Ilias Zouros reakcija į įvykius aikštėje Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Tornike Šengelija žaidžia prieš Mindaugą Kuzminską Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Mindaugas Kuzminskas Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Dainius Adomaitis stebi įvykius aikštėje Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Jonas Valančiūnas bando pašokinti varžovą Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Ilias Zouros reakcija į įvykius aikštėje Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Tornike Šengelija žaidžia prieš Mindaugą Kuzminską Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Mindaugas Kuzminskas Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Dainius Adomaitis stebi įvykius aikštėje Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Jonas Valančiūnas bando pašokinti varžovą Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Lietuvos rinktinė žygį Europos čempionate pradėjo skaudžia nesėkme. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai nerado priešnuodžių prieš siautėjusį Tornikę Šengeliją bei 77:79 (18:18, 21:16, 18:25, 20:20) krito prieš Gruzijos nacionalinę komandą, kuriai vadovauja buvęs Kauno „Žalgirio“ strategas Ilias Zouros.

Foto galerija

Vos keturias minutes rungtynėse besiilsėjęs Šengelija pelnė 29 taškus (8/14 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 10/14 baudos), atkovojo 2 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Pirmoje mačo dalyje iniciatyvą savo rankose turėję lietuviai į duobę krito trečiajame ketvirtyje, kada pralaimėjo atkarpą 3:10 ir prarado turėtą persvarą – 42:44.

Nuo to momento taškas į tašką vykusiose rungtynėse mūsiškiams buvo pavykę įgyti keturių tašką persvarą lemiamame kėlinyje – 65:61, tačiau paskui ilgiau nei tris minutes nesugebėjo pelnyti nė taško.

Lietuvos rinktinei pirmaujant 74:72, Michaelas Dixonas surinko keturis taškus, Manucharas Markoišvilis pridėjo du ir suteikė savo komandai pergalingą persvarą – 78:74.

Po Dixono taiklios baudos lietuviai dar turėjo septynias sekundes paskutiniam savo atsakymui, bet Jono Mačiulio tolimas metimas tikslo nepasiekė ir finalinė sirena skelbė lietuvių pralaimėjimą.

„Manau, tokiose rungtynėse svarbus kiekvienas taškas. Mes negalime padaryti 5 pražangų ir siųsti juos prie baudų metimų linijos. Neturime bonuso prasižengti arba padaryti jas ne metimo metu… Čia yra maži dalykai, bet jie lemia rungtynes“, – po rungtynių sakė Adomaitis.

Likus kelioms valandoms iki rungtynių tiesiai į areną iš oro uosto atvykęs Donatas Motiejūnas aikštėje pasirodė dar pirmajame ketvirtyje. Per 13 minučių jis pataikė abu mestus dvitaškius ir keturis kartus prasižengė.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
29
Naudingumas
19
Baudų metimai
71%
10/14
Dvitaškiai
57%
8/14

„Taip kiekvienas turi išeiti“, – apie Motiejūno atsidavimą žengiant į aikštę kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Adomaitis.

„Donatas šaunuolis. Nemaniau, kad jis spės, todėl pamatęs jį rūbinėje nustebau. Labai sunku žaisti ir dėl skrydžio ir aklimatizacijos, ir gerų emocijų, kurias jis patyrė. Tikiuosi, kad tas geras emocijas jis persikels į aikštelę“, – pridėjo Mindaugas Kuzminskas.

Lietuviams nepavyko pasinaudoti ir dar labiau po George'o Cincadzės traumos sutrumpėjusiu gruzinų atsarginių suoleliu. Pagrindinis varžovų atakų organizatorius antrajame ketvirtyje susižeidė koją ir daugiau aikštėje nebepasirodė.

Nors Adomaičio kariauna laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 38-32, tačiau žymiai dažniau klydo – 16-10.

Penktadienį A ir B grupių komandos ilsėsis. Šeštadienį lietuviai susikaus su etapo šeimininke Izraelio rinktine, o gruzinai – su Vokietija.

„Kalbėjome prieš rungtynes, kad šiandien neišlošime čempionato, bet tuo pačiu jo ir nepralošime. Visi galvas į viršų ir einame toliau“, – optimizmo bandė įpūsti Mantas Kalnietis.

Lietuvos rinktinė: Mindaugas Kuzminskas 18, Mantas Kalnietis 15 (6 kld.), Jonas Valančiūnas 9 (9 atk. kam.), Jonas Mačiulis 9.

Gruzijos rinktinė: Tornikė Šengelija 29, Duda Sanadzė 13, Michaelas Dixonas 12 (7 rez. perd.).

