Nuotr.: Fotodiena/Fotodiena
Nuotr. Fotodiena/Fotodiena

Pirmąjį Lietuvos krepšinio lygos finalo serijos mačą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandų „Žalgirio“ arenoje stebėjo vienintelis Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) teisėju dirbantis lietuvis Gediminas Petraitis.

Prieš rungtynių startą ypatingas svečias nepasididžiavo ir apsilankė „Žalgiris TV“ studijoje, kurioje davė išskirtinį interviu #ŽaliaBalta rubrikai.

Pokalbio pradžioje jauniausias stipriausios pasaulio krepšinio lygos teisėjas atskleidė, jog meilę „Žalgiriui“ jam įskiepijo šeima.

„Užaugau kartu su Kauno „Žalgiriu“. Visa mano giminė palaiko šią komandą, net ir močiutė nepraleidžia krepšinio rungtynių, tad manyje tikrai teka žaliai-baltas kraujas“, – kalbėjo Petraitis.

Dar devynerių į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) išvykęs laidos svečias pasakojo, kad teisėjo švilpuką į rankas paėmė gana atsitiktinai.

„Išvykęs į JAV studijavau, žaidžiau krepšinį ir nusprendžiau, kad reikia užsidirbti pinigų. Taip pradėjau teisėjauti vaikų krepšinio rungtynėse, o po to palengva pasiekiau ir NBA“, – trumpai savo istoriją nupasakojo pašnekovas.

G.Petraitis yra ne tik vienintelis lietuvis, tačiau ir jauniausias teisėjas NBA lygoje. Tiesa, kaip teigė jis, dėl savo jauno amžiaus su dideliais sunkumais nesusidūrė.

„NBA lygoje nėra išankstinių nusistatymų, niekas neskirsto pagal amžių. Ten patenka tik to verti ir būtent tai iki šiol bandau įrodyti kiekvieną dieną“, – tvirtai kalbėjo laidos svečias.

Plačiau apie debiutą, vyraujančias vidines NBA lygos taisykles ir Lietuvos krepšinį išvysite „Žalgiris TV“ parengtame video reportaže.

Komentarai:
dalu
kazin kiek jie gauna algos nba,kiek zinau LKL teisejai gauna 10 tukst per maca
2017-05-30
+7
Atsakyti
bleee
zingsniu nesvilpia

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-30
+13
Atsakyti
apsiverk
pasivadines adekvatus nors raso priesingai. ko tau dar reikia jei tevai lietuviai, pats lietuviskai sneka, zmona lietuve lietuvoj gyvena. jeigu ir turi ta amerikoniska pasa jo tautybe vistiek lietuvis. pagal tokia logika visi naturalizuoti amerikonai jau tampa europieciais
2017-05-30
-7
Atsakyti
Adekvatus
Koks lietuvis? Jis amerikos pilietis.
2017-05-30
-4
Atsakyti
??
MLDC!!
2017-05-30
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.