Čempionato šeimininkai Lietuvą vis dar laiko geriausia grupės komanda

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“ iš Tel Avivo (Izraelis)
2017-09-01 21:36
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Pagrindinei Izraelio rinktinės žvaigždei Omri Casspi vakarykštis Lietuvos rinktinės pralaimėjimas Gruzijos rinktinei didelio įspūdžio nepaliko. „Čia Europos čempionatas, čia gali nutikti daug dalykų“, – prieš rytojaus mačą sakė puolėjas. Lietuvos rinktinę jis vis dar laiko geriausia B grupės komanda ir žydai šį iššūkį pasiruošę priimti.

Pats Casspi susižeidė pirmose čempionato rungtynėse su Italijos rinktine. Kurį laiką buvo abejojama, ar koją susižeidęs puolėjas žengs į aikštelę kovoje su lietuviais, tačiau visas abejones Izraelio lyderis išsklaidė treniruotėje, kai žvalus svaidė taiklius tritaškius vieną po kito.

Dabar krepšininkas nusiteikęs, kaip jis pats sako, kovai prieš geriausią grupės komandą.

„Abi ekipos turnyrą pradėjo pralaimėjimais. Mes ypač turime pasimokyti iš klaidų, kurias padarėme vakar. Varžysimės su geriausia komanda mūsų grupėje, ji labai talentinga, su geru treneriu. Bus gera kova. Turime ir sirgaliams duoti tai, ko jie nusipelnė ir dėl ko pirko bilietus į rungtynes. Turime kovoti šiame aukštame lygyje ir rytoj parodyti, kad galime čia tai daryti“, – sakė Casspi.

Izraelio nacionalinė ekipa Tel Avive vakar startavo itin nesėkmingai. Blankus puolimas su vos 48 taškais ir triuškinantis pralaimėjimas italams (48:69). Panašu, kad patys žydai tokia čempionato pradžia buvo itin nusivylę. Ypač prieš gausiai susirinkusius sirgalius.

„Mes turime gerus sirgalius, bet turime juos gerbti būdami aikštelėje. Turime kovoti aikštėje ir atiduoti visas jėgas, – pasakojo Casspi. – Po šių rungtynių padarėme daug išvadų. Gynyboje ir puolime jautėsi, kad tose rungtynėse mūsų nebuvo. Turime kovoti. Turime grįžti į ritmą ir padaryti viską, kad taip atsitiktų.“

Casspi antradienio vakarą Tel Avive sutiks ir vieną gerą bičiulį. 2013-2014 metų sezone žydas vienoje komandoje Hjustone petys į petį kovėsi kartu su Donatu Motiejūnu, o du bičiuliai kartu trumpai rungtyniavo ir Naujajame Orleane.

Foto galerija

Casspi teigimu, buvę komandos draugai nepraleido progos susitikti dar prieš rungtynes.

„Jie turi daug gerų žaidėjų. Su Donatu Motiejūnu žaidžiau Hjustone ir Naujajame Orleane, taigi jį žinau gerai. Jie labai talentingi, turi vyrukų, kurie nuo suolo gali kilti ir pelnyti taškus. Kuzminskas yra geras žaidėjas. Lietuviai yra talentingi ir turime būti pasiruošę.

Su Motiejūnu kalbėjau praėjusį vakarą ir žinau visą jo situaciją su įstrigimu Hjustone“, – sakė Casspi.

Izraelio nesėkmė Tel Avive įvyko po Lietuvos pralaimėjimo Gruzijai. Casspi matė tas rungtynes, tačiau gruzinišku antausiu, jo manymu, talentingiausiai grupės komandai, jis neliko nustebintas.

Anot puolėjo, šį Lietuvos pralaimėjimą galima prilyginti antausiui, kurį Prancūzija čempionato starte gavo nuo suomių.

„Nebuvau nustebintas, nes čia Europos čempionatas, čia nutinka daug dalykų. Matėme, kad ir Prancūzija pralaimėjo Suomijai, taigi čia gali būti netikėtumų. Gruzija gera komanda ir jie tai parodė per draugiškas rungtynes“, – santūriai pirmenybių staigmenas vertini Casspi.

Komentarai:
Vejai
Dazniausiai musu zurnalistai isprovokuoja kai kalbina varzovus kad pasakytu kas ka panasaus paskui iskraipo antraste...
2017-09-02
+4
Atsakyti
++
Esu piktas. Koks asilas galėjo tokią antraštę parašyti. Lietuva ir yra geriausia grupės komanda, kokie dar gali būti "vis dar laiko".
2017-09-02
Atsakyti
djgaffer
Būtent.Tas pralaimėjimas tikrai nenumušė mūsų,kaip grupės favoritų statuso.Jais ir toliau esam,turim ilgiausią suolą iš visų grupės komandų,NBA ir EL žaidėjų.Tik reikia visa tai paversti galingu žaidimu ir įrodyti,jog neveltui esame geriausiai vertinama grupės komanda.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-01
-4
Atsakyti
Hmmmm
O kodel neturetu laikyt. Juk taip ir yra.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-01
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Izraelio rinktinė
Lietuvos rinktinė
46%
27/59
Metimai iš žaidimo
56%
32/57
21
Atkovoti kamuoliai
43
18
Rezultatyvūs perdavimai
23
8
Perimti kamuoliai
5
48%
22/46
Dvitaškiai
64%
27/42
44
Naudingumas
88

Rungtynių žaidėjai

Richard  Howell
20 PTS
9/13 FG
2/3 FT
Edgaras  Ulanovas
18 PTS
7/12 FG
3/3 FT
Omri  Casspi
5 REB
5 DREB
0 OREB
Jonas  Valančiūnas
10 REB
6 DREB
4 OREB
Gal  Mekel
4 AS
1 TO
28 MIN
Jonas  Mačiulis
5 AS
1 TO
24 MIN
Gal  Mekel
20 EFF
100% 2P%
33% 3P%
Mindaugas  Kuzminskas
18 EFF
71% 2P%
50% 3P%