Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Antrą kartą per tris sezonus Eurolygos finalo ketverte kovojusiems Pirėjo „Olympiakos“ komandos krepšininkams antrąsyk teko tenkintis sidabro medaliais. 

Ioannio Sfairopoulo vadovaujama ekipa finalinėse rungtynėse 64:80 nusileido pirmą kartą Turkijos krepšinio istorijoje Eurolygoje triumfavusiems Stambulo „Fenerbahče“ žaidėjams.

„Jie tikrai gerai gynėsi. Mes bandėme laikytis savo žaidimo plano, tačiau jie pataikė kiekvieną metimą. „Fenerbahče“ krepšininkai finale pataikė ypatingai gerai, ypač nuo tritaškio linijos. Aišku, jie laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, žaidė geriau nei mes ir nusipelnė laimėti. Didžiuojuosi savo komanda – keturi Eurolygos finalo ketvertai per pastaruosius šešerius metus. 

Nors tai finalo ketverto varžybos, bet jautėmės lyg žaistume „Fenerbahče“ namų arenoje. Įsivaizduokite, kas būtų buvę, jeigu mes būtumę žaidę namuose savų 15 tūkstančių sirgalių akivaizdoje. Būtų skirtingos rungtynės. Bandysime patekti į finalą kitą sezoną ir sieksime dar vienos galimybės nugalėti“, – sakė Spanoulis.

Jis finaliniame mače per 31 minutę iš žaidimo pataikė tik 2 metimus iš 12, pelnė 9 taškus ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

„Noriu padėkoti savo žaidėjams už patekimą į finalą. Didžiuojuosi savo žaidėjais ir tai, kaip mes žaidėme visą sezoną. Kad taptume čempionais, mums pritrūko dar ketvirto nokauto. Kada atkrintamosiose varžybose 1-2 atsilikinėjome prieš Stambulo „Anadolu Efes“, mes išlyginome seriją ir laimėjome penktąjį mūšį. Tada atvykome į Eurolygos finalinį ketvertą ir nokautavome Maskvos CSKA. 

Tačiau pritrūko kažkokios smulkios detalės, jog laimėtume titulą. Žinoma, esu šiek tiek nusivylęs rezultatu, bet turime didžiuotis savo žaidimu šį sezoną – grįžome į finalo ketvertą ir kovojome finale. Noriu pasveikinti „Fenerbahče“ tapus čempionais. Jie to nusipelnė. Varžovai geriau žaidė antroje pusėje ir iškovojo trofėjų“, – po pralaimėjo finalo kalbėjo „Olympiakos“ vairininkas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

74%
14,1
Pataiko: 14,1
Taiklumas: 73,9%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 24
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Vassilis Spanoulis