Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Kitą sezoną Ispanijos ACB krepšinio lygoje debiutuosianti Burgoso „CB Miraflores“ sudarė kontraktą su Lietuvos rinktinėje plušančiu 29-erių metų 200 cm ūgio Deividu Gailiųmi.

„Taip, šiandien pasirašiau kontraktą. Jie rodė didelį norą, o aš norėjau išbandyti jėgas Ispanijos lygoje. Pažadėta daug žaidybinio laiko, o tai mane sugundė. Važiuoju ten atgauti pasitikėjimą savo jėgomis ir grįžti į gerą žaidimą“, – po rinktinės vakarinės treniruotės „Švyturio“ arenoje kalbėjo Gailius.

Praėjusius du sezonus puolėjas žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“. Pirmąją Lietuvos rinktinės stovyklos dieną Gailius tinklalapiui „BasketNews.lt“ pripažino, kad ketina palikti sostinės klubą.

LKL pirmenybėse Gailius vidutiniškai pelnė po 8,5 taško, atkovojo po 4 kamuolius bei atliko po 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Europos taurėje Gailiaus rodikliai buvo panašūs – vidutiniškai po 8,6 taško bei po 2,8 atkovoto kamuolio.

Gailius užsienyje žaidė du kartus. 2010-2012 metais jis gynė Italijos pirmenybių Bolonijos „Canadian Solar“ garbę, o 2013-2014 metų sezone rungtyniavo Slovėnijos lygos Liublianos „Union Olimpija“ komandoje.

Nuo 2014 metų puolėjas žaidė Lietuvoje. Vienus metus jis rungtyniavo Klaipėdos „Neptūne“ ir dvejus – „Lietuvos ryte“.

Burgoso klubas praėjusį sezoną laimėjo Ispanijos antrosios lygos atkrintramąsias varžybas, jose nepralaimėjęs nė karto, ir išsikovojo vietą stipriausioje Ispanijos krepšinio lygoje. 1994 metais įkurtas klubas antrojoje lygoje debiutavo 2015 metais ir vos per du sezonus sugebėjo joje triumfuoti.

Kitą sezoną Burgoso komandoje rungtyniaus Corey Fisheris, kuris taip pat praėjusį sezoną vilkėjo „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

Ispanijos ACB lygoje kitą sezoną žais lietuviai Saulius Kulvietis, Eimantas Bendžius, Jonas Mačiulis ir Tadas Sedekerskis.

Gailiaus komentaras:

Komentarai:
Saunuolis gailius. Kaip ir visa kruva lietuviu spjove i snuki raudonajai parazitu kompanijai. Neveltui du metus sedejo mesle ir kaip gudaitis nutare baigti sita cirka.
2017-08-03
-2
Atsakyti
arturas97Matosi kad saras dar nepatyres treneris, kai rinkoje tokie eurolygos lygio lietuviai kaip orelikas ar gailius neturi sutarciu, o saras vietoj ju prisirinko neaiskiu legionieriu, kaip sakoma gyveni ir mokaisi, manau ateity nedarys tokiu klaidu


geriau legionieriai nei ketvirtarusiai vidutiniokai kaip gailius ar arelik
2017-08-03
-5
Atsakyti
Labai abejoju jo galimybėmis. Ribto meistriškumo žaidėjas viena dieną gali žaisti tarsi iš natų o likusius pusę metų kamuoti nepaaiškinamos ligos apsėsti. Nevetas nei ispanų ir juolabiau rinktinės tegul kokie šiauliečiai griebia ar Neptūnas aišku kaina užsikėles kad dieve apsaugok

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-03
-4
Atsakyti
to arturas
tai kodel Orelikas ir Gailius nezaidzia tokioj komandoj kaip Chimki uz 4 milijonus ?
2017-08-03
-4
Atsakyti
:D
Matem praeita sezona ta Gailiu, 75proc sezono traumuotas, Orelik kazkokiam turku kaime lyderis, Seibutis irgi lietuvos ryte ir turkijoj siautejo o kas buvo persikelus i Zalgiri? 2 kart tokios klaidos nedaro Saras o ne kad klaidas daro, jis jau mokosi is tokiu klaidu.
2017-08-03
Atsakyti
to arturasjei Gailius ir Orelik Eurolygos lygio, tai kodel nezaidzia Eurolygos komandose ?


Tai ir swedas eurolygos lygio o zaide eurocupe pernai, galima ir daugiau atrasti tkiu
2017-08-03
-4
Atsakyti
to arturas
jei Gailius ir Orelik Eurolygos lygio, tai kodel nezaidzia Eurolygos komandose ?
2017-08-03
-1
Atsakyti
pasitikejo jasikevicius labai daug Jankunu, kuris jau kitam sezone gales pompa pasigaut parbegdamas per visa aikste vos per 2 minutes. o Orelikas scoring machine pas turkus buvo, ir minuciu gaudavo po 40, matesi ant kiek banvit komandai labai svarbus sis zaidejas buvo
2017-08-03
-4
Atsakyti
Matosi kad saras dar nepatyres treneris, kai rinkoje tokie eurolygos lygio lietuviai kaip orelikas ar gailius neturi sutarciu, o saras vietoj ju prisirinko neaiskiu legionieriu, kaip sakoma gyveni ir mokaisi, manau ateity nedarys tokiu klaidu
2017-08-03
+3
Atsakyti
djgaffer
Turėtų būti vienas lyderių Gailius,nes klubas greičiausiai kovos dėl išlikimo lygoje.Dar ir Fisheris yra,tai dviese turėtų sudaryti neblogą tandemą,ypač,kai taip gerai pažįsta vienas kitą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-03
-2
Atsakyti
acb
bet galejo labiau zinomoi komandoi ispanu
2017-08-03
Atsakyti
gera naujiena
gera naujiena, kuo daugiau lietuvių pajėgioje ACB lygoje tuo geriau lietuvos krepšiniui.
2017-08-03
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.