Dainius Adomaitis Nuotr.: Fotodiena.lt
Leo Westermann Nuotr.: Fotodiena.lt
Donatas Motiejūnas pradeda reidą link krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt
Artūras Milaknis Nuotr.: Fotodiena.lt
Artūro Gudaičio baudų metimas Nuotr.: Fotodiena.lt
Dainius Adomaitis Nuotr.: Fotodiena.lt
Leo Westermann Nuotr.: Fotodiena.lt
Donatas Motiejūnas pradeda reidą link krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt
Artūras Milaknis Nuotr.: Fotodiena.lt
Artūro Gudaičio baudų metimas Nuotr.: Fotodiena.lt

205 cm ūgio Mindaugas Kuzminskas, 211 cm ūgio Jonas Valančiūnas ir 213 cm ūgio Donatas Motiejūnas. Vienu metu Lietuvos rinktinė į aikštę žengė su tokia super aukšta priekine linija, kad varžovai galėjo pasimesti, prieš kurį krepšininką turėtų gintis.

Foto galerija

Prie jų buvo pridėti 195 cm ūgio Mantas Kalnietis ir Artūras Milaknis, o tokio penketuko krepšininkų ūgio vidurkis siekė net 203,8 cm.

Aukštaūgiai parodė susižaidimą – Motiejūnas dažnai buvo atsitraukęs nuo krepšio ir kartą laiku atrado laisvu likusį Kuzminską. Netrukus ši trijulė aikštėje turėjo išsiskirti, o Kuzminskas mano, kad su tokia sudėtimi rinktinė įgauna dar daugiau mobilumo.

„Taip žaidėme labai trumpai ir, atrodo, tik pirmąjį kartą. Dirbame ties tuo ir kuomet visi esame aukšti, galime tuo pasinaudoti kovoje dėl kamuolių bei gynyboje. Gaunasi aukštas ir mobilus penketas, bet šiais laikais žaidžia ne ūgis, o kiti dalykai. Reikės kiekvienose rungtynėse ieškoti vis kitų stipriųjų pusių“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ po pergalės 96:71 prieš Prancūziją kalbėjo Kuzminskas.

Lietuvos rinktinė ketvirtadienį Prancūzijos rinktinei nusileido 21 taško skirtumu, o šiandien jau triumfavo 25 taškų persvara. Kodėl taip skyrėsi šios dvejos rungtynės?

„Manau, kad šįkart mes kontroliavome didžiąją rungtynių laiko dalį, tik buvo tragiškos antrojo kėlinio paskutinės dvi minutės, kuomet turėjome dvi pražangas ir jas galėjome išnaudoti, bet jie užpuolė gal 5-6 kartus. Tokios klaidos gali kainuoti labai daug ir jas reikia panaikinti. Pralaimėjome 21 taško skirtumu, o dabar prieš tuos pačius priešininkus laimėjome 25 taškais. Tai tik parodo, kad nei jie, nei mes nesame savo optimaliausios formos, žaidžiame labai nestabiliai. Šiandien buvo daug bandymų ir pas mus, ir pas juos, o tokie dalykai ir daro įtaką. Manau, kad formą pasieksime čempionato metu“, – teigė krepšininkas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
18
Naudingumas
28
Rezultatyvūs perdavimai
9
Baudų metimai
100%
5/5

Prieš šias rungtynes mūsiškiai buvo pralaimėję triskart paeiliui: prancūzams, kroatams ir gruzinams. Kuzminskas neslepia, kad toks laimėjimas komandai buvo būtinas.

„Manau, kad mums ši pergalė yra svarbiau psichologiškai, taip pat komandinei dvasiai, kuri net ir po pralaimėjimų buvo gera. Laimėjimas svarbus ir žiūrovams, kad jie jaustųsi ramiau. Manau, kad esame gerame kelyje.

Mes labai daug darome klaidų ir ko labiausiai nereikia pasiimti iš tokių rungtynių – minčių, kad mes kažką jau nuveikėme, kad laimėjome tokia persvara. Čia tikrai nieko per daug nereiškia. Taip, smagi pergalė, labai džiaugiamės, kad Kaunui padarėme šventę, susirinko tiek žiūrovų. Bet svarbu nepagalvoti, kad esame labai geri“, – džiūgauti neskubėjo krepšininkas.

Pats Kuzminskas neretai rungtyniauja ne tik lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, bet ir sunkiuoju krašto puolėju. Kuzminskas tikina, kad rungtyniauti prieš stipresnius varžovus gynyboje nėra lengva, tad stengiasi savo privalumus išnaudoti puolime.

„Aš manau, kad yra ir pliusų, ir minusų. Be abejo, yra sunku gintis, kai priešininkas yra stipresnis, bet tuo pačiu aš kitoje pusėje esu mobilesnis ir greitesnis. Kuri pusė išnaudoja savo stipriąsias puses, ta toje pozicijoje ir būna pranašesne“, – svarstė Kuzminskas.

Po pastarojo pralaimėjimo prancūzams rinktinė nusprendė priežasčių dėl prasto žaidimo ieškoti pokalbiais. Visa komanda susirinko į bendrą pasitarimą, kuriame išsakė savo mintis.

„Manau, kad bet koks pokalbis komandoje yra atviras ir bet kokiu atveju jis yra teigiamas, – pasisakė universalus puolėjas. – Ar tai būtų komanda, ar šeima, bet kas. Reikia kalbėtis, išsakyti ir nieko nelaikyti užantyje. Tik taip galima išspręsti problemas. Tikiu, kad einame teisingu keliu, visi esame atviri ir visi atvažiavome vienu tikslu. Laimėjus visiems bus gerai, o pralaimėjus – blogai.“

Ar pokalbis padėjo šįkart iškovoti pergalę?

„Sunku pasakyti. Manau, kad nereikia labai galvoti, kad esame geri, jog pakalbėjome ir iškovojome tą pergalę. Esame procese, reikia eiti į rungtynes po rungtynių, gerinti formą bei išgyvendinti tas klaidas, kurių net ir šiandien su tokia persvara buvo daug“, – savo nuomonę sakė Kuzminskas.

Šiose rungtynėse krepšininkas per 22 minutes pelnė 11 taškų (1/5 dvit., 1/5 trit., 6/6 baudos), atkovojo 8 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, perėmė tris kamuolius ir surinko 16 naudingumo balų.

Komentarai:
Lietuva
https://youtu.be/Z1yv4g5Mrss

LTU FRA highlights!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-16
-1
Atsakyti
djgaffer
Toks aukštas penketas davė puikų postūmį rungtynių pradžioje.Prancūzų žaidėjai buvo aiškiai pasimetę ir nežinojo,kas ką turi dengt.Čempionate čia turėtų būti vienas mūsų kozirių ir per draugiškas reikia dažniau stengtis jį naudoti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-16
-6
Atsakyti
x
šitas trejetas jei ptades žaisti būtų geras manau sunkiai sulaikoma
2017-08-16
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Rungtynių žaidėjai

Mantas  Kalnietis
18 PTS
6/9 FG
5/5 FT
PTS
/ FG
/ FT
Jonas  Valančiūnas
13 REB
12 DREB
1 OREB
REB
DREB
OREB
Mantas  Kalnietis
9 AS
3 TO
25 MIN
AS
TO
0 MIN
Mantas  Kalnietis
28 EFF
83% 2P%
33% 3P%
EFF
- 2P%
- 3P%