Rungtynių apžvalga:

Dainiaus Adomaičio komentaras:

Manto Kalniečio mintys apie rungtynes:

Mindaugo Kuzminsko komentaras:

Tornikės Šengelijos pasirodymas:

Komentarai:
Jau Klaipėdoje Šengelija auklėjo Adomaitį,kas bus kai reiks susitikti su italais Datome,Melli.Statiškas,chaosiškas jo žaidimas Klaipėdos Neptūne,tas pats chaosas ir rinktinėje.Negali juk treneris taip pasikeisti.Jis išvis neturi nugalėtojo mentaliteto,jam biurokratu dirbti,popieriėlius nešioti..Be to ir žaidėjai nelaiko jo autoritetu-matyt
2017-09-01
+1
Atsakyti
La Vash Ball
kai puse rinktines nemoka gintis, nereikia perdaug tiketis. gruzinai buvo labai motyvuoti del to ir laimejo. pas mus pro kalnieti as net nezinau kiek kartu prasiverze kaip pro stovinti, tikriausiai kiekviena karta kai uzsinoredavo, tai ir prasiverzdavo tiek pirmoj pusej tas kazkoks gruzinas, tiek ant galo naturalizuotas amerikonas. shengelia su kuzminsku dare ka norejo, nors gi kuzminskas nba zaidejas, o ne shengelia. gecevicius jau seniai aisku, kad geriausiu atveju tik subauduot gali, na o milaknis... milaknis nei subauduot negali tinkamai kai reikia. realybe tokia, kad nesam mes talentingiausi ir geriausi kaip kazlauskas megdavo sakyt. is grupes tikriausiai iseisim, nes pas kitas rinktines irgi ten ne stebuklai, o toliau jau nuo menulio fazes viskas priklausys, jei palanki faze gal ir gausis kazkas vistiek ne iki keturiu pergaliu bus zaidziama... nenuleidziam galvu, tikimes geriausio.
2017-08-31
-18
Atsakyti
Gintaras71
Apie Adomaitį galima tik tiek pasakyti: Užsimanė klaupčiukas per naktį popiežiumi tapti. Tapo. Matom kas darosi!

Tikiuosi, kad pasibaigus EČ ras savyje vyriškumo ir atsistatydins iš pareigų!

Ir nebus toks kaip Krapikas kurio nei gražiuoju nei piktuoju iš komandos neišvarysi!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-31
-24
Atsakyti
Adomaitis
:DDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-31
-22
Atsakyti
Tanoka
Nu fizrukas ir suvadovavo.

Toki juokdari su tais neaiskiais asistentais kurie yra labiau turistai reiketu jau dabar namo siusti! Tik kvailiai gali tiketi kad viskas bus gerai!

Jau pasiruosime matesi fizruko primityvus zaidimo braizas kuris neatitinka rinktines lygio! Laukia dar vienas fiasko! Tol kol sis fizrukas treniruos busim tarp tokiu rinktiniu kaip gruzija, suomija, belgija. Geda!

Mes 5 reitingas pasaulyje nebegalim nugaleti 48 reitingo pasaulyje kurie zaidzia 7-8 zaidejai.

Nera ka daugiau ir sneketi.

Fizruko nuopelnai akivaizdus!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-31
-11
Atsakyti
Adomaitis ir Gecevicius - rinktines duobkasiai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-31
+2
Atsakyti
Paskaiciau paskutinius komentarus todel jai pasikartosiu atsiprasau,kritika tik adomoniui,mate kad tas gruzinas maudo kuzia kaip reikia ta ir zaurosas puikiai parode kad silpna vieta(sengelia tik kuziai pasirodzius)is karto kilo.buvo tam musu lapsardukui bendziu ar ulanova isbandyt?vistiek kam prazanga skirt,o gal ir butu kazkas pastabdes.kaip jau n kartu minejau 4 numeris pas mumi kaip retis kiauras.

Ir jai treneris buko galas tai su sitom rungtynem ir niekas nesikeis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-31
-16
Atsakyti
Aciu!
Smagu matyti Jusu kova iki galo vyrai!

Svarbiausia nepasiduoti emocijoms, nes kitas macas vel nebus is lengvuju.

Aciu uz tiek emociju, ir visi jumis tikim, net ir tie kur kandzius komentarus palieka.

