Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Prieš šių metų NBA naujokų biržą didele žvaigžde jau yra tapęs net ne krepšininkas, o vieno iš jų tėtis – LaVaras Ballas. Vis tik buvęs Minesotos „Timberwolves“ krepšinio operacijų prezidentas Davidas Kahnas prisiminė, jog aikštingų tėčių įgeidžių buvo ir anksčiau.

Kahno teigimu, dabartinė NBA superžvaigždė Stephenas Curry 2009 metais galėjo atsidurti ne „Golden State Warriors“ komandoje, o būtent Minesotoje. Tiesa, to nepageidavo Stepho tėtis Dellas, kuris pats yra buvęs krepšininkas.

„Gegužės pabaigoje iškart po mano paskyrimo „Timberwolves“ krepšinio operacijų prezidentu, į mane kreipėsi jo agentas Jeffas Austinas ir pasakė, kad Stepheno tėtis Dellas nenori, jog jo sūnus žaistų Minesotoje. 

Austinas anksčiau buvo ir Dello Curry agentas, kuomet šis dar buvo žaidėjas. Jis tiesiog pasakė, kad toks buvo šeimos sprendimas ir paprašė mano pagalbos bei supratimo“, – pasakojo Kahnas.

Po tokių pageidavimų, „Timberwolves“ naujokų biržoje penktuoju šaukimu pakvietė ispaną Ricky Rubio, o šeštuoju – Johną Flynną. Curry buvo pašauktas septintasis.

Jeigu Rubio katastrofišku šaukimu pavadinti negalima, tai Flynno pakvietimas į Minesotą „Timberwolves“ organizacijai išties nepasiteisino. Mineapolyje jis praleido dvejus metus, vėliau blaškėsi po kitas NBA ir netgi NBDL komandas. Galiausiai Flynnas persikėlė į Australiją, o vėliau ir Europą.

Tiesa, Flynno pavyzdys nebuvo vienintelis nevykęs tos naujokų biržos sprendimas. Antruoju numeriu Memfio „Grizzlies“ pasirinko Hasheemą Thabetą, tačiau NBA jis nepritapo ir vidutiniškai per karjerą rinko po 2,2 taško bei atkovojo po 2,7 kamuolio.

Pirmuoju šaukimu 2009 metų biržoje buvo pašaukta dabartinė Los Andželo „Clippers“ žvaigždė Blake'as Griffinas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.