Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys

„Smagi diena ofise“, – taip žinią, kad Artūras Karnišovas buvo paaukštintas į Denverio „Nuggets“ generalinio vadybininko (GM) pareigas, pakomentavo šiame klube krepšinio analizės direktoriaus postą užimantis Tomas Balčėtis.

Lietuviškiausias NBA klubas toliau savo gretose turės du tautiečius. Netikėtą sprendimą priėmęs „Nuggets“ savininkas Joshas Kroenke nusprendė išsaugoti Karnišovą, kuris buvo per plauką nuo generalinio vadybininko pareigų Milvokio „Bucks“ komandoje.

Lietuvis kandidatavo į šias pareigas ir buvo minimas kaip vienas iš dviejų finalininkų į jas. Nelaukdamas, kaip pasibaigs „Bucks“ konkursas, Kroenke žengė netikėtą žingsnį.

Paaukštindamas Karnišovą, „Nuggets“ savininkas priėmė savotišką „ir vilkas sotus, ir avis sveika“ sprendimą. Ankstesnis Denverio klubo generalinis vadybininkas, Timas Connelly, paaukštintas į klubo krepšinio operacijų prezidento pareigas.

Tai reiškia, kad teoriškai Connelly toliau bus viršesnis už Karnišovą, tačiau lietuvio svoris organizacijoje išaugo. Karnišovas turės svaresnį balsą mainų, laisvųjų agentų ir naujokų biržos sprendimuose.

„Labai džiaugiuosi už Artūrą. Jis yra aukščiausio lygio profesionalas, su kuriuo yra didžiulė garbė dirbti kiekvieną dieną, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Balčėtis. – Manęs šis karjeros posūkis visai nenustebino ir tikiu, kad jis ir toliau garsins Lietuvos vardą ne tik NBA, bet ir visame pasaulyje.“

Karnišovas jau kurį laiką NBA užkulisiuose buvo minimas kaip realiausias kandidatas išaugti iki GM pozicijos. Itin vertinamos ne tik jo žinios, bet ir charakteris, manieros, pažintys Europoje.

Karnišovas jau pernai buvo arti to, kad taptų Bruklino „Nets“ komandos generaliniu vadybininku. Tuomet jis tik paskutinę minutę nusileido Seanui Marksui, o po šio konkurso „Nuggets“ klube Karnišovas buvo paaukštintas iki komandos viceprezidento krepšinio operacijoms.

Šį tarpsezonį sulaukęs susidomėjimo iš „Bucks“, jis buvo vienas iš dviejų finalininkų – kartu su ligšioliniu šio klubo generalinio vadybininko asistentu Justinu Zaniku.

Panašu, kad galimybė išvykti buvo labai didelė, kadangi Kroenke nusprendė žengti netikėtą žingsnį. Connelly ir Karnišovo duetą jis greičiausiai išsaugojo ilgam laikui – šie du vyrai petys petin dirba nuo 2013 metų.

„Nuggets“ pastarąjį sezoną liko per plauką nuo Vakarų konferencijos atkrintamųjų varžybų. Ji iškovojo 40 pergalių ir vos viena atsiliko nuo aštuntąją vietą užėmusios Portlando „Trail Blazers“.

Kasmet savo rezultatus gerinanti Denverio komanda turi itin jauną sudėtį, surinktą per naujokų biržas ir mainus. Ekipa dabar buriama aplink Nikolą Jokičių, kuris 2014 metais buvo pasirinktas 41-uoju šaukimu. Šis krepšininkas pastarąjį sezoną pelnydavo vidutiniškai po 16,7 taško, atkovodavo po 9,8 kamuolio ir atlikdavo po 4,9 rezultatyvaus perdavimo, o jo perdavimai lyginami su Arvydo Sabonio aikštės matymu.

Greta jo yra dviejų pastarųjų biržų septintieji šaukimai – Jamalas Murray ir Emmanuelis Mudiay, taip pat Juancho Hernangomezas ir Gary Harrisas.

Šių metų naujokų biržoje „Nuggets“ turės 13-ąjį šaukimą.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.