Nuotr.: Facebook
Nuotr. Facebook

Vienas talentingiausių Lietuvos krepšininkų Arnoldas Kulboka kitą sezoną rungtyniaus Italijos stipriausioje krepšinio lygoje. Žurnalistas Davidas Pickas paskelbė, kad dabartinė puolėjo komanda Bambergo „Brose“ lietuvį paskolino Kapo D'Orlando „Betaland“ ekipai.

19-metis 206 cm ūgio krepšininkas tobulės komandoje, kuri praėjusį sezoną Italijos krepšinio lygoje užėmė aštuntąją vietą. Klubą treniruoja 43-ejų metų specialistas iš Italijos Gennaro Di Carlo.

Kulboka su „Brose“ turi ilgalaikį kontraktą, kuris baigsis galioti 2020 metais. Šiemet krepšininkas buvo pateikęs paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje, tačiau vėliau ją atsiėmė ir pasiliko teisę tai pakartoti ateityje.

Kulboka prieš kelias savaites jau liejo prakaitą Italijoje. Tuomet jis dalyvavo prestižinėje jaunųjų talentų stovykloje Trevize ir buvo išrinktas į geriausių krepšininkų penketuką.

Šįmet jaunasis suvalkietis jau spėjo debiutuoti ir pagrindinėje „Brose“ komandoje Vokietijos pirmenybėse. Kulboka tąkart debiutiniame mače per 22 minutes pelnė 13 taškų (2/3 dvit., 3/7 trit.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė vieną kamuolį, dukart suklydo, kartą prasižengė ir surinko 14 naudingumo balų.

Didžiąją dalį sezono krepšininkas žaidė Vokietijos antrojoje lygoje, kurioje gynė Baunacho „Young pikes“ garbę. Vidutiniškai per 29 minutes jis pelnydavo po 14,7 taško, atkovodavo po 4,3 kamuolio, atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 0,5 kamuolio. 

Šiuo metu perspektyvusis Kulboka žaidžia Lietuvos jaunimo devyniolikmečių rinktinėje, su kuria ruošiasi pasaulio čempionatui, vyksiančiam Egipte.

Kulboka taip pat buvo įtrauktas į išplėstinį Lietuvos vyrų rinktinės kandidatų sąrašą.

Kulbokos žaidimo epizodai Lietuvos jaunių rinktinėje:

Puolėjo pasirodymas Vokietijos antrojoje lygoje:

Komentarai:
turint
tinkama pavarde ir zalgiryje gali suoliuko netrint...
2017-06-29
+3
Atsakyti
Na
Ir kam cia ta nesamone apie Zalgiri parasei? Paskolino italijos 8tai komandai, kurios lygis atitinka lklo 3-5tu komandu. Tai jei butu likes Lietuvoj,nuo kito sezono ir galetu lost panasaus lygio komandoj. Ir kad paskolino, tai nereiskia jog gaus daug lost, nes kol kas jis pagal savo fizines galimybes rimciau lost su vyrais nelabai pajegus - vengia bet kokio rimtesnio fizinio kontakto.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-29
+2
Atsakyti
Anonimas
va taip va.o zalgiryje dar suola trintu ir visi aiskintu kad jam dar ne laikas,kad treniruotes su vyrais duoda daug naudos.panasu kad jaunimas pamazu supranta kad zalgiryje prasiskint kelia kurkas sunkiau nei uzsienyje,todel ir masiskai palieka kauna.motiejunas,grigonis,velicka,kulboka,sedekerskis.
2017-06-29
-5
Atsakyti
geriau
zvirblis saujoje, nei erelis danguje
2017-06-29
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.