Nuotr.: Twitter
Nuotr. Twitter

Legendinis NBA krepšininkas Magicas Johnsonas su geru bičiuliu ir kino žvaigžde Samueliu L. Jacksonu šiuo metu ilsisi Italijoje, o apie dvi JAV legendas sužinoję vietiniai greitai du bičiulius apsupo dėmesiu tiesiog pajūryje.

Tiesa, Forte de Marmyje, Toskanos regione besiilsintys draugai netikėtai sudalyvavo savotiškame socialiniame italų eksperimente. 

Vietos žurnalistas Luca Bottura savo socialinio tinklo paskyroje pasidalijo dviejų juodaodžių JAV žvaigždžių nuotrauka ir, norėdamas išsiaiškinti visuomenės reakciją, ironiškai palaikė juos eiliniais imigrantais iš Afrikos. Johnsonas ir Jacksonas nuotraukoje įamžinti su prabangių prekės ženklų parduotuvių krepšiais, o būtent tai ir papiktino dalį italų.

„Mūsų valdžia pabėgėlius šelpia suteikdama jiems 35 eurų kasdieninę pašalpą, o jie apsipirkinėja „Prada“ parduotuvėse. Dalinkitės šia nuotrauka, jei esate pasipiktinęs“, – rašė žurnalistas.

Tačiau italų reakcija nustebino. Šiai žinutei abejinga neliko Italijos modelis Nina Morič.

„Tokioje Italijos vietoje kaip Forte de Marmyje matyti tiesiog prie jūros drybsančius imigrantus už mūsų 35 eurus yra tiesiog per daug“, – rašė Italijoje žinoma moteris. Tiesa, vėliau ji tvirtino, kad tokia jos žinutė taip pat tebuvo ironijos išraiška. Vis tik šalyje dar kurį laiką buvo aptarinėjama, ar Morič iš tiesų juokavo.

Nors ji tvirtino, kad dvi JAV žvaigždes supainioti su migrantais yra neįmanoma, daugelis internautų atvirai piktinosi paviešinta nuotrauka.

„Imigrantai, keliaukite namo“, – rašė viena italė.

„Nesakykite, kad šie du žmonės bėgo nuo karo, nes aš tuo netikiu“, – komentavo kitas pasipiktinęs internautas.

Galiausiai šio savo eksperimento išvadas žurnalistas Bottura paskelbė viešai.

„Praėjusį vakarą aš įkėliau šią nuotrauką. Žmonės ja dalinosi tūkstančius kartų, dar daugiau kartų apie tai diskutavo, taigi dabar noriu pasidalinti statistika. 40 proc. žmonių suprato, kad tai buvo paprasčiausia provokacija, 30 proc. buvo iš tikrųjų susirūpinę. Taip pat 20 proc. žmonių pagalvojo, kad aš dalinuosi rasistiniu pranešimu ir pats nepažinau Jacksono ir Johnsono“, – rašė žurnalistas.

Rasizmas Italijos sporte yra dažnai pasitaikantis reiškinys, ypatingai futbolo stadionuose.

Imigrantai iš Afrikos didele Italijos valdžios problema išlieka jau ne vienus metus. Pavyzdžiui, praėjusiais metais Italijos krantus pasiekė 181 tūkst. pabėgėlių, o vien šįmet per Viduržemio jūrą į šalį atvyko apie 98 tūkst. afrikiečių.

Komentarai:
To mauras
Ydomu kokiu balseliu giedotum jei tau gyvenime tektu būt pabėgeliu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-22
-1
Atsakyti
djgaffer
Nu Jacksonas tai sunkiai atpažįstamas.O ta Johnsono plika galva ir šypsena visur žinoma. :-)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-22
+1
Atsakyti
Monte Cristo
Nehuja jie net nepanasus ;DDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-22
+5
Atsakyti
Nick Furry mother**ckers!
2017-08-21
+3
Atsakyti
mauras
nu naciort,35 euru pasalpa gauna pabegeliai i diena uz nieka LMAO ......no sorry bet cia absurdas...moka zmones mokescius ,kad islaikytu kazkokius pabegelius :PPP
2017-08-21
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.