Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr. zalgiris.lt

Rekordinius krūvius šį sezoną atlaikęs Kauno „Žalgiris“ gali pasigirti beveik įveikęs Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) reguliarųjį sezoną. Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas klubas per beveik devynis mėnesius iš viso sužaidė net 81 rungtynes ir pagal šį rezultatą tarp Europos klubų liko trečioje vietoje.

Tiek pat susitikimų „Žalgiris“ buvo sužaidęs 2009-2010 metų sezone, kada kovojo net penkiuose turnyruose: LKL (35 mačai), Baltijos krepšinio lygoje (20), Eurolygoje (16), VTB Vieningoje lygoje (8) ir Lietuvos krepšinio federacijos taurės varžybose (2). 

Kauniečiai pagal keturių ratų sistemą vyksiančiose „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pirmenybėse žaidė 48 rungtynes, naujo formato Eurolygoje – 30 bei trejas rungtynes Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. 

Jeigu nors vienoje iš LKL serijų „Žalgiriui“ būtų reikėję sužaisti vienu maču daugiau, daugkartiniai Lietuvos čempionai būtų pasiekę NBA reguliariojo sezono rungtynių skaičių, kada elitiniai klubai už Atlanto sužaidžia po 82 susitikimus.

Šią ribą šįmet viršijo keturiuose turnyruose dalyvavusi ir net 84 rungtynes sužaidusi Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipa. Ji Adrijos lygoje rungtyniavo 32 kartus, Eurolygoje – 30, Serbijos lygoje – 19 ir 3 sykius Serbijos taurės varžybos. Išskyrus Eurolygą, Dejano Radonjičiaus auklėtiniai laimėjo kitus tris turnyrus. 

Jonas Mačiulis kartu su kitais Madrido „Real“ krepšininkais kovojo 82-ose rungtynėse ir reitinge liko antri. Ispanijos klubas elitinėje šalies lygoje sužaidė 42 rungtynes, Eurolygoje – 36, Karaliaus taurės turnyre – 3 bei vienas Ispanijos Supertaurės varžybose.

Ketvirtąja pozicija su Stambulo „Fenerbahče“ besidalinti Liublianos „Union Olimpija“ – vienintelė Eurolygoje nerungtyniaujanti komanda tarp pirmojo dešimtuko. Keturiuose frontuose kovojęs Slovėnijos klubas sužaidė 76 susitikimus.

Į antrąjį dešimtuką pateko dar du Lietuvos klubai – Panevėžio „Lietkabelis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“, sužaidę po 65 rungtynes. Be LKL ir KMT turnyro, pirmasis žaidė Eurolygos organizuojamoje Europos taurėje, o klaipėdiečiai – pirmą sezoną rengtoje FIBA Čempionų lygoje.

Ant dvidešimtuko slenksčio liko Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda, kuri Europos taurės, LKL ir KMT varžybose iš viso rungtyniavo 63 sykius.

Vieta Komanda Rungtynių skaičius Turnyrai
1 Belgrado „Crvena Zvezda“ 84 Eurolyga, Serbijos lyga, Adrijos lyga
2 Madrido „Real“ 82 Eurolyga, Ispanijos lyga, Karaliaus taurė, Supertaurė
3 Kauno „Žalgiris“ 81 Eurolyga, LKL, KMT
4-5 Liublianos „Union Olimpija“ 76 Europos taurė, Slovėnijos lyga, Adrijos lyga, Slovėnijos taurė
4-5 Stambulo „Fenerbahče“ 76 Eurolyga, Turkijos lyga, Turkijos taurė, Turkijos Prezidento taurė
6-7 Stambulo „Anadolu Efes“ 75 Eurolyga, Turkijos lyga, Turkijos taurė, Turkijos Prezidento taurė
6-7 Bambergo „Brose“ 75 Europos taurė, Vokietijos lyga, Vokietijos taurė
8 Vitorijos „Baskonia“ 74 Eurolyga, Ispanijos lyga, Karaliaus taurė, Supertaurė
9 Pirėjo „Olympiakos“ 73 Eurolyga, Graikijos lyga, Graikijos taurė
10 Milano „Emporio Armani“ 72 Eurolyga, Italijos lyga, Italijos taurė
11-12 Atėnų „Panathinaikos“ 71 Eurolyga, Graikijos lyga, Graikijos taurė
11-12 Tel Avivo „Maccabi“ 71 Eurolyga, Izraelio lyga, Izraelio taurė
13 Stambulo „Daruššafaka“ 70 Eurolyga, Turkijos lyga, Turkijos taurė
14-16 Valensijos „Basket“ 69 Europos taurė, Ispanijos lyga, Karaliaus taurė
14-16 „Barcelona“ 69 Eurolyga, Ispanijos lyga, Karaliaus taurė, Supertaurė
14-16 Venecijos „Umana Reyer“ 69 FIBA Čempionų lyga, Italijos lyga, Italijos taurė
17 Maskvos CSKA 68 Eurolyga, VTB Vieningoji lyga
18-20 Stambulo „Galatasaray“ 65 Eurolyga, Turkijos lyga, Turkijos taurė
18-20 Panevėžio „Lietkabelis“ 65 Europos taurė, LKL, KMT
18-20 Klaipėdos „Neptūnas“ 65 FIBA Čempionų lyga, LKL, KMT

 

Komentarai:
Daugiausiai tai faktas bet kiek vargsšiukai krepšininkams komforto tenka keliaujant wizz air , raynier su kitais žmonėmis ? Siauros nepatogios sėdinės mažai vietos . Aisku Žalgiris ne CSKA ir cavs apie nuosavą lėktuvą tik svajoti bet problema didžiulė

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-30
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.