Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Šakių „Vyčio“ treneris Aurimas Jasilionis, kaip ir visa Lietuva, akylai stebi šalies nacionalinės krepšinio rinktinės rungtynes. Strategas žiūrėjo visas penkerias rungtynes, tačiau nė karto neapsilankė arenoje – anot jo, tikras mačo stebėjimas – tai esant vienam namuose, kuomet nėra jokių papildomų trikdžių.

Toks nacionalinės komandos stebėjimo būdas leido treneriui susidaryti aiškų įspūdį apie šių metų rinktinę. Jasilionis po trijų pralaimėjimų iš eilės buvo sunerimęs dėl rinktinės žaidimo, tačiau mūsiškiams sutriuškinus Prancūzijos rinktinę, treneris suprato, kad jis klydo.

Jasilionis svetainei „bcvytis.lt“ papasakojo apie rinktinės žaidimą, nestandartinėse pozicijose esančius krepšininkus, visuomenės reakciją į pralaimėjimus ir galimybes Europos čempionate.

– Kokį įspūdį palieka Lietuvos rinktinės žaidimas? – „bcvytis.lt“ paklausė Jasilionio.
– Iš pradžių žaidimas kėlė nerimą, bet žinant, kokie dirba specialistai ir kokie surinkti žaidėjai, manau, kad viskas bus gerai. Čia yra tik pasirengimo etapas, bet kai kurie žaidėjai individualiai neatrodė, kad kažkur dar gali pasitempti. Bet paskutinės rungtynės parodė, jog klydau. Tikrai jie turi potencialo ir dar gali pasitempti.

– Kaip manote, kas lėmė tokias skirtingas rungtynes su Prancūzija svečiuose ir Kaune?
– Asmenine mano nuomone, viską lėmė psichologinis pasirengimas rungtynėms. Prieš savus žiūrovus vyrai norėjo pasirodyti ir įrodyti, kad jų dar nereikia nurašinėti. Jie tik susirinko iš skirtingų komandų, paskirtas naujas treneris, tad jiems dar reikia adaptuotis prie kitų. Antrosios rungtynės su prancūzais puikiai parodė, kad vyrai yra pasiruošę dirbti taip, kad nudžiugintų Lietuvos žmones.

– Ir visuomenėje, ir iš pačių rinktinės atstovų girdėti apie nesustyguotą gynybą. Ar ji tikrai tokia yra?
– Aš manau, kad nėra jokių problemų. Čia yra pasirengimo etapas ir yra sudarytos idealios sąlygos dirbti. Paskirti rimti specialistai, atvyko tikrai pajėgiausi Lietuvos krepšininkai, kurie yra susirinkę rimtai dirbti. Rezultatus pamatysime čempionato metu, o dabar nereikėtų pūsti burbulo dėl gynybos. Kaip minėjo ir pats treneris – gal iš pradžių labiau buvo akcentuojamas puolimas, o dabar daugiau laiko skiriama gynybai. Jie žino, ką daro, yra susidarę planus ir tiesiog kryptingai dirba.

– Ar po pralaimėjimų nestebino visuomenės kritika rinktinei?
– Lietuva yra krepšinio šalis, visi viską žino, visi yra specialistai, bet norėčiau tokiems specialistams pasakyti, kad nereikėtų iš viso kelti to burbulo ir kažko kaltinti, nes nė vienas iš tų specialistų nėra su rinktine, nemato proceso, nežino, kaip rinktinėje dirbama. Tiesiog reikia duoti laiko, kad jie darytų tai, ką moka geriausiai, o vėliau pamatysime rezultatus.

– Donatas Motiejūnas šįkart žaidžia ketvirtoje ir penktoje pozicijoje. Kaip žiūrisi jo žaidimas? 
– Motiejūnas yra labai talentingas žaidėjas. Jam tiek penktuoju, tiek ir ketvirtuoju numeriu puikiai seksis žaisti. Jis pildo trenerio Adomaičio sumanymus ir nemanau, kad čia yra kažkokia problema. Donatas yra karys ir labai protingas žaidėjas, turintis užduotis, su kuriomis puikiai susitvarkys.

– Dėl netekčių Jonas Mačiulis ir ypatingai Mindaugas Kuzminskas dažnai žaidžia ketvirtoje pozicijoje. Ar tai yra privalumas?
– Esmė tokia, kad toks yra šiuolaikinis krepšinis, tokios yra dabartinės mados. Turėsime ir privalumų, ir trūkumų, bet, greičiausiai, daugiau bus privalumų. Viskas yra daroma tikslingai. Šiuolaikinio krepšinio diktuojamos mados verčia tai daryti.

– Ką rinktinė gali pasiekti Europos čempionate? 
– Norėčiau, kad būtų ketvertuke. Eilę metų su Jonu Kazlausku mes nuskynėme nemažai medalių, tad manyčiau ir linkėčiau, kad ir vėl būtume tarp keturių stipriausių Europos ekipų. Lietuviai nori tik medalių ir man atrodo, kad mes juos pasieksime.

Komentarai:
djgaffer
Nu nafik,kam ji kalbint,ką jis pasiekęs?Nuomonė keičiasi jo,kaip ir jo komandų žaidimas.Nesuprantama,kam jį kalbino.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-18
+5
Atsakyti
cia ne tik kad neaiskaus veikejo klausinejo apie rinktine, cia ir jis pasako kaip, noriu kad butu ketvertuke, ir be jokio nonsense bando formuluot savo atsakyma trimis eilutemis. ir netgi sumelavo jis.
2017-08-17
+7
Atsakyti
klausimeliso kaip skambetu sio stratego pavarde be pirmos raides?


asilionis
2017-08-17
-1
Atsakyti
Bebras
Nuostabus bebras! Nieko nepasiekes tik kelia visur kazkas toki. Saboninej uzuolaidas uzsidejas dirbdavi!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-17
-3
Atsakyti
klausimelis
o kaip skambetu sio stratego pavarde be pirmos raides?
2017-08-17
+4
Atsakyti
Ltu
https://youtu.be/Z1yv4g5Mrss

LTU FRA highlights

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-17
+5
Atsakyti
vot
o kas jis toks?
2017-08-17
-2
Atsakyti
ekspertas
bl bl, galejot koki fizrūha is profkes dar pakalbint ir autoritetingos nuomones paklausti :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2017-08-17
-1
Atsakyti
UKV
:D

Reikėjo pakalbinti mėgėjų lygos trenerį apie rinktinės pasirengimą - būtų absurdo viršūnė. Nors ir dabar vieni padarė nesuvokiamą absurdą, o lakstymo tarp krepšinio komandų "ekspertas" tiesiog praleido galimybę patylėti. Tiek žinių
2017-08-17
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.