Sekmes bei stiprybes.
2017-08-31
+2
Atsakyti
Nuomonė
Gal ir tu teisus CA, nes pats Kuzminskas komentaruose minėjo, kad "treneris akcentavo neleisti veržtis į dešinę, bet mes to neįvykdėme"..Tai aš ir nesuprantu ar treneris kaltas ar žaidėjai kurie neklauso trenerio.. tai kaip ir tu sakei , jei nėra autoriteto tai ir viskas niekas neima į galvą žaidžia pagal derinukus , matosi , kad eina derinys pastringa ir viskas jau Valančiūnas užtvara stato ataka eina paskutines sekundes Kalnietis arba pats eina arba nusimeta i trajaka visa taktika , jei 2 perdavimus neleidi musu rinktinei padaryti tada prasideda kazkoks haosas nes izaidejas pradeda improvizuoti, o kaip sakant improvizacijos dazniausiai buna sėkmingos arba labai nesėkmingos ir taada jau prasideda individualumas kai derinys neišeina...taigi kaip žinia mūsų komanda individualiai stipriausias manau yra Kuzminskas su Mačiuliu kurie fiziškai stiprus ir atletiški jeigu nepaeina ir viskas nebera šansu... arba kaip ne taip senai Ispanai -50 skirtuma padarė, tai stebejau kokis 2 -3 kartus tas varzybas tai grynai M. Kalniečiui kamuolio neleidzia net normaliai priimti ir viskas vienas normalus įžaidėjas pas mus ( ir tai jis labiau SG nei PG) , bet pats normaliasias be Luko mano manymu lukas daug pranašesnis nei Mantas, bet jam papraščiausiai sėkmės pritrūksta.. tiek greičiu tiek reakcija už užtvaru nepaliginsi...
2017-08-31
+4
Atsakyti
ca
Kodėl rinktinė net nebando žaisti nugara? Kai turi tokius kaip Ule, Dmo, Mačiulis?
2017-08-31
-14
Atsakyti
ca
dalykas tas, kad kazlas turėjo tvirtą ranką ir sugebėjo mobilizuot komandą. Adomaitis neturi autoriteto ir ten palaida bala. Ką ten tie asistentai veikia? Ką jie pasiekė būdami treneriais? Brazys pamenu treniravo Lietkabelį prieš Maksvytį, matėm, kas buvo? O Šiškauskas su kokia patirtimi? Apskritai, tik fizrūkas gal geras visam štabe, daugiau 0
2017-08-31
+19
Atsakyti
Nuomonė
Sveiki, suprantu jog pasitaiko visokių kvailokų komentarų ir mums visiems skaudu ir nemalonu , kad pralaimėjome..

Bet faktas yra tas, kad nebėra jau , kad yra kelios komandos Europoje dominuojančios komandos ir jos daugmaž visada pirmame 4-tuke ar su medaliais... Ko gero reikia pripažinti, kad ateina metas, kada žaidžia ne NBA ar Eurolygos MVP žaidėjai, o žaidėjai kurie yra užsivedę ir nori dar kažką įrodyti (pavyzdys buvo prie 20 minučių kai Suomija patvirtino , kad Eurobasket gali laimėti, bet kas ). Ir dar vienas dalykas, gal čia atrodysiu kvailai, bet manau per daug visi spaudžia mūsų rinktinę tiek žurnalistai savo tokiais žudančiais klausimais tiek televizija ir aišku sirgaliai. Mano nuomone Mes turime komanda su charakteriu tokiu, jeigu jau sekasi ir tada jau eina viskas kaip iš pypkės, bet jeigu užsitęsia žaidybinė duobė ir mes prigęstame ir viskas sprendžiasi paskutinėmis sekundėmis. Jeigu kas nors iš mūsų rinktinės vyru paskaitys komentarą tai žinokit-Dėkit skersą ant kritikų ir mėgstančių kandžias replikas ar klausimus. Jūs esat tas faktorius kuris dar praskaidrina gyvenimą šios mūsų šalį ir niekada nenuleiskite rankų , nes yra mažiausiai 3 milijonai žmonių kurie tikrai Jumis TIKI :)
2017-08-31
+36
Atsakyti
Na kai kur ten tie Adomaicio uztarejai? :D Geriau nei Jasikevicius, ane?
2017-08-31
-8
Atsakyti
Edas210
šaunuliai vyrukai stengės nors tik reikėjo geriau apsiginti
2017-08-31
Atsakyti
ceponis
Sako milaknis buvo susikaustes jei net matem nepataike i lanka

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-31
+1
Atsakyti
Drapokas
Suomiai prancūzams tokį pat antausį išrašė po pratęsimo +2.
2017-08-31
+3
Atsakyti
Anonimas
Kokie treneriai tokie ir pasiekimai.visai neusnaudoja savu zaudeju pliusu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-31
+2
Atsakyti
Viskas
cia siandien buvo desninga, komanda nesubalansuota, uz gynyba siandien didele baronka . Ai, varau i Amerika, ryt grysiu, o gal poryt, o jei uzknisit visai negrisiu...... visus lietuvius vaisinu gruzinisku saslyku...
2017-08-31
-1
Atsakyti
sportbaltic
Tiesiogiai dar ceponis pasikviete pacesa pakalbet apie lietuvos rinktine

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-31
+15
Atsakyti
rr
Bet tikrai keistas tas Milaknio metimas buvo.
2017-08-31
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.