVP - Westbrook (istorinis pasiekimas, 2 per visa NBA istorija)

Naujokas - Embiid (Net ir suzaides 31 rungtynes. Kiti jau labai prasti kandidatai. Tas pats Saricius issove tik deka to kad pabaigoje sezono nezaide Embiidas)

6-Zaidejas - Eric Gordon (pirma karta karjeroje jis turejo tokia role komandoje. Iki tol per visa karjera vos 20 kartu nepradejo rungtyniu nuo dvikovos pradzios. Puikiai jis tik d'Antoni zaidimo sistemai)

Patobulejes - Giannis Antetokounmpo. Mano galva laimes didele persvara. Keista, kad tarp pretendentu paminetas Gobert ir pamirstas Jokicius. )

Gynejas: Leonard ginasi geriau, bet si karta lyga atiduos duokle Draymond Greenui, kuris nusipelne jau gauti kazkoki apdovanojima)
2017-05-20
+1
Atsakyti
Anonimas
Rw turi būti mvp

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-20
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.