Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Legendinis Los Andželo „Lakers“ krepšinininkas Jerry Westas, pagal kurio siluetą yra sukurtas NBA lygos logotipas, palieka „Golden State Warriors“.

Šį sezoną metami dvitaškiai

56%
30,9
Pataiko: 30,9
Taiklumas: 55,7%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 40
Blogiausias pasiekimas: 18
Daugiausia pataiko: Kevin Durant

Šešerius metus konsultatu Oklando ekipoje dirbęs 79 metų specialistas nuo šiol šias pareigas eis Los Andželo „Clippers“ komandoje.

„Nesijaučiu senas. Nenoriu paklusti savo amžiui. Vis dar noriu varžytis, todėl noriu naujo iššūkio“, – savo sprendimą pakomentavo amerikietis.

NBA čempionai siekė išsaugoti Westą savo gretose, tačiau abiems pusėms nepavyko susitarti dėl naujoms sutarties.

„Jerry mūsų organizacijai buvo neįtikėtinai vertingas. Norėjome, kad jis liktų, tačiau gerbiame tokį sprendimą. Jis nusipelnė turėti teisę išvykti“, – sakė „Warriors“ savininkas Joe Lacobas.

Westo iniciatyva 2011 metų naujokų biržoje „Warriors“ 11-uoju šaukimu pasirinko Klay Thompsoną bei atkakliai kovojo už jo išsaugojimą klube.

Vėliau ši legenda taip pat stipriai prisidėjo prie Steve'o Kerro paskyrimo klubo vyriausiuoju treneriu bei Monta Elliso iškeitimo į Andrew Bogutą.

Be Westo įsikišimo neapsiėjo ir „Warriors“ sėkmė praėjusiais metais į savo gretas viliojant Keviną Durantą.

Pasak pranešimų, Westas pastaruoju metu siekė sugrįžti į „Lakers“, tačiau šio klubo kontrolę perėmus Magicui Johnsonui ir Robui Pelinkai, ilgametei komandos ikonai vietos nebeliko.

„Lakers“ marškinėlius Westas vilkėjo 1960-1974 metais, o 1976-1979 metais ėjo vyriausiojo komandos trenerio pareigas.

Be to, Westas 1982-2002 metais buvo Los Andželo ekipos generaliniu vadybininku bei eidamas šias pareigas net 8 kartus tapo NBA čempionu ir 2 kartus geriausiu lygos vadovu.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.