Trečiadienį Panevėžio krepšinio federacija išsirinko naują prezidentą. Juo tapo žinomas miesto politikas ir bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ generalinis direktorius Rimantas Liepa, rašo „Panevėžio rytas“.

Federacijos vadovo postas liko laisvas, kai birželio pradžioje Anapilin išėjo šviesaus atminimo Vladas Jackevičius, daug nuveikęs miesto krepšinio labui.

Po Jackevičiaus netekties ilgokai buvo neaišku, kas galėtų ir norėtų imtis šių pareigų. Galų gale pavyko prikalbinti Liepą. Jis federacijos konferencijoje ir buvo patvirtintas prezidentu. Daugiau kandidatų į šį postą neatsirado.

Be to, konferencijoje buvo aptarta federacijos struktūra, suformuota beveik visa federacijos taryba, išrinktas vienas viceprezidentas. Juo tapo verslininkas Valentinas Patapas. Dar vienas viceprezidentas bus renkamas vėliau.

Po rinkimų „Panevėžio rytas“ pakalbino naująjį miesto krepšinio federacijos prezidentą.

 Kodėl sutikote imtis šių pareigų?
– Jeigu žmonės mano, kad aš galiu dirbti šį darbą, manau, neturiu teisės atsisakyti. Kultūra, kūno kultūra, sportas yra visiems reikalingi.

 Kaip manote, kodėl būtent jums pasiūlė tapti prezidentu, o ne kam nors kitam?
– Neturiu atsakymo į šį klausimą. Manau, jeigu man pasiūlė, vadinasi, esu neblogas.

 Ko gero, Panevėžyje yra ir daugiau neblogų žmonių, bet pasiūlė būtent jums...
– Manau, žmonės žino mano istoriją, mano tam tikrą užsispyrimą. Taip pat yra žinoma, kad aš ir su verslu nesu susipykęs.

 Kas Panevėžio krepšinyje yra gerai, kas blogai ir kas taisytina visų pirma?
– Aš niekuomet nenoriu vertinti prieš mane dirbusiųjų. Jie dirbo, kiek galėjo ir ką galėjo. Kas gali dirbti geriau, ir dabar kviečiami ateiti ir teikti savo pasiūlymus. Realybė buvo tokia, kad tik taip buvo galima dirbti.

Dabar visų pirma reikia stiprinti dvylikamečių, trylikamečių krepšininkų ryšius su „Techaso“ klube rungtyniaujančiais ir dirbančiais įdomiais žmonėmis. Gyvas pavyzdys gali duoti labai daug naudos.

Dabar mes jaunimui duodame per daug negatyvios informacijos, o šiuo atveju parodytume labai neblogą pavyzdį, ko vaikai turi siekti.

Žinoma, darbų ir idėjų yra labai daug. Visų taip greit neišvardinsi.

Komentarai:
na tikiuosi kad dar papildys biudzeta techaso ir aukstaitijos vandenys tada galetume geresniu lietuviu nupirkti
2007-10-05
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.