Nuotr.:

Vilniaus „Lietuvos rytas“ artėja link sutarties pasirašymo su 23-ejų metų 206 cm ūgio universaliu priekinės linijos žaidėju iš JAV Robertu Carteriu, skelbia žurnalistas Davidas Pickas.

114 kg svorio aukštaūgis gali rungtyniauti ir sunkaus krašto puolėjo, ir vidurio puolėjo pozicijose.

Savo profesionalaus krepšininko karjerą pradėjo 2016 metais. Pirmąjį savo sezoną jis vilkėjo Italijos pirmenybių Brindizio „Enel“ marškinėlius.

Italijos lygoje Carteris sužaidė 30 rungtynių, o iš jų 19 pradėjo starto penkete. Vidutiniškai per 25 minutes jis pelnydavo po 13 taškų, atkovodavo po 6,6 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo po 1 metimą.

Aukštaūgis nevengia atakuoti iš tolimos distancijos. Italijos lygoje jis vidutiniškai per mačą išmesdavo po 2,5 tritaškio, o jo tolimų metimų taiklumas siekė 35,5 proc. 

Šį tarpsezonį NBA Vasaros lygoje puolėjas gynė Denverio „Nuggets“ garbę ir vidutiniškai per 20 minučių įmesdavo po 11,3 taško, sugriebdavo po 5,7 kamuolio bei atlikdavo po 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšininkas 2016 metais baigė mokslus Marilando universitete. NCAA pirmenybėse jis paskutiniais metais vidutiniškai per 26 minutes pelnydavo po 12,3 taško, atkovodavo po 6,9 kamuolio, atlikdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo bei blokuodavo po 1,3 metimo.

Tinklalapiui „BasketNews.lt“ Vilniaus klubo treneris Rimas Kurtinaitis dar praėjusį mėnesį teigė, kad savo sudėtyje nori turėti atletišką aukštaūgį.

„Mums reikalingas vienas užsienietis centras, truputį kitokio stiliaus nei Artūras Gudaitis. Norėčiau panašaus stiliaus žaidėjo kaip Stambulo „Fenerbahče“ turėjo Ekpe Udoh. Aišku, mes tokio lygio žaidėjo negalime įsigyti, bet norime tokio žaidėjo, kuris galėtų gynyboje nuolat keistis ir dengti visas pozicijas.

Įprastai tokie krepšininkai yra lengvi amerikiečiai, maždaug 205-208 cm ūgio. Nenoriu minėti pavardės, bet turime vieną kandidatą, kuris šiuo metu bando patekti į NBA. Reikia palaukti ir žiūrėsime, ką galime padaryti. Tai yra gerai Europoje žinomas krepšininkas ir aš tokio norėčiau. Jeigu jis atsisakytų, turime nusižiūrėję eilę kitų žaidėjų“, – tuomet pasakojo Kurtinaitis.

Krepšininko žaidimo epizodai:

„Lietuvos ryto“ komplektacija:

Vilniaus „Lietuvos rytas“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Chrisas Krameris (naujiena) 29 191
PG/SG Margiris Normantas 20 193
SG Marcas Antonio Carteris (naujiena) 32 192
SG Jimmy Baronas 31 191
SG Benas Madgenas (naujiena) 32 193
SF Rokas Giedraitis 24 200
SF Mindaugas Lukauskis (naujiena) 38 198
SF/PF Artūras Jomantas 32 200
PF Travisas Petersonas (naujiena) 32 208
C Artūras Gudaitis (galimybė žaidėjui nutraukti sutartį už išpirką) 23 208
C Adamas Lapeta 29 217
Treneris Rimas Kurtinaitis
Sutartys
baigėsi:
Corey Fisheris, Clevinas Hannah, Deividas Gailius (negrįš), Tayloras Brownas (negrįš), Julius Jucikas (negrįš), Laimonas Kisielius (negrįš), Drew Gordonas (negrįš)
Domina: Martynas Echodas, Martynas Gecevičius, Robertas Carteris
Komentarai:
win
gg wp zaliems pareina. putos eina jau
2017-08-05
+8
Atsakyti
ab
Palaikau LRyta jau daugybe metu ir tikrai gaila buvo matyti komanda visai degraduojancia paskutinius kelerius metus. Kazkaip norisi tiketi, kad su naujais savininkais bent kazkiek pozityvo atsiras.

Bet jei kas ir yra baisiau uz buvusius komandos savininkus, tai tokie komentatoriai kaip arturas97. Kiekviena sezona pila suda and Zalgirio ir kitu komandu ir aukstina LR, nors akivaizdu, kad dar daug darbo reikia idet, kad komanda griztu i ta lygi, kuriame buvo pries ~7 metus.

