Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr. AFP - Scanpix

Filadelfijos „76ers“ žaidėjas Joelis Embiidas jau atlieka lengvus pratimus ir tikisi, jog iki komandos treniruočių stovyklos pradžios spės atsigauti po kelio operacijos. Nuo šių metų vasario be krepšinio gyvenantis vidurio puolėjas ESPN pasidalino įspūdžiais apie operaciją.

Šį sezoną pelnomi taškai

44%
102,4
Pelno taškų: 102,4
Taiklumas: 44,2%
Vieta lygoje: 24
Geriausias pasiekimas: 124
Blogiausias pasiekimas: 72
Daugiausia pelno: Ersan Ilyasova

„Kai važiavau į operacinę aš galvojau, kad reabilitacijai prireiks šešių mėnesių. Taip man sakė medikai – šeši arba daugiau mėnesių. O aš sau galvojau – ne, tikrai ne dar kartą, – pasakojo Embiidas. – Magnetinio rezonanso metu atrodė, kad mano meniskas visiškai suplyšęs, bet, kai jie pradėjo operuoti, pasirodė, kad yra visai ne taip. Tai buvo visiški niekai, mažas ir nereikšmingas dalykas.“

23-ejų metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas 2014 metų NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas trečiuoju šaukimu, bet dėl traumų praleido pirmus du savo karjeros sezonus. Embiidas debiutavo tik praeitą sezoną, bet jo sėkmingą žaidimą vėl nutraukė trauma – plyšo kairiojo kelio meniskas.

Per sužaistas 31-ias rungtynes Embiidas vidutiniškai pelnė po 20,2 taško, atkovojo po 7,8 kamuolio, atliko po 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo po 2,5 metimo. 

Filadelfijos klubas laikomas viena daugiausiai potencialo turinčia komanda NBA lygoje. Ji turi pastarųjų dvejų metų pirmuosius naujokų biržos šaukimus Beną Simmonsą ir Markellę'ą Fultzą, jaunąjį Kroatijos talentą Dario Šaričių, 2015 metų trečiąjį biržos šaukimą Jahlilą Okaforą ir dar kelis perspektyvius jaunuolius.

Deja, viso potencialo šiai komandai atskleisti neleidžia traumos. Simmonsas savo debiutinį sezoną taip pat praleido dėl kelio traumos. Praeito sezono dėl traumų pabaigti negalėjo Robertas Covingtonas ir Okaforas, kuris turėjo kelio problemų. Šios NBA vasaros lygos metu susižeidė ir Fultzas, bet jo trauma nebuvo tokia rimta, kad tektų praleisti artėjantį sezoną.

Komentarai:
kunigas
Uztenka cia traumu maisu but

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-03
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Joel Embiid

Joel  Embiid
Joel  Embiid
MIN: 25.36
PTS: 20.23 (58.1%)
REB: 7.81
AS: 2.13
ST: 0.87
BS: 2.42
TO: 3.77
GM: 31