Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Jau šią savaitę Lietuvos nacionalinė rinktinė rinksis Palangoje, kur pradės pasiruošimas Europos čempionatui.

Domantas Sabonis

Domantas  Sabonis
Komanda: Oklahoma Thunder
Lietuvos rinktinė
Pozicija: PF, C
Amžius: 21
Ūgis: 211 cm
Svoris: 105 kg
Gimimo vieta: Portlendas, JAV

Rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis į stovyklą yra pakvietęs 18 krepšininkų, tačiau jau dabar aišku, kad į ją liepos 21-ąją susirinks ne visi kandidatai.

Tinklalapio „24sek.lt“ rengtoje konferencijoje Adomaitis atskleidė, kad prie rinktinės kandidatų vėliau prisijungs Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Donatas Motiejūnas ir Domantas Sabonis.

Mačiulis turėtų atvykti liepos 30-ąją. Adomaičio teigimu, toks leidimas Mačiuliui buvo suteiktas remiantis šeimyninėmis aplinkybėmis.

Tiesa, Adomaitis užsiminė apie didesnę miglą ties Sabonio pavarde. Pasak rinktinės vairininko, Indianos „Pacers“ dar nėra apsisprendusi, ar lietuvis bus išleistas į Europos čempionatą.

„Nenoriu nieko sakyti, kol nėra patvirtinta raštu, bet kol kas yra nežinomųjų. Su „Thunder“ komanda buvo suderinta ir viskas buvo aišku. Jis buvo Lietuvoje, Domantas atliko testus, viskas atrodė aišku. Bet NBA yra NBA ir ten visko gali būti. Taip ir nutiko. Tikiuosi, viskas bus gerai ir jis bus rinktinėje“, – rūpestį išreiškė Adomaitis.

Adomaitis vis dar neturi ir galutinio Motiejūno atsakymo, kuris vis dar nepasirašė kontrakto su jokia NBA ekipa. Tiesa, specialistas patikino, kad pirmosios žinios apie puolėjo ateitį turėtų paaiškėti jau šią savaitę. 

„Šią savaitę galbūt kažkas paaiškės, tada viskas bus aiškiau. Su Domantu aišku, ten reikalinga klubo pozicija“, – kalbėjo Adomaitis.

Lietuvos rinktinės kontrolinės rungtynės:

Rugpjūčio 4 d., Klaipėda: Lietuva – Lenkija
Rugpjūčio 5 d., Klaipėda: Lietuva – Gruzija arba Latvija
Rugpjūčio 9 d., Orleane (Prancūzija): Lietuva – Kroatija
Rugpjūčio 10 d., Orleane (Prancūzija): Lietuva – Prancūzija
Rugpjūčio 15 d., Kaune: Lietuva – Prancūzija
Rugpjūčio 18 d., Rygoje (Latvija): Lietuva – Rumunija
Rugpjūčio 19 d., Rygoje (Latvija): Lietuva – Latvija
Rugpjūčio 23 d., Šiauliuose: Lietuva – Islandija
Rugpjūčio 25 d., Vilniuje: Lietuva – Ispanija

Komentarai:
djgaffer
Dėl Mačiulio ir Kalniečio viskas aišku-jie visada vieni paskutinių atvažiuoja.Dėl Sabonio,tai čia jau viskas klubo rankose.Reik tikėtis,kad jį išleis.O su D-MO vėl tas pats,kaip pernai.Tik šiemet atrodė,kad greičiau kontraktą gaus,bet vėl ta pati istorija.Lieka tik palinkėti,kad greičiau klubą rastų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-19
-9
Atsakyti
GB
Motiejunas jau pernai padare diodziule klaida kai isgijes nevaziavo i Olimpines zaidines ko pasekoje krito jo verte, jei dabar uzlips ant to pacio greblio galvosiu , kad jam su galva kazkas negerai. taip visa savo karjera prasedes rubineje laukdamas didziulio kontrakto.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-17
+6
Atsakyti
GB
Jeigu Motiejunas nezais rinktineje ir neparodys ka gali apie NBA gali uzmirsti, o dabar irgi vargu kas issdris Motiejuna pasirasyti nebent uz labai mazus pinigus, na dar Eurolygos klubai yra, o va Saboniuko gali ir neisleist, nors tikiuosi viskas bus gerai. Abu sie krepsininikai rinktinei butu didziulis nuostolis, apie medalius galvoti jau butu sudetinga.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-17
+2
Atsakyti
Žlugęs reikalas tas Motiejūnas nieko neliko . Bulvarinių skaitalo tapo žmogus o turėjo labai gerus duomenys tikrai galėjo tapti dominuojančių PF Europoje. Kasdien FB ,twireri po nuotrauka gal gana? Garbingai atstovautum rinktinėi ir tau nuo to geriau butu ir visai komandai o dabar tik žadi žadi jau antrus metus kažkokį burbulą puri ir nieko daugiau. Tai kaip bus Donatai? Išbegsi į aikštelę?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-17
+12
Atsakyti
Del Domanto kaip ir aisku kas jau parasyta ir cia jeigu klubas nepareiks kazkokiu nesamoniu tai zais. Pats nori zaisti tai kodel ne? O su Motiejunu tai nusibodo na neik ir nezaisk ten kur taves ir taip nereik. Kazkuriam straipsni buvo rasyta kaip jis nori atstovauti Lietuvos rinktinei na tai kur beda eik ir zaisk parodyk ta nora ne zodziais. Nieko pries neturiu bet taip lauzytis kiek galima.. Jau ir taip prisizaide su NBA kontraktais kai norejo tiek o gavo spyga.
2017-07-17
-7
Atsakyti
Kad TurginisMo jokion rinktinen nesiruosia ir zirgui be galvos aisku buvo, eilinis spektaklis, kad gaut sutarti net nelieciant kamuolio. tik si kart amerikonai ant to pacio greblio nebemyne - kol neirodys, kad dar kazka moka, tol spyga taukuota, o ne kontrakta jam...

O Domas tai aisku, kad nuo naujos komandos prilauso - bet manau, kad zais... ir pakels savo verte geru zaidimu!
2017-07-17
+2
Atsakyti
...
DMO vėl gyvenimo kontraktą medžioja ir laiko turi tik twiteriui, bus keista jei atvyks į rinktinę
2017-07-17
Atsakyti
...
O Saboniukas nesiparina dėl rinktinės, sėdi LA ten su futbolistais tūsinasi.. kas neleidžia važiuot į rinktinės stovyklą, tegu važiuoja, gal tam klubui giliai px ką jis veiks per vasarą, ko čia visi triedžia nepilnavertiškumais
2017-07-17
+5
Atsakyti
Vienintelė bėda tai patirties nebuvimas pas gerbiama Adomaiti. Žalias kaip slyva kur jis lenda? Apsijuoksime prieš visus labai tikiuosi kėdės įsikibęs nesilaikys ir atsistatydins

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-17
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.