Bukit zmones, negalvokit, kad visi Ryto gerbejai tokie kiauri kaip paminetasis. Visada juk kuo kvailesnis, tuo daugiau demesio reikia. ;)
2017-08-02
-6
Atsakyti
Anonimas
Eina kalbos kad ir Rokas Giedraitis ruosiasi tepti slides ir raudono skuduro..
2017-08-02
+4
Atsakyti
Bet tai ant kiek reikia buti dauztu kad kiekviena vasara kliedeti koks rytui bus ispudingas sezonas:DDD Arturiukas yra konkretus psichinis ligonis nes nuo pat savo pasirodymo siame portale vis aiskino apie busima ispudinga sezona, ryto pirkiniai yra nuostabus, o Zalgirio bei kitu komandu apgailetini:DD Tokie proto invalidai kaip arturiukas, artiom ar dilmah tik irodo kad patarle "kaip rytfanis - taip d@bilas" yra neveltui atsiradusi lietuviu tautosakoje.
2017-08-02
-14
Atsakyti
to Arturas97
ziuriu tu cia svaigsti metai is metu, diena is dienos.

tau vel nuostabus sezonas nusimato?

asileli palyinki praeitu metu sudeti su siumetine.

Paliekam kas yra like, tik kad Gudaitis los be idejos

Gordon > Peterson

Gailius > Lukauskis

Logan > Magden

Buve ryto izaidejai < Kramer

Tad realiai tavo rytas bus tik dar labiau susilpnejes si sezona.

Zali sustiprejo, Lietkabelis tikrai sustiprejo (Cepukaitis, Peineris, Jasaitis, Juskevicius vietoi Magdeno, Rinkuno, Lukauskis, janavicius , Galdikas), kol kas ka perkasi Neptunas ir tas stipresnis bus ( Zelionis, Delnas, Seibutis, Kisielius vietoi Sarakausko, Mazeikos, Lofton , Siksniaus. Cia aisku svarbu ka dar paims i pgr PG ir abi C vietas)
2017-08-02
+9
Atsakyti
To arturas 97
Primink kiek laiko jau kalbi kad laukia ispudyngas sezonas? :DDDDDDDDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-02
+7
Atsakyti
11
o ka Gordonas suvalge ? buvo kartu su savo sutve suvalgytas nedaejes nei tu Kavaliausku :D o sitas veikejas tai is tos pacios komandos kaip Kadji, tik su dar prastesne statistika, Kadji ten turejo 13 tsk ir 8 atk.k, ir beto Kadji buvo atletiskas, 211 ugio ilgom rankom kai sitas storuliukas isvis neatletiskas, net iki lanko vos dasoka :D Kramer tai labai panasus i Janaviciu savo zaidimu, ginyboj net silpnesnis uz ji :D pilna tokiu pagyrunu jau prie Kramer buvo, ypac daug snekanciu buvo apie LKL laimejimu, tik ju net pilna sezona neisbudavo :D apskritai visi ryto zaidejai kiauri ginyboj, tai tikrai matysim ispudingu showtime vaizdu kai rungtyniaus su atletiska Zalgirio sudetim :D jau matau kai visokie Lukauskiai ir Baronai vaikosi atletiskus Zalgirio Toupane ir Bost, Madgenas stumdosi baudos aikstelej su Ulanovu, o ryto nerangus priekines linijos rubuiliai atakuojami Pangos ar Micic pikenrolo, ir laisvi meta tritaski po tritaskiu :D
2017-08-02
-3
Atsakyti
Puikiai prisimenu kai rytas paeme gordona o visi ji pradejo su moseriu lyginti :D sitas tai suvalgys visus kavaliauskus su zenitieciais

