Pralaimėjimu Europos moterų krepšinio čempionato antrojo etapo kovas pradėjo Lietuvos krepšininkės. Algirdo Paulausko auklėtinės net 46:76 (9:15, 14:20, 11:22, 12:19) nusileido Latvijos rinktinei.

Rungtynėse su latvėmis Lietuvos rinktinė pirmavo tik du kartus – trečiąją mačo minutę lietuvaitės į priekį išvedė Lina Brazdeikytė (2:0). Tačiau 7 taškais atsakiusios latvės išsiveržė į priekį (7:2).

Pirmajame kėlinyje likusius 7 taškus įmetė Iveta Marčauskaitė. Po jos metimų lietuvaitės buvo trumpam susigrąžinusios pranašumą, tačiau vėliau jos nebepirmavo.

Dažnai klydusios ir iš toli niekaip negalėjusios pataikyti Lietuvos krepšininkės iki didžiosios pertraukos prie varžovių nepriartėjo.

Latvijos rinktinė po pertraukos ėmė triuškinti lietuves, o suprasdamas, jog pergalės iškovoti nepavyks Paulauskas leido pažaisti iki tol Europos čempionate nerungtyniavusiai Kristinai Vengrytei.

Įpusėjus paskutiniam ketvirčiui komandas skyrė jau 29 taškai (65:36), o Latvijos rinktinė lengviausią pergalę čempionate šventė 30 taškų skirtumu.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė 18 taškų pelniusi I.Marčauskaitė. Agnė Čiudarienė surinko 14 taškų, Sandra Valužytė, Ela Briedytė ir Rima Valentienė įmetė po 3, Lina Brazdeikytė ir Vita Kuktienė surinko po 2, Gintarė Petronytė pelnė 1 tašką.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė kovos su Europos čempionių titulą ginančiomis čekėmis.

Komentarai:
as jau buvau patikejes, kad tie sutriuskinimai draugiskose rungtynese kazkoks nesusipratimas buvo..bet...
2007-09-29
+1
Atsakyti
šitaip žaisti negalima :-\
2007-09-28
+5
Atsakyti
pz..truksta zodziu...
2007-09-28
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.