Į tinklalapio „BasketNews.lt“ sudaromą ketvirtosios Europos čempionato dienos geriausių krepšininkų penketuką pateko fenomenaliai žaidęs Lauri Markkanenas, universalų pasirodymą surengęs Richardas Howellas, buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius Denisas Lukašovas ir kiti du atletai.

Lauri Markkanenas – Suomijos rinktinė

Suomijos krepšinio perlas šiame Europos čempionate spindi ryškiausiomis spalvomis. Dvikovą su lenkais nuo suolo pradėjęs 20-metis puolėjas buvo ne tik rezultatyviausias mačo krepšininkas, bet ir didžiausia susitikimo figūra.

Jis per 34 minutes pelnė 27 taškus (7/15 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 7/7 baudos), atkovojo 9 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą ir surinko 24 naudingumo balus.

Negana to, jis išplėšė pirmąjį ir antrąjį pratęsimus, o vėliau ir dramatišką suomių pergalę 90:87.

Richardas Howellas – Izraelio rinktinė

Įspūdingai sensacinga Izraelio pergale prieš Vokietiją pasibaigusiame mače rungtyniavęs aukštaūgis sparčiai žingsniais žygiavo trigubo dublio link.

Howellas rungtyniavo 38 minutes, per kurias pelnė 23 taškus (10/15 dvitaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 9 ir perėmė net 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 36 naudingumo balus.

Denisas Lukašovas – Ukrainos rinktinė

„Lietuvos ryte“ žaidęs atakų organizatorius taip pat išsiskyrė savo universalumu, užfiksavo dvigubą dublį, tačiau ne tiek daug buvo likę ir iki trigubo.

Jis per 34 minutes pelnė 17 taškų (3/4 dvitaškiai, 3/8 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 11 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 6 bei perėmė 3 kamuolius ir surinko 29 naudingumo balus.

Ukrainos rinktinė su juo priešakyje 88:81 tėškė antausį Gruzijos krepšininkams.

Luka Dončičius – Slovėnijos rinktinė

Kol kas rezultatyviausią mačą asmeniškai Europos čempionate sužaidęs 18-metis Madrido „Real“ supertalentas buvo vienas pagrindinių raktų į pergalę prieš Graikiją.

Dončičius rungtyniavo 33 minutes, per kurias pelnė 22 taškus (4/5 dvitaškiai, 3/7 tritaškiai, 5/6 baudos), atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo bei surinko 21 naudingumo balą. 

Trečiąją pergalę iš eilės pasiekusi Slovėnija kol kas yra Senojo žemyno pirmenybių lyderė.

Nando De Colo – Prancūzijos rinktinė

Rungtynėse su A grupės autsaideriais islandais Prancūzija neturėjo didesnio vargo, o pagrindinis jų atakų organizatorius išsiskyrė užtikrintumu. 

Atakų organizatorius per 20 aikštėje praleistų minučių pelnė 16 taškų (5/6 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai), perėmė 5 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 2 sykius suklydo ir surinko 20 naudingumo balų. 

Komentarai:
djgaffer
Howellas pademonstravo,kad neveltui ir mums daug bėdų pridarė.Keista,kad dar nežaidžia rimtesnėje komandoje.Bet po čempionato turėtų sulaukti ne vieną gerą pasiūlymą.O Lukašovas nustebino.Puikiai jaučiasi būdamas pagrindiniu ukrainiečių įžaidėju.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-04
-3
Atsakyti
...
Atėjau dėl top 5, pasirodo nėra.
2017-09-04
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.