Kramer gali uzdegti betkoki europos krepsininka, sausakimsas siemensas, laukia ispudingas sezonas rutui.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-02
-8
Atsakyti
Anupras>tiesa
Kugelio vaike,va tokie obodai ir smugdina Lietuva.Eik inkštiras ne fabriko-vištiena (anglistas:) lietuviu mokytojas.Ka tu baigiai? Gariunu univera? Ar Taboro profke? Pats dergia ant visu,bet pats moralizuoja.Mama nemokės už interneta ir sedėsi snargli pakabines kaip popa.Dar tokie peckeliai apie cenzura kalba.Klounas tu su savo IØ :) 100% tau mokykloi visi subine spardė.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-02
-2
Atsakyti
tiesa
Labai paprastai galima issprest komentavimo problema. Reikia butinai uzsiregistruot ir praeit minimalu IQ testa, tarkim min 70 reikia surinkt, kaip bezdzionei. Jeigu nesurenki, negali komentuot. Ir tada kokiu 80% cia esanciu komentatoriu kurie varo vienas ant kito ir ant kitu miestu net nepraeis registracijos. Bet cia pizdec, atidarai delfi ar kasio portalo komentarus ir pamatai kokie zmones degradai lietuvoj yra, net geda pasidaro. Tegul greiciau visi ispisa i savo anglijas fabrikuose dirbt, ar ispanija mandarinus rinkt, vistiek nieko nepasieks gyvenime, del to ir valstybe letai auga, nes tokie supuve degradai is visur lenda.
2017-08-02
-3
Atsakyti
reimis
nu saunuoliai,,dabar manau su neptunu gales tikrai pakovot del 3 vietos
2017-08-02
-10
Atsakyti
to Tekoteka
Tai tu pulinys. Ar zinai, kad daugiausiai Kaune investuoja Vilniaus verslai? Ar zinai, kad 60% vilnieciu pajamu, nueina miesteliams, tame tarpe ir Kaunui remti? O kodel toks sviesulys Kaunas sau pasilieka 90% pajamu? Ar zinai kokia mase kaunieciu Vilniuje dirba? Dirbu kompanijoje kurioje yra apie 100 zmoniu, yra 2 kasdien vaziuojantys is Kauno ir apie 10 kaunieciu kurie jau like Vilniuje gyvent. Kodel klestinciame Kaune oficialiai nebera 300 k ir beliko 292k, kai Vilnius perkopia 600k? Todel, kad verslai eina ten kur daugiausiai issilavinusiu zmoniu, o ne zombiu komentatoriu. Kadangi Kaune turiu draugu, tokie kaip tu yra Kauno geda ir stabdis, Lietuvos kirsintojai lygije vietoje. Nes vilnieciai ant Kauno nevaro. Tikiuosi tokie kaip tu isvaziuos i Anglijos fabrika ir Kauna atsigaus nuo piku zmoniu..
2017-08-01
Atsakyti
Amzinas
taigi cia prastesne Kadzi versija, is to pacio klubo ir su panasia statistika, tik Kadzi komandoje dominavo del savo atletiskumo, ugio 2011 ir ilgu ranku, o sitas turi aisku virsvori ir siaip sunkia Benetto versija kazkokia..
2017-08-01
+10
Atsakyti
To Todel
Ko cia putas leidi chiken fabrik? Reikejo mokytis savo laiku o ne prie bambalio sedet, o dabar chicken fabrik + pasalpa ir baisi zmona... vieninteli pramoga cia purvais pasipilt i baisia storai zmonai snuki pakratyt :D koks degradas :D
2017-08-01
-28
Atsakyti
arturas97Sakyciau ispudingas pastiprinimas, zaide denver nuggets, kuri vakaruose uzeme 9 vieta, . Ten rinko 11 tasku per 20 min, gaunas pajegus atsarginis o ga net starto penketo zaidejas buvo, primenu kad weemsas i zalius atvyko su 10 tsk nba vidurkiu


kai lawsona zali nemokejo isnaudot, geriau jiems perspektyvusis tipinis izaidejas kalnietis, nei weems ar lawson. loganas ryte savo geriausia krepsini karjeroj suzaides turejo, gal ir geresni nei sasario dinamo laiku, tai su Carter isnaudos irgi gerai LR.
2017-08-01
+6
Atsakyti
Todėl>kodel???
Asilo berete :) Ka ten matins Vilnius :) nebent tavo benkartus! Lietuvos pulinys tas Vilnius! Visos Lietuvos bėdos iš to atkatu miesto.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-01
+30
Atsakyti
Anonimas
arturas97Sakyciau ispudingas pastiprinimas, zaide denver nuggets, kuri vakaruose uzeme 9 vieta, . Ten rinko 11 tasku per 20 min, gaunas pajegus atsarginis o ga net starto penketo zaidejas buvo, primenu kad weemsas i zalius atvyko su 10 tsk nba vidurkiu


Ka cia meluoji? Weemsas zaide NBA, o sitas lavonas nezaide NBA ir savo statistika susirinko tik Vasaros lygoje. Tokio lavono i nba niekas neimtu. Sulygino matai kazkoki treciarusi su Weemsu.
2017-08-01
-3
Atsakyti
Ramzis
Is pradziu arturiukai debiliukai svaigo apie AUKSTO lygio legionierius bei kovingus lietuvius, o kai visa kruva lietuviu nusispjove tai beliko imti tik tokio apgailetino lygio legiona is Italijos dugno komandos.
2017-08-01
-2
Atsakyti
Krv kaimo jurgiai, tokie kaip Klaidomis, nustokite daryti gėda Rytui apsimesdami jo fanais.
2017-08-01
-6
Atsakyti
kodel???
kodel vien dalbajobai komentuoja krepsio portaluose? neimanoma normaliai pasneket ir aptart zaideju??? Kodel tevai nepriziuri vilniaus ir kauno pienburniu kurie cia purvais drabstosi? eikit i kiema vaikai, vasara, krepsini ta patys pabandykit pazaist, o dedes cia pasnekes apie krepsini. Kaunieciai, nera jau vainausko, nebus greit ir pavadinimo, tai ko cia lojat? ant vilniaus? tai dirbt ten atvaziosit greit, jus ir jusu seima tas vilnius maitins. O vilnieciai ko loja? zalgiris dabar dviem galvom auksciau uz kitas komandas, tokia realybe, reikia savo darzo ziuret. Zodziu mars miegot vaikai degradai ir neterskit aplinkos.
2017-08-